Det är sällan det händer men veckan som varit har faktiskt känts väldigt lång! Hur ofta händer det? :)

Jag har fått jättemycket saker gjort, haft en hel del kunder (bland annat en brudsminkning i lördags) och dessutom haft energi att fixa i hemmet på kvällarna!

Teman om entreprenörskap – kom med önskemål eller frågor!
Den 10 september åker jag och Miska på road trip-resa i Spanien! Att förbereda bloggmaterial med smink är enkelt att göra i förväg, däremot mina söndagsinlägg måste ju skrivas i slutet av varje vecka för annars vet jag ju inte vad som har hänt ;)

När vi var i Mexico så skrev jag söndagsinläggen ändå, men nu kommer vi vara mer på resande fot så då har jag bestämt mig för att vara helt ledig från blogginlägg! Därför tänkte jag istället förbereda tema-inlägg om entreprenörskap de två söndagarna jag är borta. Det kan väl vara roligt också? :)

Har ni några frågor om mitt företagande så kan jag ha en liten frågestund i ett av inläggen kanske? Eller önskemål om teman! Jag kan göra ett helt inlägg om ett specifikt ämne, men jag vet inte vad ni vill läsa mer om så jag behöver er hjälp ♥

Ni kan antingen kommentera i detta inlägg eller maila mig på helena@imakeyousmile.se!

Slänger för skojs skull in en bild på hur min webshop Byher.se såg ut när jag testade att sälja kläder, väskor och skor också haha! Jag skulle göra ett helt inlägg om alla mina misslyckade idéer haha ;)

En bekväm och ostörd Helena är en produktiv Helena
Jag började veckan med hela tre (!) jobbdagar hemifrån. Min syster och barnen som jag bor med är i Finland så jag passar på när det är bra arbetsro hemma i huset ;) Och så är det så extremt varmt på salongen så man blir inte direkt effektiv där.

Jag fick otroligt mycket gjort faktiskt, så där effektiv att jag kunde pusta ut och vara helt ledig på kvällen och ändå väldigt nöjd med allting som jag hunnit åstadkomma!

Hela första dagen satt jag konstant bänkad vid köksbordet, men vi har så hårda stolar så dag två var jag tvungen att sitta i soffan så mycket som möjligt. Vardagsrummet är dock det varmaste rummet och att samtidigt ha en supervarm dator i knät blev helt outhärdligt!

Men som företagare än man också en van problemlösare ;)

Jag la två kuddar på sidorna av mig, sen lyfte jag av locket från en förvaringslåda och la den över kuddarna så att den låg några centimeter över benen = ett perfekt arbetsbord!

Titta så bra:

Om jag är bekväm och sitter helt ostört så kan jag bli så inne i det jag håller på med att det plötsligt gått 3 timmar av streck-jobbande (som känns som 15 min) utan att jag ens tittat upp från datorn. Jag älskar när jag kommer in i sådant jobb-mode!

Rullgardinerna var verkligen en värd investering! Här är det 31 grader varmt ute och strålande sol, medan flitens låga är tänd i köket där vi sitter och mysjobbar i mörkret.

Fira vår målbild!
Varje sommar när vår deadline för målbilden är nådd så går vi ut och äter middag för att fira och passa på att umgås med varandra utan att prata jobb. Så mysigt!

Vårt team är inte bara grymma på det dom gör utan också otroligt goa att hänga med :) Vi bjöd på middag på Hamnpaviljongen där man sitter typ ”utomhus fast inomhus” med utsikt över båtarna som åker förbi utanför. Sen tog vi en promenad i parken bredvid och hamnade på en bänk vid en damm och bara snackade goja :)

Egentligen var planen en spa-dag med tema avslappning där jag och Annika skulle prata lite om stress, välmående m.m. Men dels hade många spa-ställen sommarstängt och sen kunde inte hela teamet komma heller så vi skjuter upp det till en annan gång.

Eftersom det inte gick att hitta ett datum där alla kunde samtidigt så bestämde vi det datum då Zahra, Ida och Olga kunde, för det är framför allt dom tre som gjort ett riktigt hästjobb på salongen det senaste året! Var hade vi varit utan dom? ♥

När dom kom till restaurangen så väntade 3st presentpåsar på deras platser med en fastknuten heliumballong med vår logga och deras namn på :) Dom blev så glada!

Bloggstruktur
Jag har verkligen inga planer på att sluta blogga, jag tröttnar aldrig! Dessutom ser jag stort värde i bloggen både som marknadsföring (google-sökningar t.ex) men också att alla sminkningar och tips går att använda i webshopen också. Vår webshop blir en liten utbildnings-bank och inspirationskälla! Sen är det ju en personlig kreativitet som jag får utlopp för också, bara den saken är ju faktiskt guld värd :)

Men det är klart att man funderar ibland på om det är ekonomiskt försvarbart med tiden jag lägger ner? Dels för att bloggar överlag inte det mest besökta formatet längre, hade jag velat satsa mer på mitt eget varumärke och typ bli en ”influencer” så är det Instagram och Youtube som gäller. Men det är inte det som är syftet med allt jag gör.

Förut gjorde jag 3-4 inlägg om dagen, det känns ju i dagsläget heelt sjukt! Men förut läste folk bloggar så ofta, man gick in flera gånger per dag om man visste att det kom nytt material hela tiden. Då jobbade jag bara med blogg och webshop och byggde upp min plattform.

Nu vill jag hellre ha kvalité före kvantitet och har satt en ny struktur på 4 bestämda inlägg i veckan, det är inte ett mål utan snarare mitt minimum. Först mitt söndagsinlägg om entreprenörskap och sen 3st skönhetsinlägg på vardagarna. Det kan absolut komma upp fler inlägg däremellan också (som t.ex denna vecka blev det 5 inlägg för jag gjorde ett snabbt pudertips för oljig hy också) och jag hoppas att den här strukturen leder till är att jag få mer inspiration eftersom jag inte alltid ligger under tidspress!

För jag blir nämligen ganska omotiverad när jag ”ligger efter” med bloggen hela tiden. Jag sitter ofta vid sminkspegeln och tänker ”jag måste sminka mig nu och sen fixa bilderna snabbt för annars kommer det inget blogginlägg idag” för mitt mål har varit ett inlägg om dagen.

Tills nu – Den här strukturen började jag med förrförra veckan vilket resulterade i att jag redan i måndags kunde fixa skönhetsinläggen för två veckor framåt! Vet ni hur skönt det här känns? Mer rutiner åt folket! :)

Så här såg min bloggplanering ut i måndags! Hur störande att almanackan börjar med en söndag?? Det går inte att ändra haha. Alla dessa inlägg är färdiga förutom Business-inläggen så klart för dom går ju inte att skriva i förväg :)

Jag har ju precis börjat med detta så vi får se om det är ett vinnande koncept eller inte. Men jag älskar verkligen att ha ”bas-bloggandet” planerat ordentligt i förväg och sen är jag fri att fylla på med annat roligt de tomma dagarna när det finns tid och inspiration över!

Vad tycker ni om detta? Jag tror inte att ni kommer märka någon skillnad alls faktiskt, jag hinner ju inte blogga varje dag i nuläget i alla fall. Om nått så blir det säkert bättre!

Lämna in bloggen på service
På tal om bloggen så har den fått lite underhåll den också! Jag lämnade in den på service hos Miska kan man säga ;)

Det var dels en del tekniska saker som strulat. Instagram-tillägget i sidomenyn hade plötsligt slutat uppdatera sig. Och den stora kommentarsknappen under varje inlägg är nu äntligen tillbaka! Den försvann av någon konstig anledning och efter det har jag fått lite klagomål på att det är jobbigt när kommentera-knappen är ovanför inlägget för då måste man scrolla upp igen när man har läst färdigt. Men nu är det fixat :)

Dessutom gjorde jag min headerbild lite mer lik webshoppen, med vår ”glittriga” bakgrund som vi använder till alla kampanjbilder och liknande.

Och sen all info som inte uppdaterats på 3 år haha ”jag är en 22-årig tjej och driver webshopen byher.se” stämmer ju inte alls längre. Och jag har funderat på varför jag får pressutskick till salongen och att det dessutom är gamla adressen ”Creative Makeup By Her” innan vi tog bort ”by her-delen”, men det såg jag nu att den adressen stod kvar i kontakta-mig-sidan.

Men nu är allt strul fixat, all info är uppdaterad och bloggen känns fräsch och städad!

Slänger in en print screen på hur bloggen ser ut i datorn, för alla er som läser via mobilen (vilket kanske är dom flesta?).

Ny myshörna, ny mustache och nya insikter
Just nu när jag skriver detta inlägg så sitter jag på en ”ny” plats i huset – vår nya myshörna i vardagsrummet! Vi drack vårt morgonkaffe här i morse och då sa jag till Miska:

Jag minns hur jag tänkte i tonåren, hur gärna jag ville ha en kille med körkort och hur coolt man tyckte det var med äldre killar som flyttat hemifrån och så. Och nu sitter jag här – med en pojkvän som inte bara har körkort utan dessutom alltid backar självsäkert när han parkerar, som har mustache, som är driven och startar företag med mig OCH som är bra på inredning och ba gör om ett gammalt köksbord till en bänk på mindre än en timme

Vi i ett team är så himla effektiva, att fixa vardagsrummet började vi med i torsdags och har fixat allt på kvällarna. Vi har kopplat el och tillverkat en egengjord lampa av ett stort gammalt hjul, jag har sytt upp och strykt 4st gardiner, Miska har (som sagt) byggt om ett köksbord till en bänk, och så har vi handlat och satt upp myssaker som en hängstol i taket, sittpuff och nya kuddar. Riktigt fint här nu! :)

En seak peak på vår myshörna och Miska i sin nya mustache som han håller på att testa :)

Tänk att just du som jag blev kär i dessutom är handlingskraftig och fiffig och ba går med på att flytta ihop med min syster och sen kommer med skitbra inredningsidéer OCH är snabb på att fixa dom!

Då sa Miska att det är mycket tack vare mig som han blivit så handlingskraftig och händig, att han har utvecklats som person, han var inte alls så förut (och det minns jag ju faktiskt när jag tänker efter) men eftersom att jag är driven (och har dåligt tålamod hehe) så blir han också det och tycker att det är kul när saker händer och att inte varje dag ska se likadan ut resten av livet.

Det är du som har format min mustache” sa han, hahaha!

Det här med att ta tag i saker är en personlighetsgrej som jag verkligen mår bra av, oavsett om det gäller företag eller privatliv. Att skjuta upp problem och projekt är som att be om inre stress. Att vara en ”doer” betyder inte att man jobbar ihjäl sig, det kan faktiskt ge mycket inre ro och fylla på energi-banken också :)

 

Nu ska jag njuta av regnet som öser ner här och sen ska jag ta ett bad och testa göra akrylnaglar på mig själv! Japp ni hörde rätt, önska mig lycka till haha!

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here