Det är få veckor som har gått så snabbt som denna, är det redan söndag och en hel vecka in på maj? :)

Visioner & sortera sina planer i skrift
Förra söndagen så hade jag en riktigt mysig och välbehövlig jobbstund som satte tonen för hela kommande veckan faktiskt!

Solen sken in på vår inglasade altan och Miska målade tavlor och lyssnade på glad, spansk musik. Där satt jag med datorn och en kopp kaffe och tog tillfället i akt att skriva av mig. Jag skrev ett dokument, en lista närmare bestämt, med rubriken ”Visioner”. Och med det menar jag inte en hel målbild utan mer vad jag har för vision för olika projekt, och därefter lite överblickande to-do-punkter under det.

Jag vill vara så produktiv som möjligt men det kändes lite som att jag hade ett trassligt garnnystan med alla våra planer och idéer i huvudet som jag bara behövde sortera till en och samma röda tråd :)

Och vet ni vad? Det var såå befriande! Ingenting var nytt på något vis utan bara känslan av att ha allting framför sig, det liksom går från att vara abstrakt till någonting konkret som man lättare kan ta tag i och fokusera på liksom.

Här är början av min vision-lista ifall ni vill göra en egen och ha en bild av hur man kan lägga upp det :)

Det viktigaste när man gör en sådan här vision-lista är att man är i rätt mode energimässigt, och det var jag verkligen med den här synen bredvid mig! :)

Lugn vecka på salongen
Eftersom förra veckan var väldigt intensiv på salongen med fullbokat och massor av kunder så känns denna vecka otroligt stillsam i jämförelse.

Olga som jobbar mest av alla makeupartister har semester vilket direkt märks i sminkstudion. Tisdagen var en röd dag (stängt på salongen) och på onsdagen var så många lediga att även jag öppnade upp tider för onlinebokning för att kunderna skulle kunna boka in sig :)

Som privatperson kan jag tycka att det kändes skönt, så lugnt och stämningsfullt. Men som företagare så vill jag ju att det alltid ska vara som förra veckan!

I torsdags fick Zahra en avbokning på morgonen så då åkte jag och Miska till jobbet först runt 11-tiden och jobbade hemifrån på morgonkvisten. Vi hade jobbtelefonen med oss så Miska var receptionist hemma i soffan hehe och jag jobbade både vid datorn (med Viktoria i famnen, hon älskade vår hemmamorgon) och så klart i fotostudion med steg för steg-sminkning också. Så lyxigt!

Många bäckar små-grejer
När man har lugna veckor så gäller det att inte slöa ner sig och njuta av lugnet – om man är företagare alltså ;) Jag har tagit tag i massor av ”smådutt” som inte prioriteras när man har viktigare saker att göra.

Det har varit telefonsamtal med Försäkringskassan fram och tillbaka, nya småbehandlingar som ska in i bokningsystem och prislistor, folk som ska mailas, svar som ska inväntas, scheman som ska kollas upp och ändras, grejer som ska inhandlas, beslut som ska tas, kunder som ska kontaktas, produktnyheter som ska fixas o.s.v. o.s.v.

Jag är mer för att hålla på med stora projekt, så där så att man går och lägger sig och ba ”WOW vad jag har åstadkommit mycket idag”. En sån känsla har man inte efter en sån här vecka direkt, men samtidigt får man ett lite mer inre lugn när man har kunnat bocka av en hel del saker! Sånt som är viktigt att få undan så att man kan fokusera till 100% på sin vision-lista ;)

Här sitter jag och kvällsjobbar i köket runt halv 9-tiden på kvällen :)

Event-fix!
Jag kommer tjata om det här sommar-eventet enda tills det är gjort haha! Men det är mycket som ska göras och jag har tagit på mig rollen som event-fixaren så jag känner väldigt stort ansvar för att allt ska bli bra och att alla är delaktiga och hjälper till.

