Det här har varit en mer händelserik vecka än de senaste då jag antingen varit sjuk eller glassat mycket i solen. Låter som en hemsk företagare haha. Allt viktigt har blivit gjort ändå :)

Denna vecka har det varit full fart dock!

Hillside Media och Peragenda.se
Miska bygger hemsidor på sidan av (ni kan kontakta honom på hillside.media om ni behöver hjälp!) och han bygger inte bara hemsidan utan är också konsult kring marknadsföring och sociala medier m.m om man behöver det. Det senaste jobbet han gjorde var för Peragenda och det är nu färdigt! På Peragenda.se ser ni hemsidan som Miska byggt och bilder fotograferade av mig!

Så här ser det ut direkt när man kommer in på sidan :)

Jag har fotograferat alla bilder förutom den som är under ”föreläsning”, dock jag jag redigerat den så att den ska passa in lite mer i temat.

När dagarna går för fort
Mellan onsdag-fredag skulle jag knappt vara hemma alls så jag gjorde allt ”admin-datorjobb” under måndagen och tisdagen istället (bland annat mycket med Peragendas hemsida) så i måndags hann jag inte sminka mig alls och i tisdags gjorde jag det efter allt datorjobb vilket alltså blev på kvällen istället.

Vad gör man inte för bloggmaterial till er ;)

Känns helt normalt att göra en festmakeup klockan 21 en tisdag för att tvätta bort det direkt efteråt och sedan gå och lägga sig haha.

Jobba med permanent makeup på Åland
Ons-tor hade vi jobb inbokat på Åland! Annikas bebis Mileya är över tre månader nu och Annika ska redan börja jobba litegrann. Hon brukar då och då åka till Åland och göra permanent makeup på salongen Angelas Beauty Base och Åländarna hade turen att få första tjing nu efter mammaledigheten eftersom vi dessutom skulle köpa en behandlingsbrits därifrån. Två flugor :)

Så i onsdags tog vi bil och släpkärra på båten mot Åland för två arbetsdagar där!

Jag och Miska hade hand om Mileya under tiden :) Annika pumpade mjölk så vi kunde mata med flaska, men hon fick inte ut tillräckligt på en gång så vi fick komma för påfyllning mellan kunderna. Men det gick bra!

Första gången jag och Miska lunchade ensamma med bebis! Annikas barnvagn passade verkligen in bra i inredningen här :)

Lite datorjobb hann jag med också, men det är inte mycket luckor man får när man har hand om ett barn! :)

Hokuspokus-sten för karriären och få råd av änglar!
Butiken mitt emot salongen på Åland sålde kristaller och tarot-kortlekar. När vi väntade på att Annika skulle bli klar med sin kund så strosade jag där inne och blev fäst vid en gul kristallsten! Jag hade inga som helst planer på att köpa något sådant utan kikade bara för skojs skull, jag tycker hokuspokus är jättekul om någon annan gör det men har aldrig varit intresserad av att göra det själv. Men så plötsligt stod jag med den här gulvita stenen och kände ”den här måste jag ha” och gick dessutom därifrån med en änglakortlek!

Vad händer :)

Den här stenen kallas ibland ”success-stenen” och bringar framgång, optimism och självförtroende. En glad och positiv sten alltså! Just nu ligger stenen på min to do-lista :) Främst tänker jag att den ska bidra till min karriär, efter en tuff höst och därefter en lugn viloperiod så tänker jag att jag kommer få fart under fötterna igen och behöver då lite skjuts. Stenen sägs stimulera vår hjärna och ge ökad motivation, kreativitet och koncentrationsförmåga.

Den ska också vara bra för att hjälpa vid förändringar och motverka negativa energier, den förvandlar dåliga energier till positiva och är bra när man haft mycket negativ energi och konflikter kring sig. Renande helt enkelt, trevligt!

Ängla-kortleken åkte fram på kvällen då jag och Miska testade spå varandra. Jag ville få rådgivning kring min livssituation precis just nu, alltså att jag i dagsläget tar allting som det kommer och puschar inte karriären framåt som jag annars brukar göra. Jag har en paus där jag bara jobbar med det jag redan har, är det rätt?

Första meningen på mitt kort (det finns en guidebok) var ”This card comes to you s a validation that you are on the right path”. Det stod bland annat också ”Be in the present moment and do not allow yourself to worry about the future” och ”Avoid compromising or watering down your projects to fit your imaginings about what customers want”.

Kändes mitt i prick! I fredags kväll satt jag ensam och drog ett till kort och ställde då ingen specifik fundering utan tänkte på vilket råd mamma skulle vilja ge till mig rent allmänt. Av 44 kort så fick jag exakt samma kort igen!! Det måste ju vara ett tecken?

