Detta har varit en rolig och intensiv vecka! Det märks att det börjar bli sommar med högtryck på salongen och mycket på gång :)

Kreativ måndag!
I vanliga fall brukar alla mina dagar ha varierade arbetsuppgifter men i måndags gjorde jag i princip bara kreativt jobb! Bland annat designade jag kampanjbilderna för maj för Malin är i Cypern så jag tar nästan alla kampanjbilderna denna månad. Dom ska jag publiceras imorgon :)

Min klassiska fråga på snapchat – skickar till alla och frågar om respons när jag blir osäker. Den här gjorde jag för övrigt om ganska mycket sen så det här blev inte alls det färdiga resultatet. Man ska inte sluta förrän man är nöjd! :)

Stresshjärna fast ändå inte stressad?
Jag har drömt jättemycket stressdrömmar i veckan, att jag har bråttom, allt strular, folk är i vägen, när man börjat närmar sig så är man plötsligt jättelångt ifrån igen, ni vet den typen av drömmar. Så jobbiga!

Dessutom gjorde jag en klassisk stresshjärne-tabbe i tisdags. Jag jobbade på salongen och skulle sedan till Sthlm med 16.48-tåget. När klockan är halv 4 så inser jag hur snabbt tiden har gått och stressar iväg. Köper biljett och hinner precis med tåget. Samma sekund som tåget börjat rulla så skriver Miska ”Åkte du tidigare?” och jag inser då att klockan ju bara är 15.48. Gaaah.

Men jag jobbade på tåget och sedan satte jag mig på ett café och fortsatte jobba där. Så det var inte hela världen :)

Men det konstiga är att jag inte är stressad, ja inte mer än vanligt i alla fall. Lite otålig kan jag känna mig för jag vill att saker ska hända nu nu nu men det är väl motsatsen till stressad? :) Utvilad är jag också för jag hade feber i söndags så jag tog det lugnt hela söndagen och typ bara låg i sängen. Meen det går väl över! :)

Masterclass med NYX
I Stockholm var jag på en Master Class & launch event med NYX där Evelina Forsell gjorde en glittrig sminkdemo och NYX visade upp en del av sina produktnyheter. När dom sa ”en del av nyheterna” så tänkte jag ”varför visar ni inte allihopa?” men sen sa han ”vi lanserar runt 200 nya produkter i vår!” whaaat, så många!! Fast då är det ju med alla olika nyanser också, but still :)

Den här bilden print screenade jag från Camilla Söderlunds Insta Story @beautyandbullshit som hon la upp från kvällen!

NYX bjöd på slush, popcorn, sockervadd, nachos och massa sånt gott! Och så fick man klämma och känna på nyheterna så klart, higlighterna och de nya vinyl-eyelinerna är verkligen gaaalet fina!

Det fanns även en blom-bakgrund på golvet med bra belysning och allt, så influencer-vänligt ;) Denna superfina bild fotade jag på Camilla! Hon är såå lättfotograferad (jag skrev lättfotad först men när jag kontroll-läste så insåg jag att det kan läsas lite fel haha).

Jag själv skulle aldrig kunna bara lägga mig på rygg, skratta och ha en så här flawless utstrålning. Vi tog typ 6-7 bilder och sen hade hon många fina att välja på, så bra modell!!

En annan hade ju sett otroligt felplacerad ut bland blommorna med slarvig hårknut, kofta och så antagligen ett helt insane leende med tanke på hur svårt det är att se avslappnad ut när man ligger på rygg haha!

Men jättekul ordnat av NYX verkligen!! :)

Evelina sminkade med både nyheter och sina egna favoriter och gjorde fina glitter-ögon på sin modell!

Jag fick massor av kul saker i goodiebagen som jag ska visa er inom kort, bland annat NYX Glitter Primer som jag varit sugen på länge då jag vill kunna få till glitterläppar som inte bara är snygga utan bekväma också. Det har dom gjort på alla andra Master Class-eventen med NYX :)

Det var helt fullsatt på tåget hem och jag kunde inte hålla mig ifrån att börja titta, läsa och känna på alla produkterna! Jag försökte hålla det mesta i knät p.g.a. jantelag men sen tänkte jag ähh och använde bordet som jag faktiskt hade turen att sitta vid. NYX fick lite gratisreklam om man säger så! :)

Högtryck i schemat på salongen
Vår högsäsong på salongen är definitivt igång! :) Och just denna vecka har det varit lite extra intensivt då vi har haft ovanligt mycket bokningar och avbokningar och även ovanligt många kunder som kommit sent till sina tider. Ena stunden är schemat fullt, sekunden efter är det jättemycket gröna luckor och sen plötsligt är det helt fullt igen haha.

I vanliga fall är det inte hela världen om en kund kommer sent för vi har ganska långa tider på våra bokningar. Men nu har det varit hur många som helst och då har jag ibland fått hoppa in och hjälpa till för att vi ska få ihop det. Ingen slarv-fixar ju en kund bara för att man har lite tid utan då är det bättre att t.ex. jag hoppar in och gör fransfärgen i slutet.

Men vi är ett bra team så det har gått jättebra! Och det är ju ett väldigt positivt problem att ha mycket jobb ;) Vi har liksom lyxen att ha 4 fullbokade makeupartister med 95% beläggningsgrad under april! Beläggningsgrad är alltså hur stor del av arbetstiden som man är uppbokad med kunder, och 95% är sjukt bra!

Här är jag bakom kassadisken som håller på å grejar med produkter som vi ska ha i goodiebagsen på vårt sommarevent 31 maj!

Nyhet och fotojobb hemma i studion
Fotostudion har använts flitigt den här veckan, jag har fotat steg för steg-sminkningar varje morgon och även fotat bilder på vår fantastiska nyhet glo Skin Beauty Tinted Primer som är en färgad ansiktsprimer med SPF 30! Ni kan läsa mer om den i detta inlägg.

Jag börjar verkligen bli nöjd med webshopen nu, det fylls hela tiden på med beauty guide-inlägg och majoriteten av alla produkter har relaterade inlägg så som ”sminkning med nyansen Rumor” ”Se steg för steg” eller videos. Jag tycker att det här är så roligt!

Halva dagen i fotostudion och halva dagen i mitt hemmakontor –> i soffan med Viktoria och en kopp te i handen :)

Ibland blir man exalterad över de små sakerna! Vi gör uppdateringar i webshopen regelbundet och nu fixade jag så att alla nyanserna (när man ska välja vilken man lägger i varukorgen) är små söta bilder istället för en vanlig lista!

Detta kommer jag bara ha på produkter med få nyanser där det blir tydligt, på typ Pressed Base som har 20 nyanser så är det lättare med en lista :)

Det har tagit mig ganska lång tid att komma in i hur webshopen fungerar, vi har det mycket enklare uppbyggt än vad man kan ha men hur man bygger upp en sida och hur det ser ut ”live” sen är två helt olika saker.

En liten detalj på kanten av hela sidan kan t.ex. se ut så här:

Varje ruta innehåller massa detaljer som man kan ändra om man trycker på dom, t.ex. under ”products” så har jag valt olika länkade produkter som ska synas på sidan, i hur många kolumner o.s.v. Rutan ”Empty Space” är enbart till för att skapa mer avstånd mellan grejerna. Så det är inte rocket science men inte heller helt okomplicerat :)

Nu ska jag samla lite D-vitamin och greja i trädgården, så har jag laddat på energi-kontot inför nästa vecka :) Jag känner på mig att nästa vecka kommer bli en riktig power-vecka!

KRAAAM på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here