I veckan kom våra ballonger som vi har beställt! Wihoo! Vi hade dock problem med beställningen och av 1000 ballonger så hade jättemånga defekt tryck, att bara halva loggan syns, typ 40% av ballongerna. Vi hörde av oss till företaget som tryckt ballongerna och vet ni vad dom svarar? Dom drar bort summan på fakturan men vi måste skicka tillbaka dom som är defekta. Så nu måste vi alltså gå igenom 1000 ballonger och sortera ut! Ain’t nobody got time for that.

Hoppas våra praktikanter vill hjälpa oss med det nästa vecka! :)

Men dom som är fina är fina! Skönhet är friskvård står det på dom :)

Tips! Reflektioner i Hanapee’s Otroliga Podcast
I det senaste avsnittet ”i fas med vinlistan” av Hanapee’s Otroliga Podcast så reflekterade Hanna över det här med att vila efter jobbet och jag tyckte bara att det var lite sköna reflektioner, sådär för omväxlings skull! :)

Många personer som jag lyssnar på annars är antingen riktiga karriär-personer som ger alla tips för att lyckas, eller så är det personer som gått in i väggen för länge sen och lider jättemycket av psykisk ohälsa. Men här var det ett litet mellanting – jättemycket jobb men också fokus på att vila!

Hanna berättar om jättemycket jobb med blogg, podcast, samarbeten m.m, samtidigt är hennes fasta jobb redan en 100% tjänst, samtidigt vill hon umgås med vänner, vara en bra flickvän m.m. Och allt det där går ju att få ihop, MEN hon vill också hinna vila. Och med vila menar hon inte ”vara ledig och umgås med vänner” utan faktiskt bädda ner sig i sängen och titta på en serie.

Jag vet inte hur många av er som läser som har det här problemet, men jag har, precis som Hanna, ett jobb där man aldrig blir färdig för dagen. Man kan alltid göra mer, finslipa saker, fundera på om man borde gjort någonting bättre.

Det var inte så mycket djupare än så, men jag har ju skrivit i tidigare businessvecka-inlägg att jag kan känna mig som en dålig företagare som inte jobbar så att jag blir utbränd vilket är jätteskevt haha. Jag vill vara en flitig entreprenör som jobbar 300% och som jobbar istället för att sova, men jag är tillräckligt förståndig för att veta att det inte är så jag vill leva egentligen och därför stoppar innan det blir så :)

Men det är verkligen en balans och om någon känner igen sig i mina tankar så kan jag rekommendera det avsnittet och lyssna på Hanna!

Ett annat sätt för mig att koppla av, istället för film och serier, det är att kolla söta djur som har egna Instagram-konton haha! @Yves_the_cat är min nya favorit, så himla söt! :) Jag blir bara glad av sådana här konton! (Uppdatering: Instagramkontot verkar borttaget nu! Måste skett precis efter att jag gjorde länken, så skumt!)

Hårologi-mappen
I Quip som är vårt kommunikationssystem i företaget så har jag nu sammanställt en mapp med massor av hårologi-info! Det är dels lite nya tips som jag lärt mig på senaste kursen som alla ska ta del av, men också en hel del saker som kan vara bra att kunna slå upp vid behov t.ex. exakta blandningarna vid olika hårbottenbesvär o.s.v.

Jag behöver inte gå in så mycket på detalj men det är väldigt mycket info i flera olika dokument och kategorier som jag samlat i nya ”Hårologi-mappen”, som ett litet skolarbete nästan haha!

Uppdatering med henna-ögonbryn
Jag skrev förut att vi ev. kommer börja med henna-ögonbryn som behandling på salongen! Men som med allt vi gör så sätter vi grejerna på prov ordentligt först och nu är vi inne i steg två av testandet. Jag har testat en hel del hemma och nu har jag tagit grejerna till salongen för att makeupartisterna ska få testa och komma med respons också.

Den här veckan hade jag inte så mycket mer att återberätta. Det har varit månadsslut så jag har också suttit massor med löner, fakturor, budget, statistik och det vanliga pysslet med det.

Och så har jag checkat av sjukt mycket från min to do list och ba pustade ut innan jag gick hem från salongen i fredags och precis hade bockat av sista saken på att-göra-listan, så nice!

Men alla veckor kan ju inte vara precis lika innehållsrika heller :)

Kram på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here