Mitt söndagsinlägg är en dag försenad, ledsen för det! Förra veckan innehöll en salig blandning av arbetsuppgifter och många ”stora punkter” på att-göra-listan som är äntligen checkade. Wihoo!

Gamla salongen är i stort sett tömd, eller ja nu överdrev jag lite men jämförelsevis med hur det sett ut innan så är den i princip tömd nu haha. Och sommarschemat är spikat och öppnat och jag ligger i fas med allting jag behöver göra innan vi kan ta semester om 1,5 vecka!

Mitt i allt har jag hunnit både planera och anordna en överraskningsfest också som vi hade i lördags, många bollar i luften nu! ;) Men efter alla event jag planerat för företaget så var detta en otroligt enkel match haha!

Rensning av gamla lokalen
Det här med att tömma en 367 kvm stor lokal som är proppfull med grejer i precis varenda vrå, det har inte varit en enkel match!

Vi gjorde massor innan flytten men sen har vi ju varit ”föräldralediga” med Annika och då har kaoset i gamla lokalen stått orört. Vi behövde en paus :)

Det var verkligen jättemycket kvar, en stor blandning av skräp, sånt som är för fint för att kasta, sånt som vi kan förvara hemma och sånt som kan sparas i nya lokalen. Trots att vi rensade massor innan flytten så var det fortfarande hela garderober och lådor som vi fortfarande inte hunnit gå igenom alls.

Så tre dagar i veckan har vi varit där och råddat!

Här har jag precis tömt ett gäng garderober och samlat värsta skräphögen. Första prioriteringen var att tömma rum för rum så att vi kunde ställa alla grejer i ”samma kategori” t.ex. ”detta kan vi ta till nya lokalen” o.s.v.

Känslan när ett rum är helt tomt, alltså det är såå skönt!

T.ex. hade vi tyg i hela personalrummet (både väggar och tak) för att få myspyskänsla. Säkert 15-20 gardiner totalt och alla var ihopnålade med små knappnålar. Det tog tid må ni tro!

Vi har inte tid att sälja mer och det är massor som är för fint för att slänga. Så vi annonserade ut att vi ger bort allt gratis, bara att hämta. Men snabbt fick vi ställa in det då vi blev kontaktad av en välgörenhetsloppis där pengarna går till ålderdomshem för att göra roliga aktiviteter m.m. Och dom ville ha allt!

Så det kändes ju mycket, mycket bättre faktiskt! Att våra gamla grejer blir till en god sak ♥ Många följare skrev och ville paxa grejer ändå men varenda pryl vi skulle ge bort till någon annan blev ju indirekt att man tar pengar från äldrevården haha, plötsligt fick sakerna ett helt annat värde!

Sommarschemat är öppnat!
I tisdags blev äntligen dom sista detaljerna för sommaren spikade och vårt schema är öppet augusti ut nu, bara att boka! :)

Jag såg i mitt bokningsschema att jag skrivit en kom-ihåg-notering i mars ”Dags att öppna upp så många sommar-tider som möjligt innan midsommar och marknadsför att folk ska boka i tid. Så minskar vi stressade kunder (som förra året) innan midsommar :)” så bra haha!

Precis innan midsommar är vår mest fullbokade tid på hela året och många tror att man är ute i god tid om man bokar en vecka i förväg, men på sommaren är det inte så. Så förra året hade vi några luckor i schemat veckorna före midsommar vilket hade kunnat fyllas upp om folk hade vetat om att det var fullbokat längre fram :)

Event-fixaren
Eftersom vi är bortresta på min kompis Fridas födelsedag så överraskade vi henne i lördags! Först överraskade jag henne hemma hos henne med presenter och sminkhjälp, så hon trodde först att det var hela överraskningen och att vi skulle ut och äta på restaurang bara hon och jag. Så jag sminkade henne och myste innan vi gick till den riktiga överraskningsfesten!

