Det är med ett delat huvud jag tittar tillbaka på denna vecka – en del av mig kan inte förstå att det redan är söndag samtidigt som en annan del av mig tycker att allt som hände i början av veckan känns som en evighet sedan haha!

Kundundersökning på g!
Vi vill nå ut ännu mer med tankesättet att man kan se skönhet som friskvård och har nu därför gjort en kundundersökning på salongen med hur varje person upplever detta. Frågorna är t.ex. varför man tar hand om sitt yttre, om (och i sådana fall hur) dom känner någon skillnad inombords före och efter ett besök hos oss t.ex. gladare, mer harmonisk, avslappnad m.m.

Dels har vi publicerat detta som ett formulär på vår facebooksida. Vi delar även ut dessa i pappersformat till alla kunder i salongen som varit hos oss förut, steg nummer två sen blir att sammanställa allting. Det jag kan se redan nu är att 100% mår bättre på insidan när dom tar hand om utsidan och anledningen till att man använder smink och övriga skönhetsprodukter är främst för att 1. känna sig fin själv och inte för att andra ska tycka att man är fin och 2. för att ta hand om sig själv. Inte en enda person hittills i vår undersökning har svarat att det är för att passa in i idealet i samhället.

Väldigt spännande :)

Här ligger jag i sängen på kvällen och fixar undersökningen – medan två gosisar försöker få min uppmärksamhet haha ♥

På köpet tänkte vi samla in lite citat till hemsidan :) Vi har så otroligt mycket fina kunder som berättar för oss hur mycket dom uppskattar vår salong – och det är vi självklart stolta över!

Tog en skärmdump på de första fina orden som kom in i undersökningen! Det värmer i hjärtat!

Lim-situation på salongen
Vi har jobbat extremt mycket senaste tiden för fungerande rutiner på salongen – men ibland brister det vilket ledde till att limmet som används för ögonfranspermanent (lash lift) inte beställdes i tid.

Alltså herregud vilken pers det har varit! Vi är så galet fullbokade med ögonfranspermanenter nu under sommartid och köpte hem annat lim med kortare leveranstid vilket visade sig vara katastrof-dåligt att vi faktiskt insåg att det var bättre att avboka alla kunder än att använda detta lim. Limmet används för att klistra upp fransarna som böjs/formas exakt som man klistrar upp dom så det är jätteviktigt att det görs snyggt och vi vill absolut inte riskera några dåliga resultat.

Men i akut-tider så gäller det att vara handlingskraftig – trots att limmet var på väg och kunde komma i tid så kan man ju inte bara stå och hålla tummarna och hoppas på att det löser sig.

Jag har därför ringt till alla salonger i Uppsala och frågat om dom har lim, jag har också hämtat lim från den enda salong som kunde hjälpa oss men insåg att det inte skulle räcka, vi har letat igenom hela lagret på andra typer av hudlim och testat dessa på Miskas ögonfransar haha, Annika hittade en lim-skvätt hemma också som hade räckt till några kunder i alla fall. Vi hade hela tiden kontakt med Postnord och försökte få till så att vi kunde hämta paketet med lim direkt när det kommer till Arlanda.

Dagen kom då vi antingen var tvungna att få paketet eller avboka kunderna – vilket hade kostat oss 17 300:- i förlorade intäkter + personalkostnad för bara den dagen. Och inte minst kostat oss besvikna kunder som inte kunde få sina ögonfransar fixade.

Miska hade kontakt med Postnord det första han gjorde på morgonen, han hade inte ens gått upp ur sängen haha. Sen efter många om och men får vi veta att vi kan hämta paketet och Miska säger ”nu åker vi!” och jag bara släpper allt jag har och ilar iväg med bilen.

Jag var så stressad/nervös att jag inte kunde följa med Miska in till Postnord utan satt kvar i bilen. Sen såg jag honom komma ut utan paket, han springer in i bilen och säger ”ta fram vägbeskrivning till Skolgatan!”. Inne på Postnord hade dom sagt ”paketet åkte med lastbilen imorse och kommer till er mitt på dagen, men ni kan ju försöka åka ikapp honom!”.

