Jag tänkte nu att gud vilken tur att jag inte har värsta nyheten som jag ska göra officiell i detta inlägg idag, för då hade ni bara trott att det var ett 1:a april-skämt ;)

Förra veckan blev det i princip ingen vila alls och nu kickstartade jag den här veckan med frilansjobb och ovanligt mycket kundbokningar på mig, så i fredags när jag vaknade så var det faktiskt ganska skönt att inte behöva åka in till Uppsala :) Men kul har jag haft!

Sminkjobb på Disruptive Materials
Företaget Disruptive Materials (som jag jobbar en del med) håller på att fota nya bilder till sin hemsida, så jag kom dit i måndags och sminkade på rullande band! Det skulle bli porträttbilder, en gruppbild och även några ”in action-bilder” när dom står i labbet t.ex. Så en kille gjorde jag manikyr på också då han skulle hålla i någon labb-pryl :)

12 personer totalt var det jag sminkade tror jag, men jag var klar på 3 timmar då det var mycket ”quick fix-sminkningar”.

Jag hade inte tid att fota någonting då det var full fart för att ligga i fas med fotografens planeringsschema, men en snabb bild på mitt framdukade sminkbord hann jag ta innan vi satte igång :)

Lika mycket tid man lägger ner på själva uppdraget är det i arbetstid både före och efter när man som mig inte frilansar så ofta. Jag har liksom ingen färdig ”frilansväska” utan packar produkter och planerar borstar i all evighet och skriver listor för att inte glömma nått, och sen när man är klar så ska allt packas upp igen och rengöras. Och då är det ju en del restid och släpandes däremellan också. Så det är lite bökigare än man kan tro!

Jobba hemifrån en eftermiddag
Tisdagen var en riktigt bra jobbdag! Jag jobbade på salongen hela förmiddagen och fick mycket gjort, sen efter lunch kom min syster Mia förbi salongen efter ett frisörbesök för hon ville ta ett nytt hårtest med Hårologi. Så då åkte jag med henne i bilen hem och jobbade i fotostudion!

Den här sminkningen åstadkom jag då, man vågar testa nya saker när man inte ska jobba på salongen efteråt. Annars brukar jag ju alltid sminka mig på morgonen :)

Hårologi-jobb!
Förra veckan var jag på utbildning med hårologi som ni vet, och nu håller jag på med att sammanfatta massor av info till 1. hemsidan (frågor och svar om Hårologi) 2. ett inlägg i bloggen och 3. till alla Hårologer på salongen men nya tips och trix på hur man kan tänka som jag lärde mig på utbildningen förra veckan :)

Jag tycker verkligen det här med Hårologi är såå roligt!

Och eftersom jag nämnde ovan också att Mia kom och gjorde hårtest efter frisörbesöket så kan jag inte låta bli att berätta om det resultatet för er. Mia är en exemplarisk Hårologi-kund, med exemplarisk menar jag att hon inte bara köper produkterna utan hon använder dom flitigt också och exakt efter rekommendationerna med inpackningar och allt. Eftersom vi bor ihop så kan jag intyga er om att det är sant ;)

Nu har hon blekt håret jättemycket och gått från mörkbrunt till balayage-blond med väldigt ljusa längder med två blekningar på tre månader. Så hon ville göra ett test för att se om hon behöver några andra produkter efter detta och jag svarade ”det är bra att göra ett test men eftersom du är så duktig med produkterna så borde kvalitén hålla sig relativt bra ändå”.

Hennes världen var nästan helt optimala! Pyttelite torrt i mitten av håret men vi pratar inte ett helt steg på skalan som är mellan 1-10 utan 0,2 skiljde det från ett helt optimalt värde.

Så häftigt! Denna uppljusning på två frisörbesök och ändå helt perfekt kvalité! Det lönar sig att vara noga med hårvårdsprodukterna :)

Efterbilden är från frisörsalongens instagram @thecreativezone och ni kan boka tid hos dom på creativezone.se, det var Elin som gjorde Mias hår. Jag frågade Mia om dom använt Olaplex men hon visste inte, dom hade inte sagt någonting om det i alla fall.

