Den här vecka har i princip bara spenderats med två av mina roligaste områden – kunder och bilder :)

Rodda i webshoppen
Den här vecka är veckan då jag äntligen tagit tag i det stora projektet att rodda upp ordentligt i webshopen!

Vårt sortiment har uppdaterats ganska mycket den senaste tiden och jag har inte riktigt hängt med i svängarna med materialet runt omkring vilket har gjort att det hela blivit ett stort projekt, istället för att ha underhållit det kontinuerligt. Och när saker blir stora projekt så tar det tid innan man har en så pass stor lucka att man kan sätta sig och ta tag i det hela.

Som ni vet så är jag skönhetsskribent på vår hemsida/webshop Creativemakeup.se och klickar man på Beauty Guides så hittar man massor av inlägg med före- och efterbilder på hur man använder produkterna, sminktips och steg för steg-sminkningar gjorda med produkterna som vi säljer.

Och om man går in i en produkt i webshopen så finns det även länkar till beauty guides där just den produkten är med.

Exempelvis: Om du går in på mineralfoundationen gloMinerals Pressed Base i webshopen så har jag gjort så här fint under den vanliga produktbeskrivningen:

Detaljerad beskrivning av nyanserna – en film där man ser applicering med denna foundation och längst till höger två produkter att komplettera med vilket för denna foundation är antingen en kabukiborste eller buffed base-borsten.

Och precis under detta finns länkar till 3 beauty guides där jag använt denna foundation:

Suveränt va? :)

Min syster Malin som jobbar hos mig hjälper till med mycket av grundgörat, men exakt hur jag vill ha det är det bara jag som vet (kräsen haha) så det blir mycket jobb för mig ändå.

Men det som tagit mest tid är att gå igenom alla inlägg som varit publicerade och antingen ta bort eller redigera dom som inte är helt aktuella längre. T.ex. ”bassminkning för rödflammig hy” varav två av produkterna inte finns att köpa mer, då tar jag bort hela inlägget. Det var riktigt många sådana haha.

Eller som på swatch-bild-inlägget med Pixi Shea Butter Lip Balm, där har Pixi slutat med två av nyanserna som jag fick klippa bort ur bilderna och byta bilder i hela inlägget:

Här laddar jag upp nya bilder. ”Utvald bild” är den som blir framsidan av inlägget i flödet sen.

Samma med gloMinerals läppstiftpennor som både har nya och borttagna nyanser + bytt förpackningar.

Men nu är alla inlägg uppdaterade i alla fall! :) Jag har en del kvar att göra i just webshopen men när man bläddrar bland beauty guide-inläggen så är allt färdigt! Wiho! Och så ska jag hädan efter göra allt detta direkt när vi får ändringar i sortimentet så att detta problem inte kommer igen.

Och ny framsida för beauty guides-sidan har jag gjort om också! Det vanligaste är att hålla pilen över Beauty guides-knappen i menyn och direkt gå in på rätt kategori, men om man klickar rakt in på Beauty guide så kommer man till denna sida:

Alla inlägg är uppdelade i tre kategorier :)

Eller så kan man bläddra bland alla inlägg genom att fortsätta scrolla ner på denna sida:

Att hålla på med sådant här tekniskt kan se så mycket enklare ut när man är inne på en hemsida, men skenet bedrar må ni tro och ibland fastnar man på saker väldigt länge. Speciellt när man är så envis som jag ;)

Jobba hemifrån
Den här veckan känner jag verkligen att det är tur att jag anpassar mitt jobb mycket själv. Att kunna jobba hemifrån, att kunna byta arbetsuppgift till någonting praktiskt när det är svårt att koncentrera sig, och tvärtom en stund bara grotta ner sig i jobb och ”terapi-jobba” när man behöver släppa vardagen en stund.

Det är nämligen så att jag haft en riktigt tuff period hemma nu då 3 av mina 4 underbara katter har gått bort på jättekort tid… Helt orimligt orättvist känns det. Två av katterna dog nu inom loppet av 4 dagar, ena på torsdagen förra veckan och andra nu i måndags. Jag har varit helt förstörd!

Så på måndagen jobbade jag hemifrån medan Miska var hos veterinären – och jag fortfarande trodde/hoppades att det skulle sluta bra.