Här är sminkningen:

Det hade blivit mörkt ute så vi hade ingen bra belysning, men glitter och sotat i brunt och rosé blev det :) Här står hon helt ovetandes om att hennes närmsta vänner just nu var samlade i en lägenhet längre bort med discolampa och finmiddag, och ändå sa hon redan ”jag har aldrig blivit såhär överraskad” hahaha! ♥ Det var svårt att hålla minen :)

Som sagt så var det väldigt dålig belysning i vardagsrummet men jag ville ändå passa på att göra lite reklam för en av presenterna hon fick av mig – Solglasögon från märket Macapa i modellen Palmiera Rosé Gold som Miska säljer på Macapa-sunglasses.com! Dom är såå snygga! :) Jag längtar till semestern då jag får inviga mina!

Även byxorna fick hon i present av mig, dom är köpta på Zara :)

Förbereder sista finslipet i nya lokalen
Dom sista finslipningarna i nya salongen har fått vänta eftersom personalen behövt boa in sig i lokalen en stund för att veta exakt hur dom vill ha hyllor, möblering o.s.v. Sånt är ju svårt att tänka sig fram till, man måste testa!

Så i veckan har vi haft ett långt dokument med bilder, frågor och checklista på allt det sista som ska göras. Vad vill ni ha? Vad vill ni inte ha? Var vill ni ha det? o.s.v. :)

Vår plan var att bli färdiga i helgen men tiden räckte inte till, men förhoppningen är att allt ska vara spikat innan vi åker på semester i alla fall. Så har man lite mer ro i kroppen!

Här sitter jag med listan som personalen håller på att kommentera i. Man kan ha en helt egen chatt för varje punkt, så himla smidigt! Min katt Viktoria tyckte dock att mina kollegor fick för mycket uppmärksamhet ;)

Samla på sminkningar
När vi åker på semester så brukar jag alltid ”jobba ikapp” med sminkinlägg till bloggen i förväg, så att flödet rullar på som vanligt ändå. Det är först då jag inser hur mycket sminkningar jag gör egentligen. 3st i veckan låter ju lite, men när jag i måndags räknade att jag behöver göra 15 sminkningar innan jag åker 2,5 vecka senare så är det ju jättemycket! Då innefattar det alltså alla sminkningar som publiceras nu innan + under semesterveckorna.

Så det är en hel del tid som spenderas i min fotostudio i veckan :) Men det får bli något produkttips-inlägg också, jag tror inte jag hinner göra sminkningar till varje dag.

Här sitter jag med datorn och förbereder inläggen vid sminkbordet direkt efter att jag sminkat mig färdigt.

Alla Hjärtans Dag på salongen!
Jag blev såå såå glad när jag öppnade Instagram och såg Creative Makeups nypublicerade Insta Story! På våra personalmöten varannan vecka brukar vi bestämma saker som ”snart kommer denna högtid, idéer på hur vi kan pynta/fira på salongen, vem köper det, vem fixar det” osv. Men nu har vi inte haft något möte efter flytt och bebis.

Så i onsdags sa jag till Annika och Miska ”vi borde ju köpa Alla hjärtans dag-godis till väntrummet imorgon” men vi skulle inte in till salongen så det blev ett onödigt stort projekt.

Så öppnar jag Insta Story morgonen efter och ser hur fint kollegorna har fixat med både godis och pynt och till och med alkoholfritt bubbel till alla kunderna ♥ Dom är bäst!!

Här står Ida och ska poppa en flaska bubbel! :)

Här har man ju inga problem att sitta och vänta direkt ;)

Så goa verkligen! Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag såg hur dom fixat och donat!

Beauty guides
På tal om bra kollegor så har Malin varit riktigt duktig och publicerat massor av nya beauty guide-inlägg i vår webbshop!

Dessa har jag ”kontrollat” i veckan som vi brukar säga då jag ibland ändrar texten för att det jag skrivit i bloggen (som Malin kopierar inläggen från) inte passar in i webshoppen o.s.v.

Här är ett exempel på hur det ser ut i webshopen nu om ni går in på kajalpennan paese linea Automatic Eyeliner – Creative Makeup:

Längre ner på produktsidan hittar man sminkningar där jag använt de olika pennorna.

Ni hittar alla mina beauty guides här!

Men nu är det måndag igen, jag jobbar hemifrån och att-göra-listan är lika lång som vanligt så bara att kavla upp ärmarna igen! :)

Ha en fantastiskt fin start på den nya veckan allihopa ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here