Testperson för ny lärling!
Olga som har jobbat som makeupartist hos oss i över ett år har nu tagit nästa steg i utvecklingen och ska bli lärling för permanent makeup woop woop!

När en ny person ska läras upp så är det mer jobb att komma igång än man kan tro, hon har massor av bokningar, Annika har massor av bokningar så bara att hitta tiderna för att sätta igång är ett litet pussel. Nu är vi klara med den planeringen och Olga började med att tatuera på ett fejkskinn, därefter fyllde hos i en kroppstatuering på Miskas ben, sen testade hon lite highlighter under Annikas ögonbryn och i onsdags fick hon även tatuera mina läppar!

Jag vet inte hur många gånger jag tatuerat läpparna nu, man kan tro jag är beroende haha! Men jag är ju ofta testperson så det är inte alltid det fäster så bra. Det ska bli spännande att se resultatet efter denna gång för Olga kändes som en naturbegåvning, en annan hade ju varit lite fumlig med hur man ska hålla maskinen och sånt men hon kändes så extremt självsäker, stadig på handen och hon fick snabbt in färgen snyggt i huden också. Jag slapp bli helt mörbultad om man säger så, och läkningen har gått väldigt smidigt också måste jag säga :) Väldigt imponerad!

Vi körde bara överläppen för det är där det behövs mest, och så är det skönt att inte ha så stort område som läker nu över helgen när man ska skratta, prata och äta mycket :)

”Vad är det värsta som kan hända?”
I veckan lyssnade jag på en intervju med Hannah Widell i Framgångspodden, riktigt bra avsnitt! Eftersom jag lyssnat mycket på henne och Amanda i fredagspodden så visste jag redan att dom har väldigt snarlikt företagstänk som mig, och den känslan blev inte direkt svagare efter denna intervju!

En sak som jag och Miska pratade en del om efter poddavsnittet är det ”vågade, modiga” tänket som man pratar om att entreprenörer har. Men jag har aldrig riktigt känt själv att jag varit just modig för det är faktiskt inte en jättestor risk att starta företag (så länge man inte belånar huset eller sånt så klart). Är man rädd för misslyckandet i sig så är det så klart en risk, men jag, Annika och Miska säger ofta ”vad är det värsta som kan hända?” och det hade Hanna ett bra svar på i podden – om att går åt skogen så får man väl gå tillbaka till att börja jobba igen bara! Det finns massor av arbetsgivare som skulle älska att ha mig som anställd! Hon har varit skuldsatt upp till öronen och haft 1,50:- på kontot och hon överlevde då också.

Den enda på riktigt stora risken med företagandet är om man tappar hälsan i all stress, att man bränner ut sig. Vilket inte Hannah pratade om men som bör tilläggas för det är en riktig risk. Men varje gång jag värderar alla andra risker så blir slutsatsen alltid ”ja men då kör vi då!” :)

Slänger in en ganska passande bild, här är nämligen en peppad Helena framför datorn i november 2013 – Året jag startade min första webbshop! 23 000:- är det enda jag la in i företaget själv, sen började jag med några få produkter och av vinsten köpte jag bara mer produkter och tog aldrig ut lön en enda gång från min enskilda firma faktiskt. Tänk om jag inte hade vågat ta det steget där 2013, då hade jag inte haft ett företag som omsätter 3 miljoner nu 2018 :)

Heliga påsken
Påskhelgen har varit lite ”helig” för mig de senaste två åren, inte på ett religiöst sätt utan för att det varit så intensivt med jobb sen vi öppnade salongen. Men just påskhelgen har vi haft stängt och 4 dagars ledighet (/hemmajobb) vilket känns som värsta semesterLYX! Framför allt det första året då jag under denna period jobbade alla lördagar själv och alltid 6-dagarsveckor på salongen.

I år har vi öppet på lördagen men stängt de röda dagarna, men jag jobbar inte lördagen heller så även denna påsk är det långledigt :) Så slutet av veckan har enbart handlat om att ladda batterierna och fylla upp energikontot med positiv energi och häng med familjen!

Så här fint har vi haft det på kassadisken i veckan! Så det var en bra vecka att ha extra mycket kunder för det var så trevligt när man skulle ta betalt sen :)

Nu ska jag fortsätta njuta av påskhelgen!

Kram på er!! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here