Om 3 dagar öppnar vi dörrarna för nya salongen och just nu är det KAOS där inne haha! Grejer överallt och tusen saker som ska fixas, men vi har en plan och med lite teamwork på det så kommer vi ro detta i land!

Idag tar jag en hemmadag och startar med kaffe i sängen och skriver ihop en årsresumé för 2018 som kommer här! Sen ska jag ta tag i massa annat datajobb. Vila får jag göra 2019 ;) nu är det slutspurt som gäller!

Statistik
Imorgon är det nyårsafton och då kan vi äntligen skriva ut dom sista rapporterna och sammanfatta året! Jag är en riktig statistik-nörd och älskar att jämföra kurvor och analysera svängningarna.

Jag tog en titt i bloggen också och 260 nya blogginlägg har jag skrivit under året, det är inte så illa!

Här sitter jag förra januari och sammanfattar statistiken, 2019 lär börja på samma sätt ;)

Men redan nu har jag med hjälp av bokningssystemet sammanfattat alla våra bokningar under 2018 :)

Inte dåligt! Om en person ensam hade tagit alla bokningar så skulle inte året ha räckt till, för då hade personen behövt jobba 24 timmar om dygnet i 384,5 dagar ;)

Förbättringar på hemsidan & webshopen
I år har jag jobbat jättemycket med ”informationsbanken” på vår hemsida för att få den så levande, inspirerande och informativ som möjligt för alla kunder!

Bland annat gjorde vi en stor omstrukturering av permanent makeup med priserklasser, benämningar och förtydliganden. Här ser ni en redigerad bild som illustrerar 6 olika sätt att tatuera läpparna. Läppmodellen vi fotade är min systerdotter Meja på då 10 år haha :)

Jag har även gjort massor av nya beauty guides-inlägg som hör ihop med webshopen, hur man använder produkterna och massor av inspiration!

Det finns även en del videos bland mina beauty guides! Här sitter jag och redigerar hemma vid köksbordet.

Alla nyheter i webshopen fotograferas med swatchbilder och information. Mycket jobb för att lansera en ny produkt, men det är det värt! :)

Här bloggade jag om min hudvårdsrutin :)

Fortsatt samarbete med Disruptive Materials
Jag har inte jobbat fullt lika mycket i år med materialet Upsalite och företaget Disruptive Materials som förra året, men ändå en hel del! Jag har varit där och sminkat flera gånger, varit där på informationskväll för investerare och samarbetspartners och gjort en hel del konsultjobb också.

Upsalite är inte bara bra i skönhetsprodukter för oljig hy utan även i andra produkter som dom beskriver här på tavlan :) Make sense eller hur?

I deras presentation om makeup så använder dom en av mina bilder som jag fotograferat till dom :)

Produktnörderi på labb-nivå är ju det roligaste!!

Efter ett konsultmöte en annan dag så fick jag denna som tack för allt jag har hjälpt dom med, så goa ♥

Om det blir fortsatt samarbete med Distruptive Materials nästa år eller inte vet jag inte i dagsläget :)

Förbättringar & förändringar på salongen
Varje år sker det mycket förändringar, Annika har en ny lärling, Olga, som har utvecklats massor och nu näst intill självgående. Vår barberare Niclas var ny i början av året och nu slutar han i och med vår lokalflytt. När vår makeupartist och tandblekare Ämma blev långtidssjukskriven så anställde vi Mia som tog över tandblekningen men nu har även hon slutat hos oss och vi lägger tandblekningen på hyllan helt p.g.a. ändringar i lagen. Vår hyresgäst Helene som gör massage, carboxy m.m följer inte heller med till nya lokalen. Och bara det att vi har en ny lokal!

Så det är vi tre som äger företaget + 4 makeupartister till som startar 2019 i den nya lokalen. Vi har utvecklat salongen jättemycket de senaste åren med olika behandlingar och utövare men kommer nu fokusera enbart på vår kärnverksamhet: makeup, fransar, bryn, produkter och permanent makeup-tatueringar! :) Keep it simple!

Största förändringar of all – Annikas bebis i magen!! När hon skickade det här smset alltså, jag och Miska trodde hon hade gått och blivit galen först, ny delägare haha!

22 personalmöten har vi haft 2018! På varje listas alltid minst 10 punkter med saker vi kan förbättra/fokusera på inför nästa möte, så jag har inte räknat men minst 220 olika förbättringar har utförts och bidragit till vår positiva utveckling :) Bra jobbat!

Världens bästa team när vi bjöd dom på sushi :)

Olga blev Annikas nya lärling i början av 2018! Här är jag testperson när hon testar läpptatuering innan hon började på riktiga kunder. Superduktig är hon!

Vi har fått en hel del nyheter också, bland annat har Pixi lanserat fler färger på H2O Skintint och Pat Away Concealing Base som jag här står och ställer upp i butikshyllorna.

Vi har även varit duktiga på att publicera kampanjer och göra våra egna bilder, här fotar vi Påsk-bilder med hjälp av Annikas nya kycklingar :)

Här är söta Herkules som idag är en så stor tupp att jag fick en chock av den här bilden haha!

Denna reklambild fotade jag till vår barberare också!

Vi har också lagt ner mycket tid på att utvecklas inom hårvårdsmärket Hårologi. Fler ur personalen har åkt på utbildningen och jag och vår barberare var på fortsättningskurs i Gävle. Dessutom gjorde jag ett stort jobb för att lära ut all ny kunskap till den övriga personalen samt repetera det dom redan lärt sig, Hårologi är inte som vilket märke som helst utan det kräver otroligt mycket kunskap om håret för att rekommendera rätt produkter till varje person.

Allt detta gjorde vi dock lite i onödan för man måste ha en frisör på plats för att få sälja Hårologi, och nu när Niclas slutar hos oss så har vi inte det. Så trots att alla makeupartister är jätteduktiga och vi får ofta beröm från Hårologi för hur mycket vi säljer och syns i sociala medier, så måste vi nu ändå sluta sälja produkterna. Så tråkigt!

Säg en tom salong i Uppsala och jag vet om den haha, så känns det efter den enorma eftersökningen för en ny lokal! Vi har mailat och kollat på flera stycken och en var vi så säkra på att vi till och med planerade hela uppdelningen av rummen för att maila in vilka anpassningar vi ville göra före inflytt.

Shit vad stor den känns nu när vi till slut bestämde oss för att flytta tillbaka till vår gamla lokal som Annika fortfarande äger, den är ungefär 150 kvm mindre än denna ritning.

När vi tittade på en annan lokal så behövde vi skyddsutrustning för att den räknades som en byggarbetsplats under renoveringen och då är det strikta regler :)

Men till sist kom äntligen dagen då beslutet var taget och vi satte tänderna i att renovera den nya lokalen!

Oj vad vi kommer vara nöjda över lokalflytten i sommar, vår nuvarande salong är alltid stekhet på somrarna så nu när värmeböljan kom så var det inte nådigt! Här sitter jag hemma efter jobbet och svalkar mig i badkaret som har halvfyllt med svalt vatten haha.

Fyra resor!
Hur fantastiskt är det inte att jag varit i 4 olika länder i år? Kring nyår skriver jag alltid vad jag tror kommer hända det kommande året och då trodde jag på en resa, hade aldrig kunnat drömma om hela fyra stycken :)

Första resan var Mexico, här sitter jag och går igenom min mail med tropisk skog utanför fönstret ♥ Mexico var vår första långa resa sen vi startade salongen, 2 veckor var vi borta och jag hade sååå mycket att förbereda innan vi kunde åka. Vi hade inte kommit så långt med hela självgående-salong-biten då än.

Det bästa med att äga en salong – innan man ska utomlands så kan man göra sig fin utan att ens lämna jobbet ;) Här hade Annika precis fyllt i min ljusa highlighter kring läpparna (blir mindre markant efter läkning) och här sitter Olga och gör lashlift och fransfärg på mina ögonfransar!

Resa nr. 2 var en jobbresa till Milano! Jag och Annika gick på en mässa för permanent makeup med märket Biotek.

Mässan bestod av föreläsningar, live-demo och workshops och jag lärde mig massor! Mer än Annika såklart eftersom hon hållit på med permanent makeup i 12 år nu, men även hon snappade upp olika idéer :)

Jag tröttnar aldrig på snygga ögonbryn!

Resa nummer 3 var roadtrip i södra Spanien där vi hyrde bil och bodde på totalt 9 olika platser. Så magiskt, jag blir varm i hjärtat varje gång jag tänker tillbaka. Ingen stress, fantastiska platser och att få umgås med Miska 24/7 i 16 dagar utan att prata om jobb och måsten. Åh vad detta var nyttigt för mig!

Nr 4: Grekland med blandat jobb och semester då vi tre som äger företaget åkte iväg en vecka! På bilden ser ni katten som jag blev kär i, saknar fortfarande ♥

Det är viktigt att inte bara hinna med korta småmöten med varandra där man bara hinner prata om det allra viktigaste, utan även få tid att komma in på sidospår, inspiration och framtidsplaner :) Jag är såå lyckligt lottad som får driva företag med Miska och Annika!

Hälsa
Jag har aldrig varit sjuk så mycket som detta år, förutom att jag höll mig frisk i september (då vi var i Spanien större delen av månaden och mådde bra, jag tror det har betydelse) så har jag haft feber varje månad sedan mars och feber+halsfluss varje månad sedan juni (eller vita prickar i halsen och svullna halsmandlar i alla fall).

Jag på vårdcentralen i väntan på blodprov.

Det är så otroligt påfrestande att vara sjuk! Jag har eget företag och kan inte vara hemma en vecka i månaden 9 månader om året, det funkar bara inte. Då är det tur att man kan sminka sig frisk ;)

Events!
Jag går inte på alls lika många event längre som jag gjorde förut, men det har varit några stycken i alla fall :)

Framför allt hade vi vårt eget sommarevent i maj! Jag knåpade ihop detta inbjudan i photoshop.

Vi sommarpyntade hela salongen med konstgräs, plastväxter och blommor!

Alla som kom fick en blomkrans att ha på sig så alla gäster gick runt som sommarpynt i salongen också haha.

Vi gjorde en fotovägg också där gästerna kunde ta selfies, ballongerna höll sig fina väldigt länge så den här studentsminkningen som jag gjorde en vecka efteråt passade på att ta en bild där innan sin stora dag! :)

Fler bilder och info om vårt sommarevent skrev jag om i detta inlägg!

Här var jag på event med NYX och hängde med Camilla Söderlund från Beauty and Bullshit!

När Therese Lindgren lanserade sitt hudvårdsmärke var jag bjuden på pressfrukost och fastnade väldigt mycket för deras värderingar som påminner om vår företag, att skönhet är friskvård. Dom hade även gjort en hel del undersökningar på detta vilket jag tyckte var väldigt fascinerande! Hur många som faktiskt mår bättre på insidan av att ta hand om sin utsida.

Fotograf: Kajsa Göransson.

Jannike Viola, Tove Castor och jag på event med Lina Ekh och Silja Line!

Fotograf: Kajsa Göransson.

Det här är nog det mysigaste eventet någonsin, önskade att det vore en heldag!

Fotograf: Kajsa Göransson.

Läs mer om det och se fler bilder i detta inlägg :)

Jag och goa Molkan.se på NYX Nordic Face Awards 2018! :)

Läs mer och se fler bilder i detta inlägg!

Här är ett annat event som vi på salongen höll i, fast med fler företag som var på plats :) Otroligt lyckat!

Nytt sminkmärke på g!
Jag och Annika har en idé för ett nytt sminkmärke som vi äntligen börjat ta tag i detta år. Först gjorde jag ett stort arbete med att fixa en business plan att maila till olika fabriker/tillverkare och nu är jag mitt uppe i att prova olika tester och diskutera olika möjligheter. Det går framåt!

Här satt jag och knåpade på affärsplanen :)

Sammanfattning
I början av året så tänkte vi fortfarande väldigt stort utvecklingsmässigt. Mer personal, flytt till en annan stor lokal och lansera nya behandlingar!

Sen började förändringarna att gro under sommaren och efter mycket inre stress (både privat och jobbmässigt) så bestämde vi oss för att keep it simple och på vår kickoff i september så presenterade vi vår nya målbild med förändringar i utvecklingen.

Så sista delen av året har bestått av lokalflytt, renovering och fokus på kärnverksamheten vilket är behandlingar och webbshop och en enklare salong med mindre yta och ändrade scheman. Hela hösten var förberedelser och vintern blev som att dra av ett plåster! Och så flyttade vi privat samtidigt också, varför inte passa på att stressa lite mer när man väl håller på ;)

Jag på vår 3:e kickoff med företaget!

Vad händer 2019 då?
Frihetskänsla – 2019 är året då jag kommer känna mig fri! Man vet ju aldrig vad som händer men dom senaste åren har det varit lättare att förutspå då vi varit mer fasta på salongen och jag har renoverat och pysslat i mitt hus m.m. Nu har dock båda dessa saker ändrat sig som på en handvändning och så fort nya salongen är igång och papperna är färdiga med husflytten så kommer frihetskänslan att kicka in. Jag äger ingenting, jag har inga lån och mitt företag rullar på tryggt även om jag jobbar med andra projekt eller tar semester.

Eget sminkmärke – Under 2019 kommer vårt sminkmärke antingen att kickas igång på riktigt, med framtagande av första sortimentet och investerare och återförsäljare – eller så kommer vi lägga ner denna idé som vi haft på tapeten i 3 år nu. Vi vill köra stort eller inte alls och eftersom det inte är ett standard-koncept och många saker måste klaffa så kan man inte veta med säkerhet att allting kommer gå i lås :) Men just nu jobbar vi på som om det är självklart att det kommer funka – den inställningen måste man ha!

Vad vill jag? – För första gången på länge så har jag inte en tydlig plan framför mig om vad som kommer ske, utan jag måste verkligen fundera över vad jag vill göra. Just nu så vill både jag och Miska bort från allting ett tag och gör research på roadtrip-resa i Centralamerika, typ längs kusten Mexico – Belize – Guatemala – Honduras! Träffa äventyrliga människor och som Miska sa ”lösa riktiga problem istället för alla hitte-på-problem som vi har just nu” haha. Detta blir till nästa höst kanske, vi måste ju först få nya salongen på fötter och sommaren i Sverige är ju jättefin!

Nya salongen – Bara för att vi byter lokal och ändrar scheman/struktur för att få salongen mer självgående så betyder det ju inte att jag kommer sluta med det företaget helt, insåg att det kanske låter så ;) Vår makeupartist Lisa blir mammaledig och vi har hittat en potentiell ersättare som ska komma igång, semester-scheman ska fixas (och kanske ändra öppettiderna under sommaren) och jag kommer fortsätta ta mina stamkunder och fixa med produkter och webshopen! Men mer jobba med allt som går att fixa på distans då jag inte längre har kontor på salongen.

Hälsa – Jag ska även ta tag ordentligt i min hälsa. Bort med alla energitjuvar och negativa människor och så ska jag börja träna igen vilket jag knappt gjort alls på flera år. Jag har inte ätit kött och fågel på 1,5 år och så ska jag fortsätta också :)

En lite passande bild ändå ;) Dom 2 senaste åren har på många sätt varit kämpiga för mitt psyke, men oväntade problem leder till oväntade lösningar och leder livet åt en riktning man annars inte hade tagit – och med facit i hand så brukar det alltid bli bättre!

Tusen tack till alla ni som följt med mig under året, hoppas ni fortsätter med det nästa år också :) ♥ Det ska bli spännande att se vad 2019 har att erbjuda!

Kraaaam!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here