Det blev inget söndagsinlägg förra veckan eftersom jag varit jättesjuk och låg däckad i hög feber och halsinfektion igen. Missade min 10-årsklassfest också, så himla tråkigt!

Men nu är jag frisk och har kavlat upp ärmarna igen :)

Fördelar med bloggläsare!
De senaste fyra halsinfektionerna så har jag inte sökt vård utan gått all in på egenvård med bakteriedödande gurgel, Cold Zyme-spray, meditation, healing, vila, kosttillskott m.m.

Men denna gång råkade jag lova pappa att ta tag i det igen så i måndags blev det läkarbesök :) Och när jag kom till läkaren så behövde jag inte dra hela storyn om hur mycket jag varit sjuk de senaste 11 månaderna för det första min läkare sa till mig va ”jag läser din blogg så jag har följt dina halsbesvär i snart ett år nu” haha! Underbart ju!

Hon visste ju då också om att jag inte varit den bästa på att lyssna på min kropp tidigare, men det har jag faktiskt varit de senaste gångerna. Fast jag gillar det inte om jag ska vara helt ärlig, jag mår bäst om jag får trycka i mig alvedon och ipren och leva på som vanligt. Det handlar inte om stress eller tidsbrits utan att jag inte vill att någonting kontrollerar mig. Det jobbigaste med att ställa in klassfesten var inte att jag missade själva festen, den var inte så viktig, utan det var att jag kände mig fasthållen hemma, att febern hindrar mig från att leva livet. Nu tycker ni kanske att jag är överdriven haha, jag är ju inte döende i cancer liksom. Men man vill ju aldrig känna sig kontrollerad och det börjar jag känna mer nu, vi har bokat resa till Gotland i sommar och jag tänker redan nu ”hoppas jag är frisk då”. Usch!

Jag som varit så duktig med hälsan den senaste tiden, trodde verkligen jag skulle klara mig får halsbesvär i april! Här är min nya frukost: Yoghurt med blåbär, chiafrön och spirulina, omega3, probiotika och healingsvatten med shungit-stenar. Värsta hälsonörden nu ju ;)

Extraknäcka som fotograf
Miska bygger hemsidor och hjälper just nu Peragenda som inom kort har en ny och fin hemsida! Vi körde teamwork och åkte till Tierp där Tommy (som driver Peragenda) höll i en workshop där jag fotade bilder som vi ska använda till hemsidan och marknadsföring.

Kul att komma iväg på lite annorlunda uppdrag! Och jättekul att kunna jobba ihop så här på projekt som är utanför salongen också :)

Här går jag igenom bilderna i väntan på att Tommy avslutade workshopen så att vi kunde ha möte ihop efteråt.

Sen satt vi på café och gick igenom hemsidan, olika marknadsföringskanaler o.s.v.

Att fotografera går snabbt men sen går det åt många timmar till redigering! Jag är ju ingen proffsfotograf så då får man göra det största jobbet i Photoshop hehe. Så jag har suttit en hel del med det i veckan och är inte helt färdig än.

Här är några av bilderna efter redigering:

Tommy som driver Peragenda :)

Miska fick modell lite också haha.

Bilderna är kanske inte flawless men jag tar inte fotograf-priser heller ;)

Bilden på ipad-skärmen har jag klippt dit i efterhand. Fun fact: Kurvan på skärmen är faktiskt hur vår beläggningsgrad ökat under 2 år efter att vi fick hjälp av Peragenda. Beläggningsgrad är alltså hur mycket bokningar vi haft, om man jobbar 6 timmar på en dag och är bokad alla 6 timmar så har man 100% i beläggning. En otrolig ökning!

Frilansuppdrag på Disruptive Materials
I tisdags packade jag frilansväskan och åkte till företaget Disruptive Materials som fotograferade nya anställda till sin hemsida.

Det är alltid lika trevligt att komma dit! Om jag inte hade varit 100% egen företagare så hade jag nog sökt jobb där haha. Man känner sig så välkommen när det första man hör när man kommer är ”ååh har vi finbesök här idag!” och en av de nyanställda som har haft riktigt coola jobb i kosmetikabranschen tidigare utbrister ”vad kul att äääntligen få träffa dig!!”. Jag är ju där ganska sällan numera och ändå känner jag mig lite hemma på något vis. Det hade ju inte varit konstigt om jag bara kom dit, gjorde mina sminkningar och ingen minns mitt namn ens. Men nu stannar alla och pratar och snicksnackar, väldigt trevligt!

