Många predikar att det är en sminkregel att man ska satsa på antingen ögon eller läppar, men det stämmer inte alls!

Absolut är det en smart idé att lägga mest fokus på bara ett område om man har lätt för att känna sig översminkad, men det finns ingenting som säger att man måste ha ljusa läppar om man har mörka ögon och tvärtom. Hade det varit en riktigt regel så hade ju inte sotade ögon och röda läppar varit en av de mest klassiska lookerna ;)

Det ger bara mer balans i ansiktet att inte ha all fokus på ett och samma ställe.

I fredags hade jag en väldigt synlig sminkning på ögonen, och på de bilderna jag visade i bloggen så hade jag ljusa läppar för att jag kände för det just då. Sen ändrade jag mig efter någon timme och ville ha mörkare läppar istället, och målade på Dr. Hauschkas läppenna i nyansen 06 Auberige, och jag trivdes som fisken i vattnet i det! :)

IMG_3031_111

Visst var det snyggt? :) Läs mitt tidigare inlägg för att se looken med nude-läppar.

Någonting jag brukar tänka på istället är rougen, för har man mycket på både ögon, kinder och läppar så kan faktiskt sminkningen gå från balans till ”stökig”.

Mitt tips till er är med andra ord:
Fokus på ögon och läppar – lite rouge
Fokus på ögon eller läppar – mer rouge

Då får man ett harmoniskt intryck med en fin balans i ansiktet oavsett hur man sminkar ögon och läppar!

Hoppas att ni alla får ett underbart avslut på veckan ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here