Sista söndagen i juli är det idag! Är det inte helt galet så fort tiden går?

Lediga Helena älskar sommaren och njuter av varenda ljusa stund! Entreprenör-Helena börjar dock se fram emot hösten som alltid känns som nyår för mig, då slipper man alla jag-är-på-semester-autosvar på mailen och alla rutiner är back to normal.

I skrivande stund har jag precis jobbat en 6-dagarsvecka på salongen och nu öser regnet ner medan jag dricker mitt morgonkaffe i köket. Jag tog precis en dusch och kollade på blixtarna utanför badrumsfönstret, så mysigt! :)

Presentation till producenter
Jag har ju lovat att jag ska hålla er uppdaterade under hela vår ”göra-ett-eget-sminkmärke-resa” :) I veckan har jag börjat sätta ihop en presentation som vi kan maila till producenter och sen också till investerare! Jag börjar göra den på svenska så kommer vi göra en till på engelska sen.

Vi har ju ett koncept som inte går under ”standardmallen” och vad som är möjligt att göra i tillverkning har ju vi ingen aning om. Så det blir en ond cirkel: vi måste ha hela planen så färdig som möjligt för att producenten ska vilja samarbeta med oss – samtidigt som vi inte kan göra hela planen färdig förrän vi pratat med producenten om vad som är möjligt haha.

Men jag gör research som en liten detektiv och försöker tänka så smart som möjligt!

Jag håller även på med en ”swot-analys” där man listar alla våra styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Den är inte färdig än men det är mest punkter under styrkor faktiskt, och det är ju bra ;)

Sen finns det en hel del detaljer som kan sätta käppar i hjulet också som jag listar under svagheter och hot – så länge man är medveten om dom så är det inte nödvändigtvis deal breakers men dom är ännu viktigare att fundera över!

En sneak peek på vad vårt varumärke ska heta ser ni här ;) Fast det är mest ett ”working name” eller vad man säger, vi har köpt upp domännamnet ifall att men det är inte ristat i sten att det blir just det namnet.

Såå kul att äntligen sätta igång med detta på riktigt!

Värmeböljan fortsätter
Som jag skrev i förra businessvecka-inlägget så har vi bastuvärme på salongen, sen hoppar jag in i en het bil utan AC och sen är det supervarmt hemma i huset också. Pjuh, man blir verkligen trött av att inte få en paus från värmen!

Så en dag när jag hade mycket jobb att ta ikapp när jag kom hem så fyllde jag badkaret halvt med svalt vatten, ställde datorn på en stol bredvid badkarskanten och jobbade i det svala badet haha.

Jag fick såå ont i rumpan till slut och fick sätta mig på en handduk i vattnet haha.

Vi fixade även rullgardiner i köket som värmeskydd när solen skiner in (bästa!) och på golvet så fläktade det skönt när man öppnade fönstret, så det var mitt second working place i huset.

Inte helt bekvämt där heller efter en stund så fick bunkra upp med lite kuddar. Stackars lilla rumpestump :)

Glitter, glitter, glitter!
Ni som läser min blogg regelbundet kan ju omöjligt ha missat vår nyhet Mood Wood Natural Glitter som jag bombat er med den senaste tiden!

I veckan har jag publicerat den i webshopen, fotat alla nyanserna, fotat tutorial, gjort beauty guides på hemsidan, lagt upp i sociala medier och fotat och filmat till insta story.

Ni vet hur det känns efter att man hållit på med glitter? Man har glitter precis överallt! Jag blev arbetsskadad till slut så även de dagar jag bara fixade med bilderna och inte ens rörde glittret så hade jag känslan av ”glitterfingrar” haha.

Varför mår jag bra?
I veckan sa en person till mig ”man kan faktiskt inte veta någonting om vad stress är om man inte har barn”. Jag sa ingenting om det då men jag har tänkt lite på det där.. Min första tanke var såklart ”testa starta ett företag med anställda du också så ska du få se på stress” haha.

Jag är fullt medveten om att jag inte vet om hur det är att ha barn så jag säger ingenting om det :) Det var inte det jag tänkte prata om. Men vad som hände var att det fick mig att börja tänka på varför jag mår bra. Är det för att jag inte har barn eller inte lever ett stressat liv? Nej anledningen till att jag mår bra är inte för att jag haft tur eller för att mitt liv har glidit på en räkmacka. Jag mår bra för att jag jobbar på att må bra!

Jag vårdar mina relationer som betyder nått och lägger ingen energi på dom som inte förtjänar det, negativitet och drama skapar sån inre stress för mig! Jag kan glömma mobilen ute i bilen i 2 timmar när jag kommit hem utan att ens lägga märke till det. Skulle vi jämföra min privatekonomi med alla jag känner så är jag den som haft det sämst ställt de senaste 6 åren – men tack vare att jag är duktig på att spara och leva på lite pengar så har jag ändå sluppit den enorma inre stressen som ekonomiproblem kan ge. Och framför allt så tar jag tag i saker direkt om jag inte är nöjd med situationen. Att skjuta upp saker är verkligen en källa till inre stress!

