Den här veckan har varit en riktig datajobbsvecka!

Jag har haft några enstaka kunder och jobbat lite i receptionen, annars har jag bara suttit vid datorn och jobbat jobbat jobbat! Förutom en hel del timmar i fotostudion också såklart men det hade varit mer ovanligt om det inte varit så :)

Sluta inte förrän du är nöjd
Inför Alla hjärtans dag så har vi piffat salongen med hjärtan, godis, rosor och ballonger och även haft en tävling där man vann presentkort på behandlingar som är fina att ge bort i alla hjärtans dag-present! Antingen en ”skäggtrim & brynplock” eller en ”Aroma ben- och fotmassage” :)

Jag såg då att vi bara hade några presentkort kvar, så istället fick jag skriva ut egna. Och eftersom jag ändå skulle skriva ut så passade jag på att lägga på lite hjärtan i photoshop också ♥

Men så fanns det inget fotopapper så jag skrev ut på vanligt papper och lät våra två praktikanter laminerade presentkorten istället. Jag tyckte dock när jag såg resultatet att det inte blev så snyggt med laminerade, så jag fortsatte leta och hittade till slut små fotopapper i vykort-storlek som jag kunde skriva ut på och det blev så så fint!!

Dom laminerade presentkorten blev verkligen inte fula på något vis och tiden (och energin!) jag la ner på att göra dom perfekta presentkorten på vykortspapper som jag la i små fina presentpåsar kanske eventuellt inte var ekonomiskt försvarbart om man kollar på timpris och värde.

MEN jag är övertygad om att just den egenskapen hos mig – att jag inte ”nöjer mig” när någonting bara känns ok, att det är en av anledningarna till varför jag kommer gå långt i karriären. Så trots att detta letande, redigerandet i photoshop och bråka med tekniken innan jag fick ut vykort-storlek ur skrivaren, så tror jag att alla dessa pricken över i-saker på lång sikt kommer betala tillbaka :)

Här står praktikanterna och laminerar presentkorten som vi sen slängde haha! Man ska försöka att inte göra saker i onödan men ibland måste man ta den omvägen för att komma till den bästa lösningen.

Jobba på vägen hem
Jag och Miska har varit lite dåliga på att ta bussen i början av kyliga vintern, men dom senaste veckorna har vi bara tagit bussen varenda dag, duktiga! Bussen tar typ 15-20 minuter längre tid än bil, men jag försöker se det som positivt för då har jag mer jobbtid! När man sitter i bilen i bara 30 minuter så hinner man ju precis börja innan man är framme.

Detta brukar jag göra på bussen:

  • Publicera bilder på Instagram, både min egen och på Creative Makeup’s
  • Jobba via datorn precis som på kontoret
  • Scrolla igenom diverse beauty-konton för att uppdatera mig med trender, nyheter o.s.v. Det är en jätteviktig del i vårt företag men någonting man aldrig skulle lägga tid på när man jobbar på kontoret.

Här sitter jag, med termosmuggen med kaffe i högsta hugg och ska publicera en reklamfilm på semmeldagen i tisdags :) Det är en rolig video om permanent makeup som vi döpt till ”Can your makeup do this?” där Annika (som är helt osminkad, bara permanent makeup-tatueringar) bakar semlor med sin bror som sprayar grädde i ansiktet på henne och sen när hon torkat bort det så är hon lika snyggt sminkad som innan haha!

Film & jobb hemifrån
I onsdags jobbade jag hemifrån och filmade en film om mineralfoundation & puder för oljig hy. Väldigt kul att filma igen! Det var ett tag sedan.

Dock var det en superlång film att redigera för det blev svinmycket omtagningar, jag var riktigt ringrostig faktiskt! Men filmen på 1 timme och 12 minuter blev till slut nerklippt till 6 minuter och jag blev nöjd med resultatet! Så hela dagen och kvällen spenderades framför datorn och iMovie. Blev riktigt trött på min egen röst efter det kan jag tala om :)

Ni kan se hela filmen och alla mina tips i detta inlägg om ni missat det!

Det enda som gjorde klippningen lite roande var att se alla stillbilder när man pratar, mycket inlevelse här ;)

Min to-do-list-rutin
En sak som jag älskar att höra andra berätta om är deras list-rutiner! Vilket upplägg man har på sin att-göra-lista och hur man använder den. Är det bara jag som tycker det är intressant?

Jag är kräsen på almanackor och de viktigaste kraven är: 1. Den ska vara stor, ingen liten fick-almanacka. 2. Det ska vara en sida för varje dag 3. Det ska vara en spiralbok så att jag ha den ligga med rätt dag uppåt hela tiden och inte behöva stänga den. En vanlig bok måste ju ligga som ett uppslag eller vara helt stängd.

Varje dag skriver jag dagens to do-lista i almanackan! Allt från mini-saker bara för att inte glömma dom till större saker som tar jättelång tid. Men ofta brukar jag dela upp stora saker till flera punkter, som delmål typ, för det är en liten triggar för hjärnan varje gång man får stryka och känner att man kommer framåt och är flitig :)

Varje gång jag är klar med en grej så stryker jag ett streck över och gör ett check-tecken på sidan. Om jag av någon anledning inte hunnit med en av sakerna så stryker jag utan att göra en check och så skriver jag den punkten på dagen efter istället.

Men jag har såklart fler saker som ska göras som inte får plats exakt den dagen och det skriver jag i en to do list på datorn:

Här får ni se översta delen av listan som innehåller lite ”lättare” punkter, längre ner är lite hemligare större saker som ska fixas närmare våren ;)

Jag gillar enkelheten med det digitala, att det är en checkbox-ruta som checkas av och att man enkelt kan ändra och ta bort text. Men jag behöver en papperslista också som jag har bredvid mig hela dagen så att jag inte måste ”ta fram” sen som med ett dokument på datorn.

Digital rensar-söndag
Nu ska jag tillbringa även söndagen framför datorn, jag fotar så mycket och så stora bilder att minnet ofta blir fullt. Just nu har jag fullt minne på datorn, i min dropbox och på mobilen. Så måste radera massa och föra över till min externa hårddisk.

Känns som slöseri med tid, men det är ett ont måste och ändå perfekt söndagsgöra! Ska sitta och teknikpyssla med en kopp kaffe och gosa med min sjuka katt ♥

Ha en fortsatt fin söndag allihopa!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here