Söndagsinlägget är några dagar sent med flit :) Dels behövde jag jobba med annat under helgen, men dessutom jobbar jag bara två dagar den här veckan så tänkte slå ihop dessa veckor till samma inlägg.

För från imorgon (onsdag) till måndag är jag nämligen på Gotland och firar Midsommar! Ska bli SÅ roligt! Min bästa kompis Frida flyttar dit till en stor gård så det blir stor inflyttningsfest och midsommarfirande samtidigt :)

Men först bor jag och Miska på hotell i Fårösund i två nätter ♥

Jobba på Åland!
Nu var det dags för Annika att jobba på Åland igen :) Hon jobbar på en salong där ibland (med permanent makeup) och eftersom det ingår återbesök så var vi där igen i veckan och hade fler nya kunder samt återbesök från förra resan.

Vi var där i två dagar och jag och Miska följde med som bebisansvariga :) Så vi fick inte så mycket jobb gjort, men tack vare oss så kunde Annika jobba långa dagar!

Miska & Mileya som väntar på att mamma Annika ska bli färdig med sin kund :)

Marknadsföring av webshopen + brudmakeup
Vi kommer marknadsföra webshopen mer till hösten, på sommaren är det nästan pengar i sjön för folk handlar inte jättemycket på sommaren och på salongen är vi redan i princip fullbokade.

Men vi gjorde ett test nu med en beauty guide för hur man gör sin egen brudmakeup!

Vi vill promota det unika med vår webbshop mer :) Alltså alla guider jag gör med swatchbilder, steg för steg m.m som både hjälper folk att handla rätt produkter och därefter hjälper dom att använda dom hemma också.

Här sitter jag med en spetströja bak och fram och en avklippt gardin på huvudet :)

Det var jätteroligt att göra faktiskt!! Jag hade jättekul när jag satt och skrev alla tips och fixade sen – tidskrävande men jättekul!

Jag publicerade detta här i bloggen också men inlägget på hemsidan är ännu mer välarbetat med länkar till produkterna i form av bilder mitt i texten, så som denna:

Och i slutet bildlänkade jag också till fler användbara beauty guides som kan vara till hjälp inför sin brudsminkning. T.ex. dessa:

Sen betalade vi en slant på Instagram och Facebook och gjorde inlägget till en annons:

Den har bara varit uppe i ett dygn men 160 personer har klickat in sig på hemsidan och 13 personer har delat vidare! Ska bli spännande att se resultatet, vi kör annonsen till sista juni.

Även de länkade beauty guides i inlägget har fått fler besök under detta dygn så det visar att annonsen fungerar också – att folk läser inlägget till slutet :)

Ni kan läsa det här om ni vill se hur skillnaden blev mellan blogginlägget och inlägget i webshopen!

Jobb hela helgen
I helgen var Miska borta två nätter så jag passade på att embracea min arbetsnarkomani och jobbade vid datorn hela lördagen och söndagen. Man vill ju vara en trevlig flickvän annars haha, men nu satt jag ostört från morgon till kväll!

Dels låg jag lite efter med jobb eftersom vi var på Åland i två dagar, men dessutom behövde jag jobba ikapp framåt också eftersom vi är lediga i sex dagar nu.

Det var så skönt att jobba på hela helgen istället! Ibland behöver man få grotta ner sig och få saker gjort bara :)

Här sitter jag och gör färdigt inlägget om att göra sin egen brudsminkning haha. Blev färdig på söndagskvällen, pjuh!

Många kunder innan Midsommarafton
På salongen har vi alltid full rulle innan Midsommarafton och detta år är inget undantag! I måndags (igår alltså) så hade jag helt fullbokat med kunder och fick dubbelboka en kvart för att klämma in en extra också. Så kul!

Annika hade också kunder då och Miska var ute och gick med barnvagnen :)

Den här veckans schema ser ut så här:

Tiden går så fort när man har kunder på rullande band så här, vips så har flera timmar gått!

Distruptive Materials
Som ni ser på schemat så var jag idag på frilans-jobb och sminkade 8 personer på företaget Disruptive Materials! Dom skulle fotografera fler nya bilder till hemsida och marknadsföring.

Förut gillade jag inte att frilansa för när man inte gör det ofta så har man ju ingen färdig frilansväska som alltid är redo, utan packar den varje gång och ska komma ihåg allt viktigt och ha en uppsättning med borstar, foundationnyanser och färger för alla personer. Det är en lite större process än man kan tro då.

Men nu har jag jobbat på Disruptive Materials så många gånger att jag börjar bli van med hela packningsdelen haha :) Det går ganska smidigt ändå.

Uppdukat med smink!

Dom är så himla goa där, de visade en person runt i lokalerna och när jag stod där och sminkade så presenterade dom mig som ”our makeup artist, consultant and friend!” :)

Efteråt så hade jag ett möte med dom också vilket även det var väldigt intressant!! Kan inte säga så mycket mer för er tyvärr.

Ny salonsgbebis!
Den 28 maj så kom vår andra salongsbebis, vår makeupartist Lisa födde lilla Elliot!! Förra veckan åkte jag, Miska och Annika dit med presenter och bebisgosade! Vi hade tryckt babykläder med Creative Makeup-loggan på haha :) Så sött!

I september har jag haft anställda i 4 år men Lisa är första personen som kommit in på kontoret och ”berättat för chefen att hon väntar barn” – och den chefen var jag! Känns lite vuxenpoäng på något vis, vet inte varför haha! Kanske för att jag inte är en sådan klassisk chef som bara sitter på kontoret, utan ser mig mer som en av kollegorna bara :)

Nu måste jag sluta skriva för jag ska hinna duscha, måla naglarna (blandade precis ett eget nagellack av tre färger som jag bara måste testa nu haha) och packa färdigt för vi åker tidigt med Gotlandsbåten imorgon bitti.

Men utöver detta har jag denna vecka även jobbat med Peragendas hemsida och SEO-ord för att de ska få komma högre upp på googlesökningar, trixat med schemabyten, löst felslag i kassan, gjort research på lysrör för ännu bättre ljus i sminkstudion, beställt innetofflor till kunderna (många blir ju barfota när dom tar av sig sommarsandalerna).

Samt skrivit en lång ”att-göra-efter-Gotland-lista” med saker som jag inte hann med nu innan haha.

Så nu förtjänar jag lite semester :)

Kraaam på er allihopa! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here