De senaste 2 åren har mitt företag vuxit till 7 anställda och en personalkostnad på över 2 miljoner per år. Min mamma gick bort på ett fruktansvärt sätt för oss och på köpet har jag förlorat kontakten med två familjemedlemmar. Samtidigt som vi precis gjorde vår största personal-satsning så dippade antalet bokningar rejält (inte ens Annika hade inte haft så låg höst sen hon började med permanent makeup) och vi räknade på riktigt hur många antal månader det skulle kunna fortsätta på den nivån innan allt går åt skogen helt. Mitt i allt detta satt jag i samtal med bouppteckning och kämpade med mina sista krafter för att kunna behålla vårt barndomshem.

Det är inte p.g.a. tur som jag hållit mig över vattenytan om man säger så.

Jag säger absolut inte att det är enkelt att må bra, men oavsett varifrån din stress kommer så tror jag att man måste jobba på att må bra och vad det ”jobbet” består av är olika för olika personer. Så det blir i sådana fall första saken att analysera: vad skulle du behöva ha mer/mindre av för att må bättre? Allt från småsaker som kryddar tillvaron till större saker som att ändra sin livssituation för att få mer fritid, ekonomi, trygghet, trivsel m.m. Och ta tag i alla dom sakerna!

Jag vet inte om någonting jag precis skrivit make sense hehe eller om det ens var en gnutta inspirerande? :) Jag sitter med min katt Viktoria i famnen, första koppen kaffe har precis kickat in och regnet smattrar på fönstrena = en Helena på skrivhumör! Det smattrar lika mycket på tangentbordet som på fönstrena ;)

Myssöndag ♥ Tavlan är målad av Miska! Han säljer tavlor också om någon av er är sugen – kolla in hans instagram @miskaisoniemi om ni vill kika :)

Överraskningsbrud & hårstyling!
Under sommaren jobbar jag fler lördagar än vanligt (eftersom dom andra makeupartisterna har semester) och igår hade jag en ovanlig brudsminkning på salongen. Överraskningsbröllop har man ju varit med om (t.ex. att gästerna tror att dom ska på dop) men att bröllopet enbart var en överraskning för bruden (!) det har jag aldrig varit med om förut haha!

Tänk att få frieriet på morgonen och gifta sig samma dag, hur rolig idé! Obs dom hade varit tillsammans i 34 år så han var ganska säker på att hon skulle säga ja ;)

Jag gjorde hennes brudsminkning och i vanliga fall tar jag inga hårstylingar men gjorde ett undantag för denna eftersom det skulle göras någonting enkelt och ”slarvigt fixat” så det kunde jag ge mig på.

Här ser ni håret:

Före- och efterbilderna på sminkningen kommer i ett separat inlägg inom kort :)

Vad har hänt mer i veckan?

Jag har haft 9 kunder varav en ”stammis” som jag har från Skåne som brukar stanna i Uppsala när hon åker runt i landet, så kul :) I torsdags sminkade jag henne inför en resa till Tallin! Det kommer ni också få se bilder på.

Jag håller redan på att förbereda bloggmaterial inför vår Spanien-resa så att bloggen inte behöver stå tom då. Jag gör en plan och materialkostnad-uträkning för vår nya behandling microneedling som kommer i höst samt har gjort färdigt Mias höstschema (hon som precis utbildat sig för microneedling). Det är lite lugnare på salongen eftersom flera är på semester nu så jag har kunnat åka hem tidigare flera dagar också vilket är jätteskönt – så kan man t.ex. jobba naken i ett svalt badkar istället ;)

Så det har varit en bra vecka! Alla veckor är inte lika intressanta att berätta om men jag håller kvar i traditionen med business-vecka-inläggen på söndagar då jag ofta får höra att dom uppskattas. Kul!

Nu ska jag njuta av en ledig dag :) Kram på er ♥

2 KOMMENTARER

  1. Helena, du är så klok. Efter vad jag läste om varför du mår bra så är det precis så som du ska fortsätta. Du älskar ditt jobb o brinner för det du gör. Du väljer klokt i relationer o har en sambo som stöttar dig. Du trivs där du bor o har en familj där som ör bra för dig. Detta har du valt av hjärtat så varför skulle du inte må bra o det ör inget man ska ursäkta sig för att det är så.
    Den som sa att det stressigaste som finns är barn, har också gjort ett val. Tydligen inte den mest stresståliga i världen som kan tycka så. Varför blir man stressad av det? Också ett val.
    Nä Helena, fortsätt på samma vis som du gjort så ska du se att det kommer bli jättebra, du följer ditt hjärta. Sen att
    Du är oerhört duktig på det du gör, blir det inte sämre av.
    Tusen kramar till dig

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here