Det här är den första veckan på länge som har känts ganska lång faktiskt!

Det beror på att den nästan varit uppdelad i två delar då första halvan bestod av halsfluss och feber, igen I know (!) och andra halvan har gått så himla smidigt och jag har varit så glad, pigg och taggad! :)

Så det känns som om det är två helt olika veckor typ!

Mailat sminktillverkare!
Nu har vi tagit det första steget ”ut i världen” med vår nya företagsidé! För i veckan så mailade jag ut vår presentation till olika tillverkare!

Det är ju verkligen första steget och en lång bit kvar, men jag har jobbat på presentationen så himla mycket (bara att bestämma exakt vad vi vill ha var ett stort jobb, sen få ner allt på papper + photoshopa bilder på prototyper o.s.v) så det känns ändå som ett jättestort steg framåt, det är inte bara jag som sitter på kammarn och jobbar längre ;)

Och vet ni vad? Svaren har redan börjat trilla in! Jag trodde jag skulle behöva sitta och vänta i en evighet men vi har redan startat en dialog med två stycken tillverkare, båda från Italien. Sen får man ju jämföra och prata med flera olika för att se vem man väljer att beställa av, så processen är lång!

En rolig detalj kring detta är att det i astrobloggen Helenas Horoskop står så här i veckan: ”Glädjen lyser igenom och vad du än påbörjar inom 10 dagar kan du se ett resultat av, eller en kulmination av, om cirka ett halvår. Kul! Njut!”

Bara att hitta alla potentiella tillverkare var svårt, det är inte en enkel googling om man säger så… Men den listan gjorde jag för länge sen så nu när presentationen var färdig så var det bara att börja maila! Jag var såå exalterad när jag klickade på ”skicka” första gången! :)

Sjuk av stress?
Då var det dags igen, i 2 veckor fick jag vara frisk. Det börjar nästan bli skrattretande? :) Min antibiotikakur tog slut i lördags och på söndag morgon vaknade jag med feber och ont i halsen med vita prickar och stora, svullna halsmandlar igen.

Jag pratade med vårdcentralen i telefon men det finns ju inte så mycket dom kan göra, för antibiotika slår ju ut massa bra bakterier också så dom tycker inte att det är bra att jag påbörjar en ny kur (och det vill jag inte heller). Och jag vill inte operera bort halsmandlarna heller.

Jag börjar fundera på yttre faktorer som jag frågade läkaren om. T.ex. kom min syster på att det kanske beror på svartmögel runt badkaret som vi inte får bukt på. Men läkaren sa att då kommer det inte som en infektion då och då utan då har man symptom varje gång man tagit en lång dusch/bad, inte att det kommer en gång i månaden. Och denna gång så hade jag inte tvättat håret på en vecka när jag blev sjuk igen.

Sen frågade jag om stress, jag har inte en mer stressig period på jobbet än vanligt (tvärtom nästan) så det är inget konstigt där, men det är en ganska stor inre stress på den privata fronten som gnager i mig. Och det sa läkaren att det indirekt kan vara, alltså jag får inte infektioner av stress men stress kan påverka immunförsvaret vilket i sin tur leder till infektionskänslighet. Den inre stressen började i juni och det var efter midsommarhelgen som jag blev sjuk första gången, och den enda månaden jag höll mig frisk var när vi var i Spanien och jag var borta från allt. Kan det ha ett samband?

När jag var liten, typ 5 år (obs jag minns inte detta själv men mamma har berättat det) så separerade hon och pappa och jag började bo hos pappa varannan helg, han bodde då i Uppsala vilket är ca 1 timme från Gimo. Jag hade absolut inget emot att vara där, men jag gillade inte att vara ifrån mina kompisar och systrar när dom hittade på roliga saker på helgen. Så mamma ändrade detta sen så att jag bara var där på loven, vet ni varför? Inte för att jag sa att det var ett problem, utan för att jag blev sjuk varje gång jag skulle dit. Alltså på riktigt sjuk med feber och allt, inte att jag lossades. Så hon började se ett samband.

Kan det vara så? Att kroppen sparkar bakut helt när den inte trivs med en situation?

