I december 2014 skrev jag en recension på torrschampot Blowpro Faux Dry Shampoo, och trots att jag redan recenserat den så tycker jag 1. att den är värd att skriva om igen och 2. att jag har lite uppdaterade åsikter om den som jag gärna delar med mig av.

När jag testade den för flera år sedan så tyckte jag mycket om den men blev ändå inte helt fast, sedan dess har den stått i min produktsamling och samlat damm.

Nu har jag dock börjat använda den igen! Egentligen enbart för att jag inte ville ha sprayflaskor med mig när jag åkte utomlands då sprayflaskor har en tendens att läcka av trycket i flygplan. Då var denna perfekt tänkte jag och sedan dess har jag fortsatt använda den då jag plötsligt tycker att den är så himla smart :)

IMG_5932_111

Har någon av er testat den (eller liknande förpackning) så vore det jättekul att få höra era åsikter om förpackningen och den här typen av torrschampon som inte är en klassisk spray!

Vad är Blowpro Faux Dry Shampoo?
De flesta torrschampon på marknaden idag är i sprayform, man kan säga att det här är en blandning mellan spray och ”Dust It-puder” som man duttar i hårbotten som en kryddburk typ. Men med den här sprayar man genom att trycka i mitten av flaskan och ”puffa ut” pulver, flaskan har alltså inte någon slags vätska eller drivgas.

Den ska ge en nytvättad känsla och volym, och kostar ca 125 kronor men verkar vara slutsåld i princip överallt i Sverige. På nordstrom.com kan man enkelt beställa till Sverige, dock lite dyrare där, men enligt Blowpro’s hemsida så verkar den inte tagits bort från sortimentet eller nått sånt så den kommer nog in i lager igen och då finns den bland annat på Eleven.se (Adlink). På Blowpro’s hemsida ser ni även en film på hur den används! Jag använder dock mycket mer och mycket snabbare än hon på filmen haha :)

IMG_5918_111

Här kommer min recension!

Positivt:
♥ Jag gillar principen med flaskan, att man inte behöver betala för någon slags vätska eller gas, utan får det man betalar för – alltså pulvret. Dessutom kan många sprayflaskor ha mer gas än pulver (eller hur det nu funkar där inne) så man tror att man har torrschampo kvar men det kommer bara spray och inget pulver. Men med denna flaska så vet man exakt när den är på väg att ta slut och inte.

♥ Jag gillar också att den är doftfri, allting har idag tillsatta dofter som man blandar hur som helst, så det är skönt med i alla fall en produkt som inte doftar. Dessutom har många torrschampon en tendens att ha en stark doft som många inte gillar, men det slipper man med denna! Det är ju trevligt med en fräsch doft i håret när man inte tvättat det på ett tag – men det kan man ju ha en mild mist eller liknande till istället.

♥ Den ger en nytvättad känsla (och utseende så klart) som inte känns alls i håret, perfekt för er som inte gillar den sträva känslan som många torrschampon ger!

♥ Jag tycker även att håret håller sig matt längre än med torrschampon med vanlig spray. Jag tror att det beror på att man får mer pulver på en gång med denna än när man använder spray. Mer pulver = matt längre. Man kan även puffa ut väldigt lite pulver också, man behöver inte använda så mycket som jag gör :)

♥ Det går snabbt att få jättejätteoljigt hår att bli helt matt, utan att man behöver stå och spraya världens största gasmoln i en evighet som med en vanlig spray.

♥ Den räcker superlänge! Jag har alltid velat köpa typ XXXL-storlek på mina torrschampo-flaskor för dom tar ju slut precis hela tiden när man har så oljigt hår som jag har. Jag känner alltid att jag måste snåla. Men denna har räckt hur länge som helst.

Negativt:
x
  För mig tog det ett tag att få in snitsen med flaskan. I början tyckte jag att det var svårt att fördela jämnt i hela håret och att man inte riktigt känner vart man ”sprayar”. Och så måste man skaka flaskan efter nästan varje puff för att det ska komma puder. Och så hade jag problem med att inte få pulver på kläderna för att det kom ut pulver när jag skakade. Men nu tycker jag att förpackningen är skitbra! Det enda som fortfarande är ett litet minus är att man måste skaka den ofta men annars funkar den hur bra som helst.

x Mitt hår fick inte så mycket volym som jag hade hoppats på, den detaljen kan ju vara ett plus för många som inte vill ha mycket volym, men för mig blir det ett minus då det står volymgivande i produktbeskrivningen. Jämför man med hur platt håret är när det är flottigt så ger det självklart volym då det plötsligt blir luftigt, men jag skulle inte säga att det ger samma volym som andra volymgivande torrschampon.

x Det är positivt att det kommer mycket pulver på en gång (som jag skrev i de bra punkterna ovan) men det resulterar samtidigt i att man efter några dagar har väldigt mycket pulver i håret och det är väldigt irriterande för mitt hårbotten. Vet inte om det finns nått pulver man kan ha så stor mängd av i hårbotten utan att det irriterar (?) för det kan ju bero på mängden och inte ingredienserna tänker jag. Men det är hur som helst ett litet problem. Jag har väldigt känsligt hårbotten för torrschampo bör tilläggas, det finns få (men inte många) som jag kan använda utan att klia sönder mig efter 2-3 dagar.

IMG_5923_111

Det jag gillar med korken är att man stänger den genom att vrida, perfekt för mig som alltid slarvar bort alla korkar!

IMG_5939_1

Jag undrar om den som har gjort bilderna till beskrivningen på flaskan och den som skrev texten inte riktigt pratade med varandra haha. För jag tror att bild 1 betyder att man ska skaka flaskan, för det måste man, men det står bara att man ska hålla flaskan upprätt, vilket är så logiskt att man inte skulle behöva skriva det ;)

Sammanfattning – Jag rekommenderar detta torrschampo för er som vill ha en luftig och nytvättad känsla med lite volym (men inte mycket) och som tycker det är skönt att slippa spraymoln och starka dofter. Speciellt om man har jätteoljigt hår som jag har och behöver använda mycket torrschampo för stor effekt. Den får 4/5 i betyg då jag skulle säga att förpackningen hade kunnat vara snäppet ännu bättre så att man inte behöver ”få in snitsen” utan tycker den är bra på en gång.

En sådan här förpackning med samma princip fast lite bättre flaska + och en formula som är mildare mot mitt kliande hårbotten – då hade den fått full pott!

Vore kul att höra fler åsikter om detta, om ni testat den eller läst andra som recenserat den. Kram på er ♥

2 KOMMENTARER

  1. Inte testat den, men jag använder Kisbys torrschampo i pulverform och som fungerar mer som ett saltkar (med snäpplock). Skakar ut i handen och görar sen in i håret. Ger en matt känsla (som jag vill ha) och är jäkligt smidig på resa. Mitt hår är supertunnt så behöver inte använda så mycket produkt, nackdelen är väl att det kan lägga sig lite i botten om man slarvar, vissa korn är lite större också.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here