Den här veckan skulle jag beskriva som intensiv! Det har varit många olika projekt blandat med allt vanligt ”dagligt arbete” som ska hinnas med utöver :) Så det har blivit långa dagar och noll ledighet så när som på en fika med Frida som vi lyckades klämma in efter lite pusslande i schemat haha!

En väldigt rolig vecka alltså!

Planering- och brainstormsmöte
Jag, Miska och Annika hade ett mysigt planeringsmöte hemma hos Annika där vi hade en låång dagordning! I flera timmar satt vi och jobbade, jag och Miska kom hem 23 på natten sen.

Vi gick igenom alla större saker som vi inte hinner prata igenom på en kvart på salongen (som med alla småbeslut) och det var blandat med saker som vi behövde fixa och bestämma direkt och saker som är lite mer ”drömmiga” och förberedande som man måste prata och tänka igenom innan man kan ta besluten om det längre fram :)

Här är Annika som använder stora kakelplattor som whiteboard-tavlor att skriva på. Det är fullt av whiteboards hemma hos henne, så kul :)

Tandblekning
Inom kort kommer en ny kollega börja hos oss med tandblekning! Mia kommer börja med några datum då och då redan i april och sen i slutet av sommaren kommer hon jobba hos oss ännu mer. Hon testade vår blekningsutrustning på mig här i veckan!

Man är ju fruktansvärt snygg alltså! Jag är en bra person att öva på då jag har ”väldigt annorlunda söta tänder som är lite svårare” som vår tidigare tandblekare Alexander beskrev dom haha. Det var ju tur att jag vägrade tandställning i grundskolan så att mina tänder kan komma till användning i företaget ;)

Möten
Flera utvecklingsmöten har jag haft med kollegorna också, både en timme med hela teamet men också enskilda möten med 30 minuter per person. Väldigt givande som vanligt! :) Efter varje möte vi har tillsammans så ger alla feedback om hur mötet var, och två veckor i rad har det varit ”mycket to do-punkter på Helena”. Jag har så lätt att ta på mig saker som andra egentligen kan göra, jag tänker ”det går snabbare om jag gör det” och ”det är bättre om dom fokuserar på nått annat så fixar jag det här” vilket stämmer till viss del men är varken smart eller effektivt i längden.

”Bli bättre på att delegera” är fortfarande en punkt på min personliga utvecklingslista haha!

Kampanjbilder för april
Nästa vecka blir det april och jag har pysslat en del med kampanjbilderna inför det! Jag och Malin (som annars gör dessa) hjälptes åt denna månad då hon hade så mycket annat jobb att prioritera :)

Vi ska marknadsföra mina Beauty guides-inlägg lite extra så jag gjorde den här bilden till det:

Visst blev det ganska fint? :)

Hårolog-utbildning med fokus på torrt hår
I onsdags åkte jag och vår barberare Niclas till Gävle på en hårolog-utbildning där vi fördjupade oss i torrt hår och hårbotten.

Jag är ju utbildad hårolog sedan tidigare och nu är jag ännu mer fördjupad i ämnet! Det är såå intressant att ni anar inte! Jag älskar att få nörda ner mig, prata om molekyler, pH-värden och olika case ”den här personen har lockigt hår, styrka 5 och sträckbarhet 5 och upplever sitt hår som jättetorrt i topparna fast det enligt värdena inte är det, vad rekommenderar du för produkter och vad blandar du i produkterna för extra bra effekt?”.

Niclas var imponerad över mig på vägen hem, att jag kan så mycket fast jag inte är frisör och var på samma kunskapsnivå som övriga frisörer. Men hårvårdsprodukter handlar inte om att kunna klippa och färga, utan att vara otroligt intresserad av produkter och hudvård och förstå hur håret är uppbyggt. Jag måste skriva ett långt blogginlägg om allt detta känner jag! :)

Tillbaka i skolbänken alltså :) Jag trivs i den rollen och är såå tacksam att jag kom i kontakt med Hårologi som känns som det mest seriösa hårvårdsmärket. Diana kommer till oss regelbundet och inte för att sälja på oss nyheter eller fler produkter utan bara för att repetera vår kunskap och se till att vi håller allt fräscht i minnet, kan ställa frågor vi funderat på m.m. Det är svårt att hitta någon som brinner så mycket för hår som Diana gör, här är en person som vet vad hon pratar om, jag är så imponerad av henne! :)

Filma en söt påsk-hälsning
Nästa vecka är det påsk! Så mysigt och vet ni vad? Annika som har hönor för första gången i sitt liv har fått kycklingar!!! Hur gulligt? Dom kläcktes förra helgen och Annika höll oss uppdaterade via sms!

Vi var ju bara tvungna att ha med dom i en söt hälsning när vi önskar alla våra följare och kunder Glad Påsk på sociala medier :) Vi byggde upp en liten studio med produkter och rekvisita!

Behind the scenes:

Annika fixade rekvisita! Vi var hemma hos henne så vi lånade kycklingarna en supersnabbis från mamman bara, så ni inte tror att vi tagit dom till salongen en hel dag eller nått sånt hemskt haha.

Modell-kyckling! Söt söt söt söt söt söt!

Pip pip pip pip pip! Så söta så man kollapsar!

@Creativemakeup.se heter vi på Instagram och Facebook, om ni vill gå in och se filmen, vi publicerar den någon dag i veckan.

Lördagsjobb och många kunder
Den här veckan blev det en 6-dagarsvecka på salongen för vi hade så mycket bokningar på lördagen att jag kom in och tog kunder. Väldigt kul! Jag har fotat före- och efterbilder på de tre sminkkunderna jag haft denna vecka så det kommer ni få se i bloggen inom kort! Jag har även haft många frans- och brynkunder, det märks att det är vår och alla börjar vakna till liv :)

Söndagsjobb
Vill ni se hur jag sitter och jobbar just nu så har ni ett filmklipp på min Insta Story (@imakeyousmile.se) när jag jobbar i solen på vår altan. Kaffe, spansk musik och en sprallig pojkvän :) Riktigt mysigt! Den finns kvar på Instagram i ett dygn.

Eftersom jag som sagt haft mycket småprojekt denna vecka så ligger jag efter i mitt vanliga dagliga arbete en del vilket jag nu tar igen. För jag kommer inte hinna göra så mycket imorgon heller för först ska jag till till Disruptive Materials och sminka 12 personer sen snabbt tillbaka till salongen för jag har kund efter kl. 15.

Men istället för att känna efter hur trött man är så är det bättre att göra det till en härlig stund! Varm sol och glad musik som ger en riktig energiboost! Har verkligen inget problem med att sitta här och göra nytta! :)

Ha nu ett fantastiskt avslut på denna härliga vecka allihopa!

Själv ska jag ta en snabb paus och sätta mig med kaffekoppen och några Digestive-kex på trappan i solen innan jag gör ett sista ryck för denna vecka :)

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here