Ett uppbokat sminkbord fyllt med ”godis” :)

Företagare med bebis
Jag fick frågan om hur det funkar med dom nya jobbrutinerna sedan vi flyttade hem till Annika och blev som ”bonusföräldrar” till hennes bebis :) Imorgon är Mileya 3 månader och vårt nya liv med bebis och lantlivet funkar jättebra! Vi börjar komma in i rutinerna nu men spånar samtidigt på ett mer detaljerat upplägg med jobbrutiner när Annika ska börja jobba igen. Då är det jag och Miska som har bebisen.

Just nu jobbar jag heldagar hemifrån ca två dagar i veckan, de dagar vi åker in till stan så blir det sällan heldagar så då jobbar jag hemifrån före/efter också.

Så det blir mer planering än vanligt, jag bokar in kunder och salongsjobb mellan bvc-besök och diverse bebisärenden. Jag har inte lika många tider i bokningssystemet så några stamkunder har valt att gå till mina kollegor, men i övrigt fungerar livet som nybliven ”mappa” och företagare bra haha!

Nysminkad med steg för steg-look till bloggen och redo att åka in till salongen, bara en kopp kaffe först. Yes, hett kaffe över bebis, sån är jag!

Övrigt
Jag har inte varit så duktig på att fotografera det jag gjort så här kommer en liten övrigt-kategori bara :)

Det har varit månadsslut så jag har suttit med statistik igen. Vi har ju väldig låg omsättning nu när Annika är mammaledig, men om man inte räknar med Annika samt hur kostnaderna har sett ut utan enbart på intäkterna för oss övriga så var februari och mars dom bästa månaderna sedan augusti! Och snart kommer den härliga vår-ruschen :) Ida är så fullbokad så vill man boka bryntatuering hos henne så finns det inte tider förrän i juni!

Månadslut betyder också lönerapporterna ska fixas. Vi har mycket lönekostnader nu eftersom Lisa går på mammaledighet i maj men hennes ersättare har redan börjat + att all personal har fått löneförhöjning. Mer än hälften av våra kostnader är lönekostnader, så det är absolut vår största kostnad. Men värt också såklart ;)

Schemapusslet är också ett jobb som aldrig tar slut. Dels så har vi bokat in både pussmöten och krammöte (personliga möten och med hela teamet samtidigt) och eftersom det börjar bli mer fullbokat så var det inte en helt okomplicerad uppgift, men Olga var schysst och kunde börja tidigare en av dagarna och Ida offrade en kvart av sin lunch, så det löste sig till slut! Sen är det också många semesterönskemål nu att ta ställning till, sommarsemestrarna är färdiga men när alla får vår-feeling så är det smådagar och ändringar här och var. Så det har varit ett väldans schema-pussel den senaste tiden!

Jag har ingen plan
I januari hade jag lite inre panik över vad jag ska göra härnäst, jag blev nästan stressad av att inte ha en stressig to do list haha. Jag hade haft så mycket innan att det blev tomt när allting lugnade sig. Jag skrev om det i detta söndagsinlägg, att jag kände mig lite vilsen.

Så känner jag inte längre, eller jo rent praktiskt så stämmer allting fortfarande eftersom salongen rullar på så bra att jag knappt behövs där längre. Jag jobbar mycket men inget är egentligen ”måsten”. Jag jobbar lite för jobbandets skull haha.

Men skillnaden är att jag inte är stressad över det längre utan känner stark tillit till att det kommer lösa sig. Jag har en period nu då jag dels har lite mer fritid än innan, är det sol ute så tar jag en kaffepaus och sitter i solen en stund och har jag gjort allt jag ska en dag så slutar jag jobba tidigare istället för att tänka ”vad mer behövs göras nu när jag har lite tid över?”.

Jag har helt enkelt accepterat att det bästa för mig just nu är att inte puscha mig själv framåt utan tar allting som det kommer. Just nu är jag sugen på att skriva en bok och utan några som helst mål med det så sitter jag och skriver, bara för att jag kan. Det kanske får bli en väldigt lugn vår och sommar, som jag inte kommer se tillbaka till och tänka ”wow vad jag har åstadkommit!” men jag tror att det i sin tur kommer leda till någonting bra. Jag tar det lugnt och öppnar mitt sinne för nya idéer och erbjudanden som kan dyka upp. Eller så gör dom inte det, men då är jag i alla fall mer motiverad att börja puscha framåt igen till hösten.

Jag tror det blir bra!

Så här satt förrförra helgen med ansiktsmask, hårinpackning och fotbad och skrev på min bok :) Lyx!!

Nu blir det en lugn söndag, det kommer hit en meckare och byter sommardäck på vår bil (hur nice med hembesök?) men förutom det så ska jag bara känna efter vad jag är sugen på och göra precis det. Kanske blir en mysig promenad längs sjön!

Ha en fin söndag allihopa ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here