Den senaste tiden har jag varit duktig på att sminka mig på morgonen även de dagar jag inte gör en steg för steg-sminkning till bloggen.

Förut var jag alltid osminkad om jag inte hade tid att göra någonting till bloggen, och det är fint det också men dom dagarna har jag inte heller så mycket motivation att ha en snygg outfit eller fixa håret så summan av kardemumman blir att jag känner mig 100% ofixad och inte alls inspirerad. Lite ”förslappad” liksom.

Men lägger jag bara lite snabb bas och en fin läppfärg så kan jag sen ha en mysig outfit och slarvigt uppsatt hår och ändå trivas i det :)

Dessa dagar har jag exakt samma sminkrutin kring ögonen, för jag gillar att pigga upp dom även om jag inte gör en hel ögonskuggssminkning med primer och grejer. Och det är att lägga highlighter och contouring även runt ögonen! Så snabbt och ändå effektfullt! Idag har jag gjort exakt så + la lite turkost under ögonen också bara för att liva upp lite extra.

Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
Foundation –
glo Skin Beauty Pressed Base (Golden medium)
Concealer –
Pixi Pat Away Concealing Base (1 Cream)
Contouring – Paese Contouring Palette (2)
Glowy highlighter – Pixi Glow-Y-Powder (London Lustre)
Puder – Paese Bamboo Silk Powder
Rouge – Paese blush (35)
Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist

Brynskugga – Benecos Eyebrow Designer (brunette)

Läppar – Paese Matt Liquid Lipstick (700) och Benecos Natural Lip Liner (Brown) i konturerna

Ögonen tar typ 30 sekunder om man bortser från mascaran, superenkelt!

Highlightern och den bruna skuggan är samma som contouringen i ansiktet.

  1. Highlighter i ögonvrån
  2. … och i mitten av ögonlocket
  3. … och på brynbenet
  4. Brun skugga längs globlinjen
  5. … och under ögat
  6. Ljus kajalpenna längs vattenlinjen, glo Skin Beauty Eyepencil (Peach)
    Mascara på överfransarna, Magnetic Lash Mascara
  7. Turkos ögonskugga ytterst på undre fransraden, Paese Neo Eyeshadow (687)

Klart!

Highlightern och den bruna skuggan lägger jag samtidigt som jag gör contouringen, sen är det bara lite ljus penna, turkos skugga (om man vill) och mascara på ögonen så är man färdig sen.

Hoppas ni blev inspirerade!

Kram ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here