Den här vecka har det varit mycket fart och fläkt!

Förutom mycket jobb på salongen med personalmöten, adminjobb så som löner, budget och mätetal, planera marknadsföring o.s.v. så har jag även varit ute på språng en del :)

Event med Disruptive Materials
I onsdags var jag bjuden till Disruptive Materials som firade nytt år och nya stora lokaler tillsammans med sina investerade, kunder och samarbetspartners. Det är alltså företaget som jobbar med det nya ämnet Upsalite. Väldigt kul kväll med olika föreläsningar och även aktiviteter och god mat. Det började 16.30 och jag begav mig inte hemmåt förrän efter 10 på kvällen! :)

Det var ganska mycket folk så vi delades in i grupper och jag var med ett väldigt blandat gäng med investerare, en styrelsemedlem, två från sminkföretaget i Kina, samt en som har jobbat mycket med L’Oréal och Oriflame och nu hjälper Disruptive Materials med rekrytering. Det är inte ofta man hänger med så blandat folk, jättekul! Jag kände mig sådär lagom smart på frågesporterna dock haha.

Förstår ni någonting av detta? :) Jag blev överraskad själv när Miska såg denna och jag kunde återberätta en hel del!

Här fick vi känna på olika partikel-storlekar och pratade om upsalites olje-absorberande egenskaper!

Denna presentation startade med en bild på mig själv haha! Gabriella sa det på middagen innan ”alla vet vem du är här nu för på min station har vi en bild på dig och jag har sagt till alla att du är här på festen!” haha :) Alla känner apan!

En molekyl på ett ämne jag inte riktigt kommer ihåg namnet på, men det hela handlade om att man kan ladda upsalite med läkemedel så länge molekylerna inte är så stora att dom inte får plats i upsalite-porerna.

Med upsalite-porer menas helt enkelt att upsalite-partikeln är ungefär som en tvättsvamp, massor av håligheter i sig. I läkemedelsdelen använder man dom porerna för att ladda partikeln med olika ämnen, medan man i kosmetikadelen gör tvärtom – använder porerna för att suga upp oönskade ämnen så som olja, odörer, fukt o.s.v.

Ett annat användningsområde och en produkt som lanseras i augusti är att använda upsalite som talk när man klättrar! Det stora klätter-företaget Black Diamond säljer redan sitt eget talk och nu kommer upsalite som en premium-produkt. Man kan antingen köpa upsalite och ha det som ett första lager innan man doppar i talk, eller så blandar man det med sitt talk och doppar därefter ner händerna i blandningen. Man kan också köpa en färdigblandad talk- och upsalitemix :) Coolt va? På bilden ser ni ett litet sample.

Att använda ren upsalite istället för talk skulle också funka bra, men det skulle bli lite överdrivet dyrt.

Vi fick testa detta på deras egna klättervägg! :) Jag var ganska snabb och smidig i början men fick fort mjölksyra och höjdrädsla och fastnade haha!

Som makeupartist kommer man lätt undan med en dresscode!
En riktigt bra sak med att vara makeupartist med ett så kreativt yrke är att jag har det lite extra lätt när det gäller event med dresscode :)

Om man inte känner för att klä upp sig men ska på en sådan dresscode-tillställning så kan man ha i princip vilken basic-outfit som helst och istället köra på en riktig pangsminkning!

Om man tvärtom vill klä upp sig och dresscoden inte är särskilt fancy så vet alla att det är ”mitt yrke att vara snygg” så jag kan sticka ut i mängden och ha vilken outfit som helst utan att någon tycker att det är konstigt haha :)

Här är in outfit på Disruptive Materials-eventet som hade dresscode: Business casual

Helglittrig från topp till tå! Det syns inte så mycket på den här snabba mobilbilden men jag helglittrade, och även på ögonen :) Smälte in bra bland alla börshajar, forskare och professorer haha.

Planera in möten och tidsbestämda arbetsuppgifter direkt efter varandra!
Jag har den senaste tiden varit väldigt duktig på att planera mitt schema, jag gör ju mycket jobb där jag lägger upp min egen tid och då vill jag ha flera timmar i streck där jag kan fokusera till 100% och grotta in mig i det jag håller på med, utan att bli avbruten av andra arbetsuppgifter.

