Santhilea – märket på vår bästsäljande mascara Magnetic Lash, har enbart haft mascaran i sortimentet. Till skillnad från många märken som riktar in sig på alla produkter inom smink så har Santhilea lagt allt krut på en enda produkt – den perfekta mascaran.

Mascaran har blivit en succé vilket var starten till deras nästa mission – det perfekta läppstiftet!

När jag först hörde att de skulle lansera läppstift tyckte jag först att det lät lite trist, när deras mascara är så pass nytänkande och speciell så kändes en serie med läppstift lite för normalt. Jag pratade med Santhilea själv för typ 2 år sedan när de skulle börja med detta och det har verkligen tagit lång tid för utvecklandet. MEN Santhilea lyckades få även mig att häpna när jag fick detaljerna på lanseringen, det handlar inte om en serie med läppstift utan om ett enda läppstift! :) Real Rebel* – Colour Perfekt.

Kolla in färgen på denna:

img_7392_111

GRÖNT! Whaaaaat… grönt det kommer ju inte så många vilja ha, var min första tanke innan jag läste vidare.

Alltså hörni, det här är alltså ett grönt läppstift som blir den perfekta tonen för just dina läppar! Det är grönt i hylsan, men på läpparna blir det en rödrosa ton och det blir olika på alla!

Jag har testat läppstiftet på jättemånga nu, och på nästan alla så går tonen åt det rosa hållet men det kan verkligen skilja jättemycket från person till person, så roligt :) Jag personligen får väldigt rosa läppar, mer än de flesta eftersom jag har min läpptatuering under också.

img_7423_111

Hur fungerar Real Rebel?
Det var en blandning av extas, chock och många skeptiska tankar när jag testade läppstiftet för första gången, innan jag läste på om det för att veta hur det egentligen fungerar. På förpackningen står det ”works with your own body chemistry”, men jag har fått ett mer detaljerat svar från Santhilea och tänkte nu förklara för er i detalj hur läppstiftet fungerar :)

Det är inte bara en ingrediens, utan en kombination av faktorer så som ph-värde, värme och blåa och gula pigment som framhäver din naturliga läppfärg och gör den mer intensiv och klar.

  1. pH-värdet på huden ger läppstiftet en klar färg
  2. Blåa & gula pigment (tillsammans grönt) mattar ner läppens röda och orangea toner för en djupare nyans.
  3. Vaxerna i läppstiftet reagerar med värme och gör att pigmenten gradvis blir starkare, vilket gör att läppstiftet håller längre.
  4. Tunn formula som inte täcker helt utan låter din naturliga läppfärg skina igenom.
 

img_7356_111

Hur kom idén?
Designen kom i sökandet efter den perfekta, naturliga läppnyansen som sitter kvar på läpparna samt är vårdande.

Formula
Läppstiftet ger inte bara en fin färg utan är dessutom otroligt vårdande för läpparna. Innehåller bland annat sheasmör, E-vitamin, bivax och jojobaolja. Den är krämig och otroligt mjuk och len. Det första i princip alla säger när man applicerat den är ”det känns väldigt skönt”.

Färg
Färgen blir olika på olika personer, och även fast läppfärger är en smaksak så upplever jag att alla blir väldigt nöjda med tonen! Läppstiften har gått som smör på salongen/på vårt kundevent när folk får se hur fin färg läpparna får. Och fast vi tog hem många i första beställningen så var vi tvungna att beställa hem fler innan vi ens hann lansera i webshopen.

Användning & resultat
Applicera ett tunt lager på läpparna, och direkt börjar en snygg ton komma krypandes fram och efter ca 1 minut så har man en perfekt färg på läpparna.

Hållbarhet
Av krämiga läppstift så är detta utan tvekan det jag har testat som sitter allra bäst på läpparna! Jämför man krämigt med matt så vinner alltid matt i hållbarhet, men det här kan vara undantaget som tävlar med de matta produkterna. Jag testade det på en kund runt 12-tiden på salongen, och efter någon vecka köpte hon det och sa ”det satt kvar tills jag skulle gå och lägga mig!”.

Hållbarheten blir som sagt bättre tack vare att formulan reagerar på värme, så när en del av det krämiga försvinner under dagen så blir pigmentet mer färgstarkt också vilket kompenserar upp.

Dessutom upplever jag att pigmentet fäster lite i huden, så jag som inte brukar behöva tänka på att skrubba extra på läpparna när jag tvättar ansiktet såg att bomullen med ansiktsvattnet blev lite rosa när jag drog den över läpparna, för fast jag hade tvättat bort sminket så satt det fortfarande kvar rosa pigment!

img_7388_1111

Jag får som sagt en väldigt klarrosa färg som jag älskar! Men jag håller på att ”samla foton” på olika läppar med läppstiftet så kommer jag inom kort visa ett kollage med hur olika det kan se ut :)

Tills vidare kan jag rekommendera denna artikel från Cosmopolitan, där har dom fotat före- och efterbilder på 10 läppar!

gallery-1468337164-lipstick-10-1

Bildkälla

gallery-1468337475-lipstick-1

Bildkälla

gallery-1468338071-lipstick-3

Bildkälla

img_7367_111

Snyggt va? Glansigt och fint! Här har jag applicerat ganska mycket, men man kan även applicera ett tunnare lager för en mildare mer matt effekt. Eller applicera och ”bita av” på en pappersbit.

img_7401_111

Två stora tummar upp för denna nyhet, både av mig, av makeupartisterna på salongen och redan av ett flertal kunder från Uppsala! :)

Finns att köpa på Byher.se* och kostar 199 kronor.

Glöm inte att ta en titt på våra andra nyheter* från Paese samtidigt ♥

Kram!min-webshop

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here