Eftersom jag får detta varje månad så undrar jag också om det kan vara hormonellt eller p.g.a. min hormonspiral. Det är aldrig runt samma datum varje månad dock, ibland är det i början och ibland i slutet. Jag har ju haft hormonspiral i över 6 år nu (satte in en ny för 1,5 år sedan) så det borde inte vara den. Men jag tänker på allt nu verkligen!

Jag är ju inte dödssjuk liksom och halsen kan jag leva med, men det här med hög feber och behöva knapra Alvedon och Ipren bara för att kunna sova på nätterna och inte vara sängliggandes på dagarna, det känns inte bra.

Obs ett tips som ni kan komma ihåg när ni får feber i framtiden! Ni vet hur mycket man svettas på nätterna när febern går ner om man tar alvedon innan sängdags? Man plaskar i sängkläderna ju haha. Sov i en lång badrock i frotté! Bästa grejen! Suger upp allt, till och med runt hela armarna ju :) Och att blanda Alvedon (paracetamol) och Ipren (ibuprofen) inte välja det ena eller det andra, det är magi det också, även för halsont faktisk. /Tjejen som börjar lära sig att leva med feber.

Men Miska är i alla fall jättegullig och lagat antiinflammatorisk mat till mig varje dag och har köpt hem typ ”goda bakterier” som jag tar på morgonen. Han har grottat ner sig massor i sånt där och läst en bok från USA om just bakterier. Så det är bra med en hjälpsam och kunnig pojkvän ♥

It’s all about kontakter
Det här är en liten och ganska obetydlig grej men jag fick ändå en liten egoboost när det gick vägen! Ett stort företag som jag samarbetar med vill sälja in en innovation till ett existerande sminkmärke och jag nämnde ett suuperstort märke där jag har en kontakt. Inte en person som jag känner för att vi är bekanta utan vi känner till varandra i sminkbranschen kan man säga. Denna kontakt är såklart otroligt upptagen hela tiden och i en helt annan tidszon i världen än vad vi är också. Men till slut fick vi via henne kontaktuppgifter till chefen över produktutvecklingen. Detta var några månader sedan och företaget som jag samarbetar lite med har försökt länge med att få svar, men inte lyckats.

Nu ska dom till det landet där huvudkontoret ligger och vill såklart få till ett möte istället, men hur bokar man möte med en person som är för upptagen för att svara på mail? Joo man ber Helena om hjälp ;) haha noll ödmjukhet hos mig här!

Nej men jag fick ta kontakt åt dom och CC:a in dom i mailkonversationen så löste sig allting. Tack vare lilla mig! Även om inget av detta rör mitt eget företag så känns det ändå jättekul och lite creddigt att hjälpa till med en som betydelsefull sak för dom. Man ska aldrig vara rädd för att hjälpa andra, förutom att det är kul så brukar det långsiktigt leda till större fördelar också :)

Letar ny lokal
Som ni vet så vill vi byta lokal till salongen av flera anledningar. Vi hade en i sikte men det blev inte den till slut ändå, så i måndags var vi och tittade på en annan. Den står i full renovering så vi var p.g.a. skyddsregler tvungna att ha hjälm, byggarbetsskor och reflexväst på oss haha.

Denna lokal skulle vara optimal då den har bra läge, kommer vara helt nyrenoverad med ventilation m.m och det finns en liten nedervåning också där man kan ha lager, personalrum och personaltoalett.

Det enda kruxet är att det kommer ta mycket längre tid innan det blir klart än vad vi är villiga att vänta med. Så jag fortsätter sökandet och har skickat intresseanmälan på hela 10 andra lokaler! Men det är svårt att veta vad man ska prioritera, det finns billiga och jättefina lokaler bara man hamnar 10-15 minuter gångavstånd från centrum där vi får bättre lokaler för typ halva priset. Men samtidigt är det inte värt att ha billigare hyra om bokningschemat kommer stå tomt för att folk tycker det är för långt. Och man vet inte förrän man testar, och då är det ju lite sent ;)

Just denna vecka så fick vi dock veta att vi har en ny fastighetsägare på vår nuvarande lokal som bokade möte med oss nästa vecka. Man ska ju aldrig hoppas för mycket men det allra skönaste vore ju om det är en vettig person som förstår värdet av att ha oss kvar – tänk om dom hade kunnat investera i att förbättra lokalen istället och så hade vi sluppit att flytta helt :) Det är verkligen inte särskilt troligt dock men man kan ju alltid önsketänka ;)

Hemmajobb 3 dagar
Jag har ju inte ett fysiskt ansträngande jobb så jag kan ju jobba fast jag är sjuk, men man är ju ändå långt ifrån lika effektiv och fokuserad som man annars är. Men det som är bra med det är att när hjärnan inte hänger med så kan man passa på att fixa småsaker som man tänkt på länge men aldrig haft tiden att ta tag i.