I torsdags lyckades jag dock inte med detta och då såg mitt schema ut så här:

 1. Möte med hela teamet (kram = konstruktivt, roligt, alla medarbetare) innan öppning.
 2. En timmes eget-jobb
 3. Två enskilda personalmöten (puss = personligt utvecklingssamtal)
 4. 30 minuter eget-jobb mellan ovanstående pussmöten.
 5. Kundbokning
 6. 15 min eget-jobb
 7. Möte
 8. 20 min eget-jobb
 9. 3:e pussmötet
 10. 15 min eget-jobb
 11. Kundbokning
 12. Sen hann jag jobba lite med eget-jobb-grejer innan det var dags för hemgång. Lunchen åt jag kl 17.15 haha.

Om man räknar ihop alla luckor så är det alltså väldigt mycket tid för att hinna göra mina egna arbetsuppgifter mellan alla tidsbestämda saker, det var faktiskt exakt på minuten 50% luckor och 50% tidsbestämt. Men jag hinner ju knappt sätta mig ner och börja innan det är dags för nästa sak.

Så för alla er andra som har samma problem – så mycket det går så samla ihop allt efter varandra istället det hjälper så mycket! Nu gick det inte att planera så eftersom jag anpassade mig efter andras scheman, men jag hade varit mycket mer effektiv om jag hade gjort alla möten och kunder på förmiddagen och sen haft hela eftermiddagen till annat :) Stor skillnad!

Pressfrukost med Indy Beauty & Therese Lindgren
I fredags åkte jag hemifrån redan 06.30 och begav mig mot Stockholm! Therese Lindgren lanserar eget skönhetsmärke (19 feb!) och jag var inbjuden till pressfrukosten som var så extremt mysig! Jag går sällan på pressfrukostar längre men eftersom jag ändå hade ett möte efteråt så passade det bra.

Jag har träffat Therese på ett event förut och hon är så himla go :) Har ni sett att hon börjat blogga också? Här hittar ni hennes blogg! Det är mer i min smak! Jag är inte alls duktig på att följa folk på Youtube och på instagram följer jag så många att vissa hamnar i skymundan i flödet. Jag gillar blogg-formatet!

Jag satt bredvid härligaste Browfelicia och hann även snacka lite skit och företagande med Rebecka från Bexbeauty :) Verkligen mysigt!

Therese märke riktar in sig på hudvårdsprodukter som är veganska, cruelty free, naturliga ingredienser och så låga priser som möjligt för att rikta in sig på en yngre målgrupp. Det är inte helt lätt att hitta alla dom egenskaperna och ligga på en budget-nivå samtidigt!

Det var en väldigt intressant presentation då företagets värderingar var väldigt lika värderingarna i mitt företag! Ett av våra fokusområden är att promota att skönhets är friskvård, och vi har till och med varit sugna på att starta någon typ av forskning på området.

Det finns en del i skönhetsvärlden med krav och press som gör att vissa mår bättre av att släppa allt sånt. Men för många bidrar det till välmåendet att ta hand om sitt yttre. Den enda forskningen som finns (vad jag vet) är att kroppen utsöndrar hormonet oxytocin som ofta kallas för ”lyckohormon” och ”kärlekshormon” när man smörjer in sig själv och tar hand om sig själv. Men det handlar också mycket om att trivas med det man ser i spegeln, lite som att le åt sig själv i spegeln så kan man lura hjärnan att man är glad och så blir man glad! Om jag tittar mig i spegeln och ser en trött, glåmig och sur person så blir jag inte direkt piggare om man säger så ;) Men även den här stunden för sig själv, med goa dofter och lite egentid, är vardagslyx som bidrar till att man mår bättre!

Inför lanseringen så hade Indy beauty gjort massor av undersökningar och bland annat fick de fram att 3 av 4 personer mår bättre på insidan när dom tar hand om utsidan. Intressant tycker jag!