Life goal-inspiration
Den andra Ålandsdagen hade Annika kunder först kl 13.00 så efter frukosten hängde jag och Miska vid hotellets inomhuspool och min life-goal-dröm fick sig en rejäl skjuts framåt!

Vi var helt ensamma där och Miska satt bredvid poolen och övade på spanska medan jag simmade i 40 minuter till meditationsmusik. Jag hade kunnat simma hur länge som helst om jag inte hade behövt tänka på klockan, ville inte gå upp!

Ni som följt mina söndagsinlägg ett tag vet att mitt stora konkreta life goal är att bo i ett hus med inomhuspool, det har varit det sedan jag var liten och vi simmade längder på idrotten i skolan.

Jag och Annika simmar ungefär en gång i veckan nu och jag tycker jättemycket om det förutom att behöva ta sig till en simhall och dessutom trängas med folk i simbanan. Det tar bort hela charmen!

Efter denna härliga stund så har jag nu finslipat min dröm-morgonrutin som jag i dagsläget tänker mig kommer vara i ett hus i bergen i södra Spanien:
Vakna tidigt, svepa in mig i en mysig morgonrock, välja ut dagens outfit och förbereda kaffebryggaren med timer.
Slå på mysig musik vid poolen, jag vill ha stora fönster eller glasvägg så att man får in mycket dagsljus också. Sen simmar jag helt utan att räkna längder eller ha en bestämd tid, jag bara simmar och är i nuet. Blir nog en halvtimme. Kanske planerar dagen, kanske funderar på nya idéer eller så tänker jag inte på någonting alls. Helt som jag känner för just då!
Intill poolen har jag ett duschrum, en infraröd bastu och en mysig sittgrupp. Jag lägger då en ansiktsmask och sitter i bastun i 10 minuter, infraröd bastu är jättenyttigt och går på några minuter att värma upp! De dagar jag tvättar håret har jag såklart hårinpackning i bastun också.
Sen duschar jag av mig med en duschkräm som doftar riktigt gott och går sedan till omklädningshörnan där jag har en skönhetshörna med spegel, hudvård och smink. Jag smörjer in hela kroppen, lägger en lätt sminkning och en knallig läppfärg (tänker att jag kanske inte fotar steg för steg-sminkningar fortfarande då?) sedan släpper jag ut håret och klär på mig dagens outfit som ligger redo.
Sen har Miska vaknat och sitter med kaffe och frukost, vi har många mysiga sittplatser i vårt hem beroende på väder och humör så det blir alltid lika spännande att se vart Miska har dukat upp frukosten just idag. Blir det på vår soliga terass, myshörnan med sittpuffar eller i det stora ljusa köket?

Sen startar arbetsdagen efter ca 2 timmars morgonrutin (?) men eftersom jag gått upp tidigt så har dagen fortfarande bara börjat!

Här simmar jag och visualiserade hur mina skönhetsprodukter skulle stå fint i duschrummet utanför bastun i mitt framtida drömhem haha ♥ Det är viktigt med drömmar!

Sminkjobb & salongsfix
I fredags hade vi en heldag i stan! Vi skulle fixa det sista i extralokalen men p.g.a. misskommunikation angående nycklar så kom vi inte in där förrän på eftermiddagen så jag och Miska satt och jobbade på ett café i några timmar istället. Inte helt fy skam det heller!

Här sitter jag och uppdaterar Creative Makeup’s Instagram i väntan på att mina bilder ska laddas upp på datorn. Sparad sekund o.s.v. ;)

Sen hade jag ett roligt uppdrag på salongen då en av mina trognaste stammisar på fransar och bryn även hade bokat sminkkonsultation! SÅ roligt!!

Jag hade aldrig sett henne i smink innan så det var ovant även för mig faktiskt haha, det är skillnad att sminka personer man aldrig träffad förut och personer man känner. Folk man aldrig träffat kommer som ett blankt blad och då tittar man bara med konstnärsögat liksom!

Ni ska få se före- och efterbilder nästa vecka! Hon blev jättenöjd och när jag i slutet av konsultationen gick igenom alla produkter så var hon tyst i några sekunder och sa ”jag kan bara inte sluta titta mig i spegeln” ♥ Så go!

Jag passade på att fylla på sminkhörnan hemma också och fota beauty guide-sminkningar med dessa produkter! I gamla lokalen jobbade jag på plats varje dag och var med och skötte beställningar m.m så då tog jag alltid det jag behövde till min fotostudio utan att tänka så mycket, men i den nya salongen så är det kollegorna som fixar allt så plötsligt kändes det som att jag gick runt och snattade haha!

Sen kom äntligen Annika och Mileya med nyckel så att vi kunde fixa i extralokalen också! Det blev en lång dag.

Nästa vecka börjar Annika jobba två korta pass i veckan, så då kommer vi vara på salongen mer igen!

Men först en ledig söndag i solen :)

Kram på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here