När den här jobbveckan startade så var jag tacksam över att mitt jobb inte är särskilt fysiskt ansträngande, för jag höll på med veden hemma i huset från morgon till kväll i helgen och hade såå ont i hela kroppen sen! Hela min kropp kändes som ett blåmärke, jag var så nöjd över min mjuka stol och mysiga tofflor på kontoret :)

Nu är vi på Kreta!!
Detta blev ännu en kortvecka, en ganska intensiv sådan dessutom för att hinna med allt det viktigaste på bara tre dagar – för vi tog plötsligt en sista minuten-resa till Kreta jag, Miska och Annika! :) Japp lite tokiga är vi nog allt!

Dom flesta verkar tycka att vi är sjuka i huvudet som bokade en till resa så här snabbt efter Spanienresan haha. Men vi är inte himla knäppa faktiskt!

1. Annika (som vi har företaget ihop med) hade denna semestervecka inplanerad sedan lång tid tillbaka 2. Hon behövde någon att åka med för att inte behöva åka ensam och 3. det finns otroligt billiga all inclusive-resor nu på hösten.

Så vi sa ja! :) Med andra ord, i torsdags så åkte vi tre till Kreta och är borta en vecka. Så mysigt!

Det är mest chill och ledighet men också lite förberedande brainstorming om vårt nya sminkföretag som vi håller på att starta. Det går ju inte att komma ifrån att det pratas en hel del jobb också när vi 3 delägare sitter tillsammans ;) Fast oftast är vi duktiga på att inte ta av vår fritid till att prata ”tråkiga” jobbsaker utan det blir mest idéer och inspiration. Så det är bara kul! Och så kan man rättfärdiga det hela med att det är nyttigt för företaget i längden också ;)

Havet alltså, finns inget som gör mig så lugn så snabbt ♥ Om man vill bli framgångsrik så är vila lika viktigt som hårt jobb!

Långa jobbdagar
Eftersom jag bara jobbade mån-ons denna vecka så fick jag jobba på kvällarna också för att hinna med allt jobb för hela veckan. Så det blev långa jobbdagar och jag var ganska stressad hela onsdagen faktiskt, men det gör ju inget när man vet att man ska vara ledig en hel vecka!

En grej som jag gillar med att jobba kvällar annars är att jag på kontoret ofta tänker ”kommer det här generera avkastning?” alltså kommer jag få så mycket resultat av det jag gör nu att det är värt jobbet/tiden som jag lägger ner? En tanke som kan ge mig lite prestationsångest. Men om jag jobbar sent på kvällen så kan jag istället tänka ”fast om jag inte hade gjort det här nu så hade jag ju varit ledig istället” och då spelar det ju ingen roll om det ger tillräckligt med avkastning eller inte för det är ju typ ”bonusjobb” haha.

Ett exempel – bloggen är ju en del av mitt jobb och jag vill göra ett blogginlägg om vår Spanienresa för att jag har fått önskemål om det. Och så vore det kul också! Men det tar ju väldigt lång tid att göra, så då funderar jag direkt på om jag ska göra nått kul sminkmaterial istället som gynnar företaget mer. Men om jag gör det på kvällen så kan jag rättfärdiga det med att jag inte tar från arbetstid och då behöver jag inte ens fundera på saken.

Knasigt tankesätt kanske, men whatever works ;)

Mitt nya databord ;) Det svåraste med att jobba hemma är att min katt Viktoria är så gosig och accepterar inte alls att jag ska välja datorn framför henne. I vanliga fall lägger hon sig över mina armar (fast jag knapprar på tangentbordet!) för att datorn är i vägen för mitt knä men nu var jag smart och satte datorn på henne istället. Alla nöjda haha!

Bortskämd på jobbet
Jag är verkligen bortskämd för jag får så extremt mycket bekräftelse och komplimanger i jobbet att jag blir alldeles rörd! Våra kunder är verkligen dom goaste personerna, jag sa det till Miska förut att många av mina stamkunder bryr sig mer om mig än dom flesta i min släkt. Det är så fint ♥

En dag nu i veckan t.ex: Jag startade morgonen med att kasta in och rada några kärror ved, i full on party makeup innan jobbet haha. Och så kände jag mig trött, sliten och hade precis bättrat på mitt svettiga smink när jag hoppade in i bilen på väg till jobbet och la ut en selfie på dagens sminkning på Insta Stories. Jag fick direkt kommentarer om att jag är så duktig och att det var så fint! :) Sen på salongen så hjälpte jag flera kunder att hitta sminkprodukter i butiken och speciellt en av dom var så himla, himla tacksam över alla tips och var så himla glad och ville få hjälp av mig nästa gång hon kom in igen. Sen hade jag en stamkund inbokad för brynfix och när jag hämtade henne i väntrummet utbrast hon ”men WOW vad snygg du är idag! Det är som en uppenbarelse här när du kom in!!” hahaha.

Ja men ni hör ju, hur många får så här mycket uppskattning en helt vanlig dag på jobbet? Bortskämd är ordet! :) Och jag njuuuter!

Så här såg jag ut några minuter innan jag gjorde mig jobb-fin haha. Det glammiga livet som husägare ;)

Halloween!
Jag har inte börjat göra några halloweensminkningar själv i år än, tiden har inte räckt till. Men vi har beställt hem nytt material (blod, latex och sånna läskigheter) och börjat marknadsföra att Lisa gör halloween-bokningar på salongen! :)

Lisa är så himla pepp på att det äntligen är Halloween igen haha, så kul!

Den här bilden gjorde jag till våra sociala medier!

Nya bilder i väntrummet-skärmen
Ett annat litet projekt den här veckan var att fixa bilder på alla våra behandlingar till skärmen vi har i väntrummet. Vi har haft lite problem med det innan för vår gamla skärm fick krupp av värmen och typ slutade fungera, så vi fick flytta om apparaterna nu och fixade nya bilder när vi ändå var igång.

Så jag klippte ihop massa före- och efterbilder på alla våra behandlingar som nu går som ett bildspel för alla som väntar på sin bokade tid. Perfekt sätt att marknadsföra fler behandlingar!

Jag tänkte även lägga in lite produkttips och sånt längre fram, men hann inte med det nu den här veckan.

Förutom detta så har jag även haft två personalmöten till (alltså enskilda utvecklingsmöten som jag har med alla kollegor) så nu är alla dom gjorda för den här månaden, nästa uppföljning blir i november!

Jaa så det var ett axplock från min 3-dagarsvecka! Nu ska jag fortsätta glassa vid poolen och snacka förlossningsprat och företagsutveckling med Miska och Annika ;) Nästa söndag får ni en uppdatering om hur resan gått rent företagsmässigt också.

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here