Igår runt 21-tiden svensk tid landade vi i Mexico och då var klockan bara 2 på dagen här, man älskar ju tidsskillnad när man rest en hel dag men ändå inte missar hela första dagen på semestern! :)

Nu chillar vi i värmen och veckan som varit känns väldigt långt borta. Det känns som att ingen i hela världen har haft en så lång to do list som jag har haft haha. Jag har verkligen jobbat järnet för att kunna vara borta i 2 veckor!

Men vet ni vad? Jag känner mig så sjukt duktig! Nästan lite jobbigt duktig, är den den här nivån min ribba måste ligga på för att jag ska vara nöjd liksom haha. Men jag känner redan att det skulle varit ohållbart i längden, kroppen säger ifrån, men det var kul en vecka! :)

Ledighet som företagare
Ett vanligt citat är att man ska bygga ett liv man inte behöver semester från och det har jag verkligen gjort. Det är så många som älskar fredagar för att ”det snart är helg” och sen hatar man söndagar för att ”det snart är måndag”. Många lever så mycket i framtiden istället för nuet så dom njuter inte heller när framtiden dom längtat till väl kommer.

Jag behöver den här semestern för att det ska bli så extremt kul och härligt, inte för att jag behöver fly från min vardag :)

Sen är det ju lite svårare som företagare att vara ledig eftersom man måste jobba ikapp allting innan, men jag tycker fortfarande att det är värt det faktiskt!

Kaffekoppen har varit min bästa vän på morgonkvisten hehe. Jag har jobbat till kl 00 på natten och gått upp mellan 5 och 6 på morgonen för att jobba i fotostudion innan jobbet. Det gör jag alltid annars också men inte lika många timmar som nu när jag skulle göra bloggmaterial för 2 veckors bloggande ;)

Och jag som tjatat så mycket om att sömn är så viktigt för mig och att jag behöver mina 8 timmar haha, men jag märker skillnad redan efter en vecka på det här viset faktiskt. Jag säger fel ord typ ”svart” istället för ”plast” sa jag en dag, drömmer massor av stressdrömmar, glömmer bort vad jag håller på med mitt i en mening o.s.v. Jag är inte gjord för att slarva med sömnen helt enkelt.

Massproduktion av blogginlägg
Det här med att göra en 2-veckorsplan för blogginläggen och en deadline för när det ska bli klart kanske inte är så dumt, jag tror fasen jag har gjort fler och bättre blogginlägg för dessa semesterdagar än vad jag brukar ha i vanliga fall haha!

På söndagar kommer jag blogga om min businessvecka á la Mexico men alla andra inlägg kommer vara tidsinställda. Det är alltså 13 skönhetsinlägg totalt. Det kommer bli en hel del produktrecensioner vilket jag inte brukar göra lika ofta, men jag hoppas ni gillar det också?

Learning by doing
I veckan la jag upp en struktur för hur beställningsrutinerna ska gå till på salongen. Det är ju inte bara försäljningsprodukter som beställs regelbundet utan även förbrukning så som brynfärger, kvittorullar, påsar, handtvål, kaffe till väntrummet, diskmedel ja tusen saker!

Nu har vi gjort så att Ida är den som ska utföra alla beställningar, och resten har ett område dom ska ha stenkoll på och veta hur mycket det ska finnas i lager av varje grej och beställa i tid innan saker tar slut. Sedan kan dom enkelt rapportera till Ida när hon ska göra beställningar.

Det här lilla projektet har faktiskt varit lärorikt för mig! Jag har nämligen en tendens att göra saker så noga att jag lägger ner massor (!) av tid på saker som inte kommer till användning i den utsträckning så att det är värt den tiden. I detta fall var det att jag började skriva ner dokument och formulär för allt som beställs och hur mycket som ska finnas i lager av varje produkt och alla små kommentarer om varje sak som är viktiga att veta. Så att allt går att läsa innantill och ingen risk att saker blir fel.

Jättebra idé men i praktiken insåg jag att det var mer tidskrävande än jag trott och att det är helt meningslöst att jag ska göra värsta manual-boken för någonting som folk kommer lära sig utantill snabbt och sen när nästa person ska lära sig så ha vi säkert ändrat så mycket i den där manualen att ingenting stämmer i alla fall.

Så vet ni vad jag gjorde? Jag raderade allt jag hade skrivit haha, sen skrev jag upp det allra viktigaste och så kör vi learning by doing istället! När vi är borta så har dom i uppgift att testa beställa för första gången (men inte skicka iväg) för att få in rutinerna och skriva upp ev. frågor och förbättringar. Sen när det behövs beställas på riktigt så kommer Miska vara med första gången, och därefter kommer dom få fortsätta själva men att vi godkänner allt innan det skickas iväg.

I slutänden blev det några enkla dokument med beskrivning av upplägg och hur vi startar, sen får vi ta allting steg för steg och dag för dag! :) Pjuh!

Ett välkommen-hem-dokument till mig själv
Jag har även gjort ett dokument som heter ”Välkommen hem!” till att jag kommer tillbaka till kontoret igen, med alla to-do-saker som jag inte har prioriterat före resan men ska komma ihåg när jag kommer tillbaka. Man kan ju vara lite segstartad efter semester och jetlag så jag tänkte att jag ska vara förberedd och hjälpa mig själv på traven lite ;)

Blandad vecka!
I övrigt har det varit en blandad vecka med dels allt vanligt jobb som alltid görs, lite nya projekt med beställningsrutiner, vi håller på att beställa lite nya skyltar som ska designas, vi har presenterat alla nya mätetal och det strategiska fokuset för personalen och räknat på en miljard siffror innan jag blev helt färdig, jag har haft en hel del kundbokningar också bland annat stammisar som läst i bloggen att jag ska på semester som passade på att boka innan.

Lyxen att äga sin egen skönhetssalong
Ibland glömmer man bort hur bra man har det, som när man ska till Mexico och går utanför kontorsdörren och lägger sig och fixar fransarna utan att boka tid eller betala för sig haha.

Här var jag typ nytatuerad med highlightern utanför läppkonturen, därför jag har en ganska ljus, skarp kant runt läpparna på bilden :)

Med andra ord,

Nu är jag värd lite semester, kram på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here