Den här veckan har gått i samma ”admin-jobb-spår” som förra veckan! Massa att-göra-saker som tagits tag i och en bra blandning mellan kreativitet och måsten :)

Filmansökan till TV-program
Sen har jag också hjälpt till att göra en video till en person som ska söka in till ett TV-program. Även fast det inte varit ett jobb så har jag fått användning av mina sminkkunskaper, filmutrustning och även redigerat hela filmen! Det var såå kul! Ett kvällsprojekt denna vecka :)

Glatt personalrum!
Vi har satt upp en stor whiteboard-tavla i personalrummet (där vi också har våra möten) där vi bland annat ska skriva upp allas to do’s efter mötena. T.ex. var en sak på handlingsplanen (där vi listar alla to do’s) från förra mötet att köpa pennor till whiteboard-tavlan och när jag kom till jobbet en dag så var det så här fint där inne:

Annika har köpt pennor och magneter och dessutom klistrat på vår logga (i olika färger) på alla magneter så varje magnet är en Creative Makeup-logga! Pricken över i – precis som vårt varumärke! ;)

Tydligare beskrivningar av permanent makeup-varianter
När man tatuerar permanent makeup så finns det flera olika varianter man kan välja på, inte bara ”eyeliner” och ”läppar” utan man kan göra eyelinern tunn, bred, uppe+nere, skarp, sotad, lite utdragen, olika färger m.m.

De flesta detaljerna får man hjälp att bestämma på plats om man är osäker, man ritar upp innan man tatuerar så att man får se resultatet innan. Men det man behöver bestämma sig för innan är storleken så att man bokar in rätt tidsåtgång samt kan se innan vad priset kommer hamna på.

Samma är det med läppar, man kan göra intonad kontur, 3D/ombré, hela läpparna i samma färg och lägga till highlights :)

Därför har jag fotat bilder på ett öga och läppar som Annika har ritat upp alla varianter på så att man tydligt ser skillnaden! Innan har vi bara visat bilder på tatueringar som vi har gjort, men när alla har olika ögon så har det inte blivit lika tydligt.

Här är resultatet:

Visst är det tydligt och bra? :) Om ni undrar mer om de olika varianterna så kan ni läsa på vår hemsida!

Eyeliner LIGHT är faktiskt en ny eyeliner som vi lagt till då vi märkt att det är ett för stort hopp mellan lashliner och medium, det är många som vill ha bredare än lashliner (tunnaste man kan göra, precis i fransroten, lika smal hela vägen) men att dom inte vill ha riktigt lika bred som medium som är en tydlig eyeliner över franskanten.

Som sagt så kan man variera eyelinern mycket, alla ovanstående varianter är under prisklassen ”Medium”. De sotade är dessutom tvåfärgade i både svart och brunt. Men är man osäker så räcker det att man bokar ”Eyeliner medium uppe” eller ”Eyeliner medium uppe+nere” så hjälper vi till att bestämma resten av detaljerna på salongen sen :)

Här är bilderna på de olika läppvarianterna:

Fint va? :) Färgen vi ritat med är ganska mörk för att tydligt visa skillnaderna, men det finns massor av färger att välja på och man kan göra väldigt ljust också eller matcha sig egen läppfärg helt om man bara vill ha lite skarpare form eller justera symmetri.

Om man vill göra läpparna större så går det under samma prisklass, det enda man behöver bestämma är någon av ovanstående varianter :)

Priser och html-koder
Att göra alla varianter på permanent makeup har varit ett teamwork mellan mig och Annika, men det som var mest jobb för mig var faktiskt att redigera den nya infon på alla ställen! Hemsidan, prislistan, bokningssystemet och sen förklara alla förändringar för resten av kollegorna också.

Och när jag började rodda så kom jag på fler förbättringar som vi ändrade, det är inte intressant att skriva ut exakt allt men jag hade en lååång lista med förbättringar som jag tog upp med Annika och det blev ett projekt som tog mig nästa hela dagen att bli klar med! Pustade ut och kände mig riktigt nöjd när jag var klar :)

När man ändrar prislistan på hemsidan så gör jag det inte i vanlig text utan i html-koder. Så det är ett litet pussel! Så en enkel punkt som ”ändra i prislistan på hemsidan” tar ganska mycket tid.

 

Problemlösning och kodning när man sover!
Jag känner mig så duktig varje gång jag jobbar enda tills jag ska sova och tycker det är så skönt att få mycket gjort på kvällskvisten, jag har liksom inget emot det. Men när jag väl ska sova så är jag uppe i work-mode och får jättesvårt att somna. Jag behöver en lugn stund emellan att varva ner huvudet! Och när jag äntligen somnat så drömmer jag stressdrömmar om jobbet istället, typ hela natten!

Just detta hände i torsdags MEN drömmen om jobbet ledde ändå till en bra sak vilket var lite kul haha.

Det är svårt att förklara snabbt men vi har kortfattat olika mät-dokument där vi skriver in statistik, typ excel, och det är en grej som vi ändrat vilket gör att jag två gånger i månaden behöver räkna lite på miniräknaren vilket inte alls är svårt men man vill ju helst bara skriva in allt och så sköter dokumentet sig själv. Effektivisering :)

Men i drömmen så kom jag på en lösning med hur jag kunde ändra i koderna så att det räknade rätt av sig själv. Sjuk dröm I know, jag har inte ens i verkligheten lagt så mycket tanke på detta. Jag var såå nyfiken när jag kom till jobbet, insåg vad jag hade drömt och skulle testa om det faktiskt funkade, ni vet drömmar är ju inte alltid så logiska, men hör och häpna det blev hur bra som helst haha!

Så här nöjd vad jag då haha!

Hårologi-möte & repetitionsutbildning
Jag har i veckan haft möte med Diana som är vår kontaktperson på Hårologi, vi träffas regelbundet och det är alltid lika givande! Främst så pratar vi om hur allt går, planerar in nya utbildningar (jag ska t.ex. iväg på en grej i Gävle i mars och dessutom ska vår barberare bli utbildad hårolog också) men också så kör vi repetition så att all kunskap från utbildningen hålls färskt i minnet :)

För jag kan säga att utbildningen är riktigt matnyttig så repetition är superviktigt även för mig som är nördig och sällan glömmer bort sånt som är intressant. Men det är så mycket att hålla reda på med hårets olika tvärbindningar, pH-värden m.m.

Men framför allt så har detta möte lett till att jag förberett en repetitions-lektion för alla andra hårologer på salongen också! Dom har ju exakt samma utbildning som mig + hjälper fler kunder med Hårologi än vad jag gör, men dom här ”nörderi-kunskaperna” som jag grottar ner mig i är väldigt bra att alla repeterar!

Här sitter jag med Viktoria framför brasan och förbereder lite frågor om Hårologi! Tyckte detta var orimligt roligt, det roligaste med att prata med Diana är att få prata med någon som också brinner för produkter och är intresserad av riktigt fördjupad kunskap. I detta fall hur håret funkar, varför gör produkterna skillnad m.m. Så roligt!

Ny månad!
I veckan blev det ny månad igen vilket innebär nya kampanjbilder som ska publiceras (och exakt VARJE skärm i salongen krånglade, hur sjukt) och sen ska lönerna från februari fixas, statistik- och budgetdokument ska göras. Så jag har suttit en del med sånt också.

Nu ska jag bege mig till Uppsala och fira min kompis Frida som fyller år idag woop woop!

Ha en fantastisk söndag allihopa ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here