Det är ju tur att Miska är bra på att köra bil, vilken fart! Till slut fick vi tag på paketet och 25 minuter innan öppning var vi framme på salongen och ordningen var återställd. PJUH!

Här ser ni en springande Miska haha! Lika bra att jag stannade kvar i bilen, jag hade ändå synkat farten med mina korta ben ;)

Jag hade ju inte tid att äta frukost den morgonen och hade inte heller hunnit med lunchen dagen innan (inte alls likt mig måste jag tillägga, jag är vanligtvis duktig med maten!) så jag fick go-paj till frukost då haha :)

Provsminkning och brudsminkningar!
Jag har även jobbar 6-dagarsvecka för igår hade vi massor av brudsminkningar på salongen, så härligt :)

Jag sminkade även två bröllopsgäster och lyckades få 2 av mina sminkningar att vilja ha glitter så det gjorde min dag haha, jag älskar glitter!

Brudsminkningen jag hade i lördags gjorde jag en provsminkning på i måndags och då såg det ut så här:

Håret är gjort av vår hårstylist och makeupartist Lisa! Jag bara älskar dom glossiga läpparna i korall, så fint! :)

Provsminkning är också roligt för då kan man ofta ta ut svängarna lite mer, är man osäker på hur mycket/starkt man vill ha vissa detaljer så är det bättre att gå all in på provmakeupen för att sedan tona ner det på den stora dagen.

Jag har tagit före- och efterbilder på slutresultatet sen som ni ska få se i ett inlägg nästa vecka, bland annat så valde vi en mildare läppfärg, la mer lila på ögonlocken (syns inte så mycket på bilden ovan när hon tittar rakt fram) och så la vi dessutom till lite glitter!

Det är sådana dagar man bara älskar att jobba som makeupartist! :)

Möte, möte, möte!
Jag, Miska och Annika har försökt använda varje lucka i schemat till att hinna prata, det är mycket nu :)

Dels slår vi ju ihop ekonomin i företagen IDAG (som jag berättade om i förra veckans inlägg) men också har vi t.ex. bokat in Mia (som är ny-anställd hos oss) på en microneedling-utbildning på Åland och håller även på att skicka in intresseanmälan på lite olika saker.

Oftast har vi en eller två större projekt i luften men nu är det flera ganska stora bollar så det gäller att jonglera ;)

Här kom Annika in på mitt grott-kontor när hennes kund aldrig dök upp på sin tid och Annika då fick en oväntad lucka i schemat :)

Ko-terapi
I förra veckans business-inlägg så skrev jag om kreativitet och vikten av att låta sig själv ta det lugnt för att kreativiteten, inspirationen och motivationen ska kunna komma. På arbetstid checkar man av en to do-list medan idéerna oftast kommer när man har ett inre lugn :)

Jag skrev då att jag har ko-abstinens eftersom jag är uppvuxen med kossor hemma hos min mormor men nu inte fått mysa med en ko på väldigt länge. Sen i vecka sa min syster Linda ”kom hem tidigare på fredag för då har jag en överraskning till dig!”.

Vet ni vart vi åkte? Till en ekologisk mjölkgård där jag fick mysa med kossorna hur mycket jag ville! Så underbart! :)

Kossor älskar att bli kliade under hakan med mina långa naglar haha ♥ Gården heter Elins Glada Ekologiska Kor och jag rekommenderar alla som bor runt Gimo-trakterna att handla mjölk direkt hos henne – det var superenkelt och man gör det själv i en automat! :)

Efter detta var jag så avslappnad att jag ville gå och lägga mig redan kl 7 men höll mig vaken till 9 i alla fall. Jag hade verkligen ett inre lugn! Jag var ko-lugn haha!

Nu ska jag ha en mys-söndag :)

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here