Nu är det söndag igen! Vet ni att jag snart har skrivit dessa söndagsinlägg om min jobbvecka i ett helt år?

Kul att få skriva om annat är smink och produkter ibland, jag gjorde ju mer sådana privata inlägg förr på den gamla goa tiden ;)

Nya brynknivar!
Ett av mina projekt denna vecka var att fota bilder på våra nya brynknivar och lägga upp dessa i webshopen!

Kan låta enkelt men det är många steg:

  1. Fotografera
  2. Redigera bort bakgrunden på de bilder som ska bli produktbilder och göra en ”framsidabild” i rätt format
  3. Redigera övriga bilder som ska vara med i blogginlägg m.m
  4. Att lägga in en produkt i webshopen är tidskrävande, många steg innan man får in alla varianter av nyanser, rätt inställningar med pris, lagersaldo, kategori, tips på produkter man kan komplettera med m.m.
  5. Göra ett blogginlägg om brynknivarna med text och bilder
  6. Göra en ”beauty guide” om brynknivarna i webshopen
  7. När beauty guiden är publicerad så kan jag ändra produkten igen och lägga in det inlägget med bild och länk.

Sen är det klart!

Så här ser det ut när man tar bort bakgrunden i photoshop. Det kan gå jättesnabbt med vissa produkter, om dom ”sticker ut” tydligt från bakgrunden så känner programmet av ganska bra själv men så var inte fallet med dessa bilder så det blev ganska pilligt och tidskrävande.

Vill ni se resultatet så hittar ni dom i min webbshop här! :)

Sista steget: Lägga in länken på produktsidan där man kan läsa mer om brynknivarna, kul!

Möte med nya lokalen
Nu har vi haft möte om den nya lokalen vi ska flytta salongen till! Det är fortfarande inte påskrivet än dock eftersom den exakta hyreskostnaden bestäms beroende på vilka ändringar vi behöver göra, men vi har sagt att vi vill ha den och vi håller nu på att gå vidare med detaljerna :)

En av sakerna är att vi måste dra vatten till behandlingsrummen eftersom miljöinspektionen har tydliga regler kring handfat när man gör permanent makeup. Och om vår barberare ska kunna ha schamponering så behöver vi vatten till den också såklart.

Sen vill vi bygga 2 eller 3 stycken väggar också för att stycka av vissa stora rum till flera små.

För att veta vad allt kostar så behöver vi bestämma exakt hur vi vill ha det – och då måste vi först bestämma exakt vem som ska ha vilket rum och hur vi ska möblera allting. Otroligt svårt när man inte ser allt framför sig, vi har ju bara varit där inne en gång :)

Så här har jag suttit och brainstormat hur man kan strukturera allting så praktiskt som möjligt. Det kanske inte ens blir så här men man måste ju börja någonstans!

T.ex. var första tanken att ha väntrummet precis utanför toaletten för det kändes som en naturlig hörna för det. Men där finns ett litet kök så då kom vi på att det är smartare att bygga vägg och göra personalrum där istället så kan man enkelt diska sin disk. Och om vi tänker rätt så får det plats både butik, reception, väntrum, sminkplatser och barbarer-hörna i den stora öppna ytan ändå.

Mycket att ha med i beräkningarna :)

Så här sitter jag och ritar vattenledningar :)

Fortsättning följer!

Hur ofta kan man vara sjuk?
Man ska lyssna på sin kropp och vila när man är sjuk. Men jag kan liksom inte vara hemma från jobbet varje månad! Jag har nu åkt på feber och halsfluss för 3:e gången på 7 (!) veckor. Och jag har haft feber varje månad sedan mars, alltså 6 månader på raken. Otroligt frustrerande.