Sen kunde jag inte jobba hemifrån fler dagar även fast jag egentligen hade planerat det, för det hade verkligen inte gått att fokusera hemma. Glada kunder och kollegor blandat med att få sitta och grotta ner mig framför datorn under en filt på kontoret har varit en perfekt blandning för att klara dagarna!

Nu har vi bara Viktoria kvar ♥ Här sitter vi framför brasan och jobbar med bilder hemma på kvällen efter jobbet. OM hon blir bortskämd nu haha, jag är van att fördela min kärlek på 4 små hårbollar och nu får hon allt själv.

Skönhet är friskvård
I veckan när jag behövde ”terapi-jobba” så skrev jag ett långt inlägg om att skönhet är friskvård! Ni kan läsa inlägget här om ni missat det.

Att skriva långa blogginlägg tar längre tid än man kan tro, för mig i alla fall. Jag skriver ofta i omgångar för att få bort ”ordblindheten” som kan uppstå, ibland är det omöjligt att se om en mening make sense för den som inte varit inne i min hjärna och läst mina tankar innan haha. Då måste man pausa och sen läsa inlägget när man typ glömt bort vad man skrivit och läser som en ”ny läsare” :)

Bildpublicering & dropbox
Jag har redigerat många före- och efterbilder från salongen, vilket ni såg på bilden framför brasan där Niclas skägg- och klippkund var med på bild. Själva publicerandet av våra bilder funkar inte på ett särskilt smidigt sätt idag så vi har klurat på hur man kan förbättra det och kommit på ett bra upplägg! Älskar när man kan effektivisera saker :)

I dagsläget så får jag bilder från olika håll, vissa för jag in på min dator själv från kameran i sminkstudion medan vissa andra har skickat via sms eller mail. Alla dessa bilder på olika ställen gör dels att jag blir knäpp snart haha men också ger dig mig massor av extrajobb att behöva hålla reda på allt.

Men nu kommer snart alla lägga in sina bilder i vår delade mapp i dropbox, så jag kommer alltid ha alla på samma ställe! Sen när jag valt ut bilder, klippt ihop som före- och efter så lägger jag in dom i dropbox igen. Sen kommer mina kollegor att sköta publiceringen av dom! Det jättebra att dom kan hjälpa till med det, dels för att spara tid för mig men också för att dom vet själva vem som utfört behandlingen så att man kan skriva t.ex. ”brynplock gjord av Olga” t.ex. Så det blir mycket smidigare så :)

Jag har även plockat brynen på två killar och fotat det för att marknadsföra brynplockning i samband med skäggtrim och klippning. Det gör så stor skillnad att plocka brynen samtidigt!

Och vår barberare Niclas är verkligen så galet duktig måste jag lägga till också, så petig på detaljer som jag inte ens visste fanns haha, typ formen på håret på bakhuvudet om man kollar i profil och sånt som kräver expert-ögon. Jag har kikat lite på bästa ljuset osv för Niclas att fota sina kunder och då är det så viktigt men vinkeln för att få med alla dessa viktiga detaljer :) Jag har lärt mig mycket nu haha!

Lördagsjobb!
Det var länge sen jag var på salongen en lördag, men igår så hade vi så mycket bokningar att jag fick hoppa in också :) Så fyra fullbokade makeupartister var vi på Creative Makeup igår och det var såå kul att sminka loss! Det är alltid kul att sminka men det är ännu roligare nu när man jobbar någon lördag då och då bara, jag har en lördag i februari och en i mars. Förut när jag jobbade varje lördag och alltid 6-dagarsveckor så njöt man inte lika mycket av lördagarna som jag gör nu.

Jag fotade före- och efter på min kund så det kommer upp i bloggen någon dag nästa vecka!

Här står vi och sminkar på rullande band! Olga, Lisa, Ämma och så jag längst till höger som visar hur min kund ska lägga skuggan för att lyfta blicken haha :)

Nu ska jag ta tag i lite do to’s här hemma. Vi kom precis hem från simhallen och har busat med min systers två barn! Nu ska jag elda upp lite värme här i huset, snacka goja med pappa tel, fixa med ved och sen tvätta håret och ha en avslappnande stund i badet.

Ha en fortsatt fantastisk söndag fina ni!

Kram på er! ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here