Sömnrutiner
Jag har skrivit en del om tankar kring sömn i mina tidigare business-inlägg, lite utspritt i olika inlägg. Dels att jag själv känner att jag är känslig för sömn och mår så extremt mycket bättre när jag sover bra, även om jag är stressad så kan jag hantera det utan större problem så länge jag sover ordentligt.

Samtidigt som jag ofta hör och läser om karriär-människor som sover väldigt lite och går upp tidigt fast dom, enligt min uppfattning, gått och lagt sig sent.

Men jag har gjort en del research om sömn och hur viktigt det är för kroppen, så jag har bestämt mig för att vara mer strikt med min sömn och har denna vecka startat med nya rutiner!

 1. Jag ska gå upp tidigt, 05.30. Jag går redan upp tidigt men det kan variera allt från 6 till 8 beroende på hur mycket studio-jobb jag gör innan jobbet på salongen.
 2. Jag ska sova i 8 timmar = gå och lägga mig 21.30
 3. Jag ska hålla ovanstående tider även på helgen, eftersom jag alltid annars tar sovmorgon på helgen och då inte kan somna förrän sent på söndag kväll. Vilket gör att jag alltid är trött i början på veckan.
 4. Jag ska inte dricka koffein mitt på dagen. Jag dricker på morgonen och har alltid en termosmugg med kaffe på bussen, mest för mysfaktor :) och sen brukar jag egentligen ta 1-2 koppar på jobbet också men det ska jag alltså sluta med.
 5. Jag ska sluta jobba i sängen (vilket jag gör i skrivande stund, oops). När jag är hemma så gör jag datorjobb i sängen och ”hänger” mycket i sängen också. Jag tror det kan vara svårt för hjärnan att sen ställa om till ”jag-har-gått-och-lagt-mig-läge”, jag skulle nog somna lättare om hjärnan bara associerade sängen med sömn.

Hur har detta gått i veckan då? Faktiskt väldigt bra! I onsdags var jag i Uppsala och kom hem efter 00, så då sprack det ju, då gick jag upp 7.30 morgonen efter också. Och på helgen gick jag upp kl 7 istället för 5.30, men det är ändå så pass tidigt att jag kunde somna i tid på kvällen. Och en kväll tänkte jag fel med klockan och stressade för att bli klar med allt jobb och hoppa i säng, och när jag väl låg ner så insåg jag att klockan bara var 20.45 haha.

Jobbandet i sängen har jag dock svårt att sluta med, men det beror mest på att vi har det ganska kallt i huset nu på vintern (måste elda för att få varmvatten och när man jobbar så mycket så får man inte riktigt en rutin på det) och i sängen har jag en värmemadrass så det är såå skönt haha. Jag får bättra mig närmare våren :)

I övrigt tycker jag att det är såå skönt med rutiner på sömnen, jag tror jag sover djupare tack vare det för jag brukar ofta sova 8 timmar annars också men jag känner mig ändå piggare nu!

Men jag älskar ju att jobba i sängen med en spinnande katt som myser på benen :) Så vi får se hur just den delen ur nya sömn-planen kommer gå hehe.

Möte med Disruptive Materials
Arbetsveckan avslutades med ett möte med Disruptive Materials. Jag vet inte hur mycket jag kan avslöja men nu börjar vi lite mer på riktigt med produktutveckling och jag känner att det här är verkligen mitt område!

Jag kommer alltså vara med under hela produktutvecklingen men det kommer inte bli ett nytt företag eller så utan som konsult typ, och jag känner att det här är såå mitt område! Alltid när jag testar nya produkter, eller när en produkt ändrar förpackning eller liknande, så önskar jag att jag hade fått vara med och säga till innan vad som skulle gjort annorlunda haha, och nu får jag äntligen det :)

Sådana här processer tar jättelång tid, inte nödvändigtvis bara framtagningen av produkter utan det är jättemycket regler, säkerhetstester o.s.v. som ska genomföras. Det här handlar ju om en helt ny ingrediens. Men det ska bli en riktigt häftig och lärorik resa som jag verkligen ser fram emot!

En sneak peek från mötet ;)

Nu ska jag och Miska hem till pappa och fira hans 85-årsdag! :)

Ha en fantastisk söndag allihopa ♥

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here