NYX Doll Eye Long Lash mascara är väldigt populär och omskriven, jag har inte testat den själv men när jag fick hem deras vattenfasta mascara ”NYX Doll Eye Waterproof Mascara” så var mina förväntningar väldigt höga :)

Mascaran innehåller nylonfibrer som ska göra fransarna längre, och dessutom är mascaran vårdande då den innehåller naturliga oljor och vitamin E.

Det känns lite tokigt att recensera en mascara utan att visa bilder på resultatet, men jag har en så extremt dålig ögonfransperiod just nu så att ta en närbild på fransarna känns bara ”taskigt” mot mascaran då lösögonfransar är det enda som kan rädda situationen hehe. Men jag har testat mascaran under en bra fransperiod också så jag kan ändå recensera den till fullo, så ni får helt enkelt lita på mig :)

IMG_6973_111

Kostar 125 kronor vilket enligt mig är mycket prisvärt!

IMG_6946_111

Borsten är likadan som Long Lash-mascaran och den älskar jag! Jag som annars föredrar gummiborstar kan säga att denna borste ger lite samma effekt, superbra separation och man kan jobba stråna väldigt fina.

Konