Idag tänkte jag inte dela med mig av min businessvecka som vanligt utan tänkte göra en liten tillbakablick på mitt businessÅR och vad som har hänt i karriären 2017 :)

Den här veckan har ändå inte varit så spännande haha, måndag och tisdag var salongen stängd. Ons-fre jobbade jag för fulla muggar med sånt som behöver bli färdigt innan nyår och satt på kontoret och grottade hela arbetsdagarna. Och så har det varit ganska lugnt överlag då flera av personalen har tagit semester dessa dagar.

Så därför kommer nu en mycket med intressant tillbakablick på hela året istället, så här 1 januari 2018! :) ♥

När privatlivet påverkar jobbdagarna
Man ska inte låta privatlivet påverka sitt jobb men när man som företagare jobbar mer än heltid så är det svårare än om man har ett jobb där man kan släppa allt när man kommer hem och inte har lika mycket press, stress och ansvar på sig 24/7.

Och det är typ det enda jag ser framför mig när jag tänker på hur mina arbetsdagar såg ut i början av 2017, hur jag blev tvungen att ringa samtal om försäkringar, bouppteckning och lån när jag egentligen behövde jobba med annat. Att jag fick meddelanden och samtal om familjeproblematik på arbetstid och inte kunde fokusera för att hjärtat bultade av frustration och huvudet snurrade av inre stress. När mamma gick bort så förändrades hela mitt privatliv och jag har förlorat två familjemedlemmar till p.g.a. omständigheter. Döden får folk att se mer klarsynt, vissa personer kommer närmare varandra och vissa glider isär.

Så de första månaderna var inte särskilt effektiva månader för mig om man jämför med resten av året, kreativiteten och energin var totalt bortblåst och jag minns hur jag ibland var tvungen att göra praktiska saker som att fixa med produkter i butiken eller städa bara för att hjärnan inte kunde tänka.

MEN jag var vuxit som person och det är med en lättad suck jag ser tillbaka på året och ser hur långt jag kommit redan. Inga energitjuvar som tar min tid, vi har fått behålla vårt barndomshem och privatekonomin är stabil! Nu är det bara full fart framåt och jag är mer inspirerad och pepp än någonsin! :)

Första positiva förändringen kom när jag flyttade hem min sminkstudio! När jag skulle göra både smink, foto och allt adminjobb, kundjobb och chefsjobb på salongen så blev jag mycket mer låst och hade noll struktur på mitt eget arbete.

Nu gör jag bara data-jobb och salongsjobb i Uppsala och fixar allt kreativt hemma i Gimo innan jobbet och det funkar så mycket bättre :)

Här är min nagellackshylla hemma i sminkstudio-rummet, love it :)

Förra nyårsafton trodde jag detta om 2017:
Varje nyår skriver jag vad jag tror och hoppas kommer ske kommande år, en del ändras alltid såklart men mycket stämmer in varje år och det är alltid lika roligt att läsa för jag minns aldrig en enda punkt jag skrivit ner haha.

1. ”Ögonfranspermanent kommer bli nya skönhetshypen”
Detta var ju nästan läskigt haha, vi har erbjudit ögonfranspermanent (lash lift) i säkert 10 år på Creative Makeup och just detta år har det sagt pang! Vi har totalt haft 1301 st ögonfranspermanenter 2017 och jämför man med 2016 där vi hade 362 stycken så ser man vilken enorm skillnad det är, typ tusen personer fler på ett enda år :)

2. ”Vi har anställt Olga + en barberare och Zahra och Ida är fullbokade”
Alla dessa saker som rör personalen stämde också in! Jag hade ju inte kunnat drömma om att vi dessutom skulle anställa Ämma och öka Lisas tider och fortfarande fylla upp alla dom med bokningar, det är helt sjukt bra!

Det märks extra tydligt på våra krammöten (personalmöten) vi har varannan vecka, vi är riktigt många nu jämfört med i början av året och dessutom blir det svårare och svårare att lista alla att-göra-uppgifter eftersom det i vissa perioder är så fullbokat att man inte hinner med så mycket annat än sina arbetsuppgifter. Ett positivt problem kan man säga! :)

Bästa mötet var när jag och Miska välkomnade personalen med C-vitamin-bubbel, discobelysning och låten ”I wanna dance with somebody” :D

3. ”Jag kommer blogga mer om mitt entreprenörskap”
Jag hade inte kommit på grejen med min businessvecka-inläggen när jag skrev detta men det började jag med i september och ser både på era kommentarer men framför allt statistiken att ni gillar dessa inlägg, jättekul! Jag blev lite paff när jag läste den här punkten, verkligen inget minne om att jag funderade på detta redan för ett år sedan.

4. ”Vi kommer omsätta 3 miljoner ink moms”
Jag har inte räknat på exakta slutsumman än men detta har vi absolut kommit över!

Efter stängning igår så drog jag ut rapporten för 2017 och jag verkligen längtar efter att få sätta mig framför statistik-dokumenten och se hur året har varit!

Vi nådde målen!
I mars 2016 satte vi en målbild för företaget som skulle vara uppnådda i juni 2017 – vi klarade det! Detta firade vi med middag efter jobbet med hela salongen, det är väldigt viktigt att fira när det går bra :)

Nya mål och kickoff
I september hade vi kickoff på Odalgården där vi presenterade våra nya mål och mätetal.

Här håller Annika en liten föreläsning för personalen på vår kickoff! Ni kan läsa mer om vad vi gick igenom denna dagen i detta inlägg som var mitt allra första businessvecka-inlägg!

Vårt team på Creative Makeup
Att vi nådde alla mål är inte bara tack vare att jag, Miska och Annika har gjort ett bra jobb. Vi har byggt företagsstrukturen och lärt upp alla på salongen men det är framför allt tack vare vår grymma personal som vi nådde våra mål i juni!

Amir som var en av våra permanent makeup-artister flyttade till Stockholm och slutade hos oss i början av året vilket var väldigt tråkigt. Och under sommaren slutade vår tandblekare Alexander hos oss också. Men flera nya tillskott har vi fått! :) I januari hade vi 4 anställda varav Lisa bara jobbade lördagar, men nu har vi anställt Olga, Ämma och vår barberare Niclas också + ökat tiderna för Lisa.

Och framför allt har vi vuxit oss så extremt starka ihop under detta år, med tydlig kommunikation och struktur med möten, rutiner o.s.v. Allt funkar så himla bra på salongen nu och det är verkligen tack vare att vi byggt bästa teamet!

Upsalite-samarbete
Jag skriver dagbok varje dag och tog en titt på början av året och såg då att det var den 13 januari som jag träffade Maria Strömme (professor i nanoteknologi) för första gången och gav henne mitt visitkort. Förra nyårsafton visste jag inte ens vad Upsalite är och nu har jag gjort jättemycket samarbeten med Disruptive Materials som arbetar med det här nya materialet som har extrem absorberingsförmåga av fukt och fett – perfekt i många typer av kosmetiska produkter framför allt för personer med oljig hy!

Jag har gjort en film där jag visade hur jag använder produkten på halva sidan av ansiktet och filmar igen efter 9 timmar där man ser hur oljig jag är på sidan utan upsalite och hur fint sminket är på andra halvan av ansiktet. Denna film visades för 30 miljoner (!) personer i Kina under loppet av ett dygn! Helt galet.

Efter det har jag gjort två filmer till med Upsalite, en där jag visar hur man använder powder spray i ansiktet och en där jag använder samma spray som torrschampo. Även dessa gjordes åt Kina och är ingenting som visas i Sverige.

Sen har det varit en hel del produkttestande, blindtester möten om produktutveckling och en dag var jag även med i deras labb :)

Hur coolt som helst, just nu är detta under en vilopaus för min del men som jag har förstått det så kommer detta samarbete fortsätta även 2018!

Här sminkar jag VD:n för Disruptive Materials!

Jag var även med och ställde ut på en mässa om nanoteknologi där Disruptive Materials vann Årets Nanoföretags 2017 :)

Vikarie på gymnasium
I februari var jag vikarie 2 dagar i veckan på ett gymnasium i Uppsala, jag hade elever som gick en stylistlinje och jag stod för makeup-delen. Roligare än jag hade trott faktiskt, men inget jag fick mersmak av :) Dock en självförtroende-boost när alla tyckte jag var en så bra lärare och rektorn sa till mig efteråt att en elev hade sagt till henne att dom borde ge mig högre lön hahaha. Så goa!

Marknadsföringsbilder & fotograf
Det här året har vi verkligen stäppat upp vad gäller vår marknadsföring och grafiska profil, hemsidan har fått en makeover och vi gör kampanjbilder regelbundet som jag har fotograferat, redigerat och publicerat. Otroligt roligt!

Roligaste fotograferingen var denna där vi hade erbjudande på vårtgårdspigmentering i samband med Rosa Bandet. Det är vår logga som nipples :)

Jag har även gjort reklamfilm och kampanjbilder för Jannikas behandlingar med ansiktsbehandlingar, massage och hot stone-massage.

Det är så kul att alltid använda sina egna bilder och inte köpa färdiga som många företag gör, men våra bilder blir så himla bra så att många tror kanske att det är vanliga reklambilder från google typ. But it’s not :)

Investering av reklamskärmar
På tal om marknadsföring så har vi dessutom investerat i stora skärmar till butiken som vi har kampanjbilderna i både utåt i skyltfönstret och inne i butiken.

Inte billigt men såå fint!

I början av året fixade vi massa skyltar också, bland annat denna enorma på mig! :)

Den här bilden publicerade jag på Creative Makeups sociala medier igår, 1706 st brynplockningar på ett år är ju helt otroligt, undrar hur många hårstrån vi har ryckt totalt hahah!

En stolt Helena bakom vår flashiga kassadisk i salongen :)

Sammanfattning
Det har varit en perfekt blandning mellan nya samarbeten, uppdrag och nyheter blandat med att jobba med det vi har och bygga en stabil grund. Början av året var lite lugnare för mig personligen, under sommaren sa det pang och vi blev totalt fullbokade och sen dess har det rullat på med förbättringar och utveckling och jag känner mig riktigt peppad för 2018!

Hoppas att ni alla hade en fantastisk nyårsafton igår och njuter av första dagen på det här spännande nya året ♥

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here