Den här veckan har varit den mest lärorika veckan på länge eftersom jag och Annika har varit på permanent makeup-konferens i Milano!

Biotek Worldwide Event 2018
Det var det stora märket Biotek som anordnade mässan och det var folk från hela världen som reste dit. Jag älskar att lära mig nya saker, även om jag inte tatuerar själv så är det viktigt för mig att kunna så mycket som möjligt om permanent makeup eftersom jag är delägare och står för mycket av marknadsföringen.

Framför allt så är det superbra inspiration – oavsett om vi pratar smink eller tatuering! :)

Måste erkänna att det kliade lite i fingrarna och jag tänkte tanken flera gånger ”kanske att jag skulle börja tatuera jag också” men ska man bli duktig så krävs det verkligen 100% engagemang – och det har inte jag att lägga på bara ett område. MEN jag kan så mycket om permanent makeup att jag måste testa göra ett ögonbryn på ett fejk-skinn någon gång, har orimligt bra självförtroende över hur snyggt det skulle bli redan på första försöket (ödmjuk I know) och har även drömt att jag tatuerade ögonbrynen på James Blunt haha!

Biotek är ett märke från Italien och Annika använder en del av deras färger men även en del andra märken. Det är ju som med smink – man hittar sina favoriter!

Det var en otroligt uppstyrd mässa/konferens! Allt började med en galamiddag och dagarna efter var det föreläsningar på rullande band.

Mycket av mina bilder är fotade på storbildskärmen för det var 500 personer där (om jag minns rätt) så man hade omöjligt sett om dom inte filmade samtidigt.

Här ovan ser ni när dom visar hur tillverkningen av permanent makeup-färgerna går till. Dom har ett eget labb och tillverkar alla färger i sin fabrik. Alla färger består ju av olika pigment (t.ex. gult, rött och svart för att få olika bruna nyanser) och bland annat har dom en avancerad maskin som slår ihop färgpigmenten till en och samma molekyl – vilket är jättebra för annars kan färgerna blekna olika snabbt. T.ex. är det många kunder som på andra salonger får väldigt röda bryn efter något år, och det är för att det då mest bara är dom röda pigmenten kvar. Men det sker inte med våra färger.

Biotek är också väldigt måna om att färgerna ska vara hälsosamma för kroppen, inte tas upp i lymfsystemet och sådana saker. Så grundaren av Biotek demonstrerade detta genom att blanda i massor av permanent makeup-färg i ett glas vatten och drack alltihop på scen haha! Så säkert att man kan dricka det :)

Biotek har lanserat en special-nål för läpptatuering som ska vara superbra och visade live-demo på läpptatuering med den nålen.

Man kunde även ta på sig munskydd och gå in i ett rum där massor av duktiga permanent makeupartister tatuerade live. Allt från läppar till ögonbryn, sotad eyeliner och scalp-tatuering.

Roligast var att se alla tips, steg för steg och live-tatueringar av ögonbryn! Det finns så många olika tekniker för hur man placerar stråna, ritar upp formen m.m så det blir aldrig tråkigt att höra en ny föreläsare.

Det enda jag är lite ”emot” är personer som bara går efter en mall, jag tycker oftast att det syns på permanent makeupartister som gör samma bryn på alla. Det snyggaste enligt mig är att följa personens egna hårväxt så mycket som möjligt, fylla i mer där det saknas och även göra i samma riktning som stråna växer :) En hel vetenskap faktiskt!

Sotad eyeliner fick vi se live på också, det är så himla kul med folk som vill göra mycket eyeliner! Det vanligaste är ju att göra mer naturligt annars.

Jag fick frågan (och nästan lite försök till övertalning) att vara modell för sotad eyeliner där haha, men jag kan inte ha så mycket permanent makeup eftersom jag bloggar om smink. Jobbigt att behöva sminka bort den varje gång jag gör en look utan eyeliner, dessutom kan jag då inte testa smink-eyeliners på samma sätt om jag redan har en svart eyeliner under. Så jag fick vänligt avböja :)

Man var helt slut efter varje dag för det var översättning till engelska i hörlurar när dom pratade andra språk, så man fick verkligen anstränga sig för att höra vad som sa i lurarna för det var så extremt hög ljudnivå i högtalarna från mikrofonen så det överröstade ändå liksom.

Vid ett tillfälle kunde inte tolken i lurarna översätta det språk som föreläsaren pratade, så först översatte en person till italienska och sen kom det engelska i hörlurarna. Så det var 3 olika språk som pratade samtidigt haha. Man var helt snurrig efter det!

I pauserna hade dom några utställningsmontrar, bland annat kunde man titta på alla nyanserna av deras permanent makeup-färger!

Även Annika var jättenöjd med resan så det var verkligen lyckat :) Vi hann turista några få timmar sista dagen men annars var det 100% jobbresa. Men jag vill verkligen åka tillbaka till Italien och resa runt mer någon gång.

Home sweet home
När vi väl kom hem så har det mest varit kunder, receptionsjobb, datorjobb och enskilda personalsamtal (som vi försöker ha varje/varannan månad) som stått på agendan. Alltså ingenting som jag direkt har bilder på. Men det har varit fullt upp!

Men jag har mycket att ta igen och har därför jobbat ikapp på kvällarna (i fredags t.ex. så jobbade jag hemma i sängen till midnatt) vilket inte varit helt okomplicerat med en gosig kissemiss som saknat mig i flera dagar ;)

Här håller jag alltså på att redigera en bild och scrollar på datorn, ändå ligger hon rakt på min hand helt obrydd :) En bestämd liten dam det här!

För övrigt var det galet störande med just inlägget jag höll på med på bilden ovan, för jag recenserade en bronzer som jag fick pressprov på väldigt nyligen och så precis när jag var färdig och skulle länka ”köp den här” så såg jag att den visst var Limited Edition och slutsåld precis överallt. Jahaja det var den bortkastade tiden :) Så kan det gå!

Jag har efter denna vecka väldigt mycket energi och inspiration känner jag! Så skönt! En sån där period där jag lyssnar massor på poddar med framgångsrika personer och kan ta till mig alla tips. Handlingskraftig är ordet!

Nästa vecka kommer jag nog få massor gjort känner jag :)

Trevlig söndag på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here