Den här produkten finns bara att köpa i Kina men jag tänkte att ni ändå kanske skulle tycka det var lite kul med en snabb recension om vad jag tycker om konceptet med ett puder i sprayform! :)

Det jag pratar om är produkten jag skrev om i mitt senaste business-inlägg. Jag har inte varit med alls i framtagningen av denna produkt utan jobbar med företaget som äger ingrediensen och har gjort filmer med hur den här produkten används i ansiktet och i håret.

Vad är en multipurpose powder spray?
Det här är en multi-puderspray som kan användas överallt där man vill absorbera fett eller fukt. Det kan vara i ansiktet för att hålla huden matt eller för att fixera en krämfoundation, i håret som ett torrschampo, under armarna och i skorna för att absorbera svett och ta bort lukt, eller varför inte spraya i händerna om man har handsvett när man ska på dejt.

Vad jag vet så finns det inte att köpa en liknande produkt från annat märke?

Multiprodukter i Sverige?
Jag troor själv inte att sådana här typer av multi-produkter säljer så bra i Sverige, kan ha fel dock men det känns som att man i Sverige gör mer tvärtom, här hittar man på fler produkter för att specificera användningsområdet ännu mer istället. Jag tänker alltid att multiprodukter är halvdana på många områden istället för riktigt vass på en sak. De flestas respons är ”vadå ska jag ha samma produkt i skorna som jag har i ansiktet?” haha.

Vad tror ni? :)

Hur funkar sprayen?
Sprayen ligger i en superduper-ren alkohol som hinner ånga bort innan den når huden. Sprayar men jättenära så blir man blöt så klart men man ska spraya så långt bort att det bara kommer pulver på huden. Sprayen är lätt som ett moln och känns knappt!

Det enda som är tokigt är att pudret fastnar i hårstråna, annars hade jag nog blivit beroende av denna haha.

Puderspray i ansiktet
Jag tyckte inte att det var ett problem med burk och borste förrän jag insåg det sköna i att bara spraya direkt på huden!

När man blivit väldigt oljig i huden under dagen så är det lätt hänt att sabba bassminket när man ska bättra på, för oljan har liksom löst upp alla produkter som ligger som ett klet på huden. Därför är det viktigt att inte dra med borsten (dutta istället) när man pudrar sig under dagen för då kommer man dra bort foundationen. Men med detta puder kan man bara spraya på och så blir huden matt utan att man riskerar att sabba sminket – och det funkar faktiskt otroligt bra!

Och det bästa – Att fixera en flytande foundation med puder är ett väldigt tråkigt steg i sminkrutinen och har aldrig gått så snabbt som nu! :)

Men eftersom det sätter sig i stråna så behöver man borsta bort det från fransar och bryn, och har man mycket hår i ansiktet också så behöver man dra med en puderborste över dom områdena också. Det lossnar dock superlätt man bara sveper över med en borste så det är inget problem på morgonen när man sminkar sig. Däremot om man har lagt ögonmakeupen och ska bättra på under dagen – då är det bara att försöka undvika ögonen om man inte vill ljusa upp makeupen och det är inte lätt. För det fastnar i mascaran.

Övriga användningsområden
Som torrschampo funkar produkten superbra! Och jag tycker även den funkar bra för att absorbera fukt på kroppen men jag har inte testat den jättemycket för det, får göra det någon dag då jag ska springa runt mycket :)

Sammanfattning – Älskar konceptet med puder i sprayform till ansiktet! Och jag hoppas jag kan få en till flaska för jag kommer aldrig vilja sluta använda detta för att fixera flytande foundations. Om man dessutom kunde lösa problemet att det går att matta ner bassminket utan att riskera ögonmakeupen (t.ex. om sprayen hade bättre precision?) så skulle jag vara in heaven!

Vad tror ni om denna? Någonting ni hade köpt om den fanns här? Och vad anser ni om multiprodukter?

Kram ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here