Hårologi är ett svenskt märke med ett koncept baserat på kunskap, analys och miljövänliga, högkvalitativa produkter. Alla produkter är tillverkade i Sverige.

Man börjar med att göra ett hårtest i en analysapparat, och sedan skräddarsys produkterna med extrakt för att passa ditt hår, ditt hårbotten samt dina önskemål om resultat.

Och nu kan du för första gången handla Hårologi online och göra en håranalys på distans på Creativemakeup.se! :)

img_6340_111

Ett friskt hår är ett vackert hår! :)

Hårologi säljs inte online utan hårkonsultation och håranalys (inte tillåtet i alla fall, har dock sett att det finns) och det är för att hela poängen med produkterna försvinner utan håranalys och konsultation.

Därför att:

 1. 80% av hårets styrka sitter inuti håret och går inte att veta genom att se eller känna på håret, för att veta om håret behöver mer proteiner eller fukt och hur det mår så måste man göra et hårtest. Ett sprött hår kan kännas torrt, men det betyder inte alltid att det är torrt utan kanske att det behöver mer styrka.
 2. Hårologis produkter är aktiva och råkar du köpa ett schampo för hydrofilt hår när du egentligen har väldigt hydrofobt hår så kan ditt hår bli värre än innan. Det är som att använda fel hudvård.
 3. Hårologi är inte bara för ditt hår, utan även hårbotten och önskemål om resultat. För produkter som passar både hår och hårbotten krävs en konsultation före köp. I vanliga butiker måste man välja på ”volymschampo” ”mjällschampo” ”fuktgivande schampo” men inte med hårologi – då får man produkter som passar på alla plan.
 4. I produkterna blandar hårologen i extrakt och tillsatser (som t.ex. protein som ger styrka, lecitin som reglerar fukten, magnesium för fett hår, brännässla och hibiskus som sätter igång blodcirulationen och är lugnande för ditt hårbotten, mandel och kokos för färgat hår o.s.v). Dessa skräddarsydda produkter får du inte om du handlar schampot online utan hårtest och konsultation.
 5. Hos oss får du även personliga skötselråd för just ditt hår, hur ska du tvätta håret, vad ska du äta mer av, ska du borsta det när det är torrt eller blött? Samma råd gäller inte alla.

harologi

Hårologi betyder läran om håret, och det är helt enkelt för att det är en hel vetenskap!

På bilden ovan ser ni hur vår hårtest-apparat ser ut. Man klistrar fast ett hårstrå i ett specifikt testpapper och stoppar sedan in i apparaten för analys. Bland annat drar apparaten hårstrået tills det går av för att se styrkan, och vissa dras jättelångt medan andra går av direkt, väldigt intressant!

Att skicka in sitt hårstrå till oss för analys är helt gratis, så när som på ett frimärke på kuvertet. Sedan blir du kontaktat via mail med:
1. Dina personliga produktrekommendationer & extrakt som ska blandas i
2. Dina personliga skötselråd för håret.
3. Lösenordet för att handla produkterna online. Det är sedan viktigt att skriva i meddelanderutan vilka extrakt hårologen rekommenderat, så att du får rätt blandning.

Och du kan när som helst höra av dig till oss med eventuella frågor.

Istället för att skriva en hel drös med text här så kan ni som är nyfikna läsa mer på dessa sidor på vår hemsida:
1. Hårologi – Vad är det?
2. Skicka hårstrå för analys

img_6338_111-kopia

Jag har använt Hårologi i flera månader nu, och vill aldrig gå tillbaka till någonting annat! Det enda jag går med på att testa (i recensionssyfte) är hårstyling och silikonfria duschprodukter. Är silikoner dåligt för håret eller inte? Läs mitt tidigare inlägg om detta här.

Det finns även hårologi-produkter som inte är lösenordskyddade, exempelvis alla stylingprodukter, kosttillskott samt vissa hårvårdsprodukter som inte kräver hårtest t.ex. mjällschampot Dandruff och multiprodukten Multi Treat som passar alla.

Ni kan se hela sortimentet på Creativemakeup.se!

Hojta till om ni har några frågor :) ♥min-webshop

4 KOMMENTARER

 1. Hej! Vilken prisklass ligget produkter på om man gör en analys och bestämmer sig för att köra på era rekommendationer ☺? Tack 🌹

  • Vanligtvis är det 3-4 produkter vi rekommenderar som startkit (sen kan vi så klart tipsa om fler beroende på behov men 3-4 är det som brukar ”behövas”). Det beror på om man har 1. långt eller kort hår samt 2. om man använder produkter med silikoner idag som måste tvättas bort.
   757:- kostar det med schampo, inpackning och balsam vilket vi rekommenderar alla att använda. Till många personer rekommenderar vi även multi treat vilket blir + 269 kronor. Multi Treat är en multiprodukt som både tvättar rent och är vårdande, jag brukar beskriva det som en rengörande hårinpackning som även vårdar huden. Du kan läsa mer om den i webshopen men det viktigaste den gör i början är att tvätta rent håret från silikoner, har man långt hår så ska man dessutom fortsätta använda den i längderna som rengöring eftersom schampot bara är för hårbotten. Alltså, 757:- eller 826:- som start. Och produkterna är oerhört dryga! :) Kram!

 2. Hej!
  Är sugen på att testa. Lite dum fråga; hur långa hårstrån behöver ni? Räcker det med att jag klipper av några centimeter eller ska det vara nästan från hårbotten? :)

  Mvh Malin

  • Hej Malin! Vad bra att du frågar, ska specificera det i texten :) Det behöver inte vara från hårbotten, men det är lättare att testa om det inte är jättekort. Om du t.ex. har mest problem i längderna så kan du klippa av en bit från hårtoppen och upp till mitten av håret, och annars kan du klippa ganska långt upp så mäter vi i mitten av hårstrået. Vi kan göra hårtest på korta hår också men brukar rekommendera att ha minst 3-4 centimeter. Kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here