En av dom grejerna var att jag låg i sängen och gjorde ”höjdpunkter” på min Instagram, ni vet om man går in på en profil så kan man längst upp se utvalda Insta Stories med både filmer och bilder? :) Jag tycker det är en kul grej eftersom jag bara har högupplösta systemkamerabilder i flödet, så kan man ändå bjuda på mer ”levande” innehåll så som mobilfotade sminkbilder och små filmklipp från vardagen och så.

Jag älskar kvalité och fina bilder men det är också kul att kunna bjuda på lite vardag som inte alltid behöver vara så snyggt uppstyrt. Lite som dessa söndagsinlägg också som främst består av halvdana mobilbilder :)

Så här ser det ut på min Instagram nu! Kategorierna är helbilder på sminkningar, ögonbilder på sminkningar, jobbgrejer, resbilder och sen en som är lite blandad :)

När alveolen höll på att gå ur systemet och jag fick en feberdipp så halvlåg jag i sängen och jobbade genom att bygga upp med täcket bakom datorn så att det gick att skriva halvt liggandes. Men det gick sådär bra:

Där kan man sitta ;)

Jag har också blandat mitt eget läppstift med färgburkar som jag fått i ett pressutskick från Pixi! Ni kan läsa mer om det i gårdagens inlägg.

Jag använde min hand och arm för att testa domolika tonerna innan jag blandade en större mängd i burken :)

Det här var såå himla kul! Att tillverka smink är ju som ni vet vid det här laget en stor dröm för mig! Tänk när vi får hem prover för vårt alldeles egna sminkmärke – wow!

Visst blev den fin? Jag övermålade läpparna rejält, inte för att få större läppar utan för att få mer läppstift haha!

Perfekt höst- och vinterfärg till en mysig stickad tröja!

Jag har jobbat en del under helgen också och tagit ikapp sånt jag inte hunnit med under veckan då jag suttit med nya företagspresentationen + inte varit så effektiv när jag mått dåligt. Men nu är jag ju pigg igen så det har inte varit jobbigt alls, bara roligt :)

Hoppas ni får en fantastisk söndag allihopa ♥

5 KOMMENTARER

 1. Hej! ❤️ När får ni in duon pixi glow och mud cleanser igen? Hade tänkt beställa denna vecka men såg den var slut.. Kram

 2. Hej Helena! Spännande med steget ut i världen! Har läst dig länge och ser fram emot att följa resan. Tror stenhårt på dig 😀

  Får jag fråga varför du inte är så sugen på att operera bort halsmandlarna? Jag gjorde det när jag var liten och har inte haft en enda halsfluss sen dess (är 38 nu). Vet att man avvaktar länge innan man gör det idag, men det känns ju som att du haft såpass trassligt med halsen så att det kunde va läge.

  /Anna

  • Hej! Åh vad roligt vad glad jag blir, taack! :)

   Av flera anledningar egentligen, främst för att jag är rädd för allt som rör knivar och operationer (även fast jag vet att det är ett enkelt ingrepp) så jag gör inget sådant om jag inte verkligen, verkligen måste. Sen har jag också hört blandade åsikter om hur bra det är, för dom flesta så funkar det toppen men vissa blir sjuka ändå bara att det sätter sig som lunginflammation direkt istället för halsfluss. Jag tänker lite att halsmandlarna ändå är där av en anledning? Och jag har aldrig haft problem med dom förut (bara i år) så det känns mer som att halsen är ett symptom och inte egentligen grunden till problemet.

   Men skulle det vara absolut nödvändigt längre fram så kan man ju göra mer research innan man bestämmer sig :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here