Eftersom min största målgrupp är tjejer så tycker jag att ett litet tampong-inlägg inte kan skada på denna skönhetsblogg :) Och detta inlägg handlar faktiskt indirekt om skönhet – alla förtjänar en god natts skönhetssömn!

Det är nämligen så att o.b har lanserat Sveriges första natt-tampong, och när jag började googla lite om detta och hamnade på olika forum så insåg jag att det finns väldigt många myter kring detta ämne, myter som många än idag tror på!

Så kan vi ju inte hålla på tjejer, så dom myterna tänkte jag slå hål på nu :)

IMG_3554_111

”Tampong på natten är ohygieniskt” – Det finns ingenting som säger att det skulle vara mer ohygieniskt eller dåligt på något vis att sova med tampong, byter du innan du lägger dig och direkt när du vaknar så är det inga problem. Sedan är det en smaksak vad man själv tycker känns  mer hygieniskt och inte.

”Tampongen läcker på natten” – Många kan göra det, men o.b’s nya har ”vingar” som anpassar sig efter dina rörelser när du sover, och suger upp eventuell vätska som en vanlig tampong hade missat.

”Man får TSS om man har en tampong för länge” – Stämmer inte heller, TSS är en sjukdom som kopplades till tamponger p.g.a. några sjukdomsfall i USA på 80-talet. Orsaken var då en tampong av ett särskilt material som idag inte används i tamponger. Man kan få sjukdomen än idag p.g.a. en bakterie som bildar toxiner (gifter), men den vanligaste anledningen är infekterade sår. Det finns många och omfattande studier som visar att normal användning av tamponger inte påverkar risken för TSS.

(All info har jag fått från o.b)

Du behöver alltså inte kliva upp mitt i natten för att byta tampong varken av hygieniska eller olycksförebyggande skäl, eller för att slippa sjukdomar!

IMG_3545_111

Så här ser o.b’s natt-tampong ut, de annorlunda vingarna är som sagt till för att anpassa sig efter dina rörelser när du sover, de suger upp vätskan och transporterar den till tampongens kärna. Tampongen känns precis som en vanlig tampong.

Finns i storlekarna normal och super.

IMG_3586

Så nu slipper alla tampongälskare att gå miste om skönhetssömnen en vecka i månaden! Woop woop! :D

8 KOMMENTARER

 1. Ska säkert testa dessa, sover visserligen med vanliga tamponger och har alltid gjort. Aldrig haft några problem… tycker det känns mer ohygieniskt med binda då jag blöder väldigt mycket och det lätt vill läcka. Ibland kör jag med både tampong och binda för att vara extra säker. Jag är noga att byta precis innan jag lägger mig och direkt när jag vaknar. Aldrig haft några problem alls.

 2. Detta ska jag prova! Lite bekvämare när man sover hos någon. För använder man binda på natten får man använda en halv rulle toapapper eller ta en snabbdusch på morgonen. Vilket är lite jobbigt :)

  • Håller med dig! :) sedan jag skaffade menskopp så skulle jag aldrig kunna tänka mig att någonsin använda tamponger igen! Bästa uppfinningen ever!

  • Man sover i genomsnitt 6-9 timmar per natt och då ska man inte behöva tänka på att byta nej, men alltså ja sover du i ett dygn så kanske natt-tampongen skulle behöva bytas ;)

 3. Eller så skaffar man sig en menskopp, Du sparar fruktansvärt mycket pengar och man slipper allt krångel som en tampong för med sig.

  Dessutom skulle jag vilja veta vart du fått din information om TSS ifrån, Att säga att det är en myt, och enbart fanns under 80-talet är bara en dålig stil då jag har några bekanta som råkat ut för denna för ett tag sedan.

  • Vilket skydd man vill ha är en smaksak, det finns många som inte är nöjda med menskopp också :)

   Infon om TSS har jag fått från o.b., jag skriver inte att det enbart fanns på 80-talet jag skriver att kopplingen till tampongen uppstod då, TSS är en bakterie som man så klart kan få även idag men det beror oftast på infekterade sår. Ursäkta om jag var otydlig, ska skriva om texten mer noggrant! Kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here