Jag är inte van vid att vårdcentralen tar en på allvar, men nu har dom faktiskt tagit detta väldigt seriöst och jag ska på läkartid nästa vecka igen fast jag sa att jag gör det bara om dom verkligen tycker att jag jag borde, för jag vill helst inte haha. Men det är främst eftersom jag har feber så ofta + börjar få lite tjafs på lungorna/andningen. Någon som vet om halsfluss kan spridas ner i lungorna? Jag vågar inte googla haha.

Hur som helst, jag har därför varit hemma två dagar denna vecka och bara sminkat mig och sen jobbat i sängen + tagit power naps och så. Så jag har varit duktig eller hur! :) Man får se vilan som en prestation så får man känna sig duktig ändå haha.

Det här med att inte vara hemma när man är sjuk är någonting jag haft i mig hela livet, så det handlar inte bara om att jag driver ett företag. Jag gick till skolan fast jag var sjuk också både på högstadiet och i gymnasiet. Jag vet inte varifrån det kommer, det är någon typ av arbetsmoral? Hur många barn går till skolan med feber liksom.. Kanske kommer från ett tidigare liv :)

Att sitta och sminka sig och dricka saft gills väl som vila? :) Det är ju jobb men ingen ansträngning för kroppen och för mig är det mer avslappnande än att titta på en film. Efter denna sminkning tog jag ett bad och tvättade bort allt direkt haha.

Tråda benen
Trådning är ingen rocket science men det krävs att man har känsla för det, en stadig hand och att man övar, övar, övar tills man fått in tekniken. Först måste man få in tekniken på händerna, sen på olika områden i ansiktet (det kan vara lite klurigt i tinningarna och överläppen t.ex) och sen måste man öva på olika personer för alla har olika typer av hår och hudtyp. Och öva in snabbheten är viktigt också, det är ju en behandling som kan göra ont för kunderna så man kan inte hålla på och sega sig.

Mia började öva på detta nu i veckan och jag var hennes övningsperson på både när hon övade på tekniken och då trådade hon mina ben medan jag satt och jobbade :) Sen gick hon vidare och trådade hela mitt ansikte hemma på kvällen också!

Jag satt i tandblekningsstolen och jobbade medan Mia satt på knä på golvet och trådade nästan hela mitt vänsterben. Det kändes som att jag satt i en tron och hon var min tjänare haha!

Gått ut med den glada nyheten till alla kunder!
Jag berättade ju för er här om veckan att Annika ska bli mamma! :)

I veckan publicerade vi det på företagets sociala medier och har fått så mycket fina kommentarer, våra kunder är bäst, så mycket omtanke! ♥

Det häftiga i detta är också hur extremt nära varandra jag, Miska och Annika är. Det är verkligen inte alla business partners som har den turen? :) Eftersom Annika är ensamstående så brukar vi skoja om att Miska är bebisens pappa och jag är bebisens mappa haha. Och i torsdags så var vi med henne på ultraljud! Såå fint, häftigt och helt sjukt på samma gång att se bebisen röra sig där inne! Wow! Nu vet vi ett beräknat datum också, 10 januari! :)

Nu har vi öppnat Annikas schema fram till 30 november, sen får vi se om hon klarar av att jobba i december också men vi måste vänta och se hur hennes kropp mår. Att tatuera är ju väldigt påfrestande för ryggen t.ex.

I övrigt har det varit en vanlig arbetsvecka med allt som hör till det!

Nu under helgen har jag bara vilat så är jag helt på fötter igen nästa vecka :)

Kram på er! ♥

2 KOMMENTARER

  1. Det där med att gå till skola/jobb fast man är sjuk är vi helt oense om. Jag blir jättelätt sjuk och blir så jäkla arg på alla som tycker att de är duktiga som går till jobbet fast de är sjuka. Jag blir smittad och blir alltid jättesjuk med feber i två veckor. Hade fler stannat hemma så hade färre blivit sjuka (även om man smittar innan det bryter ut också). Nej, stanna hemma! Då blir du frisk snabbare också så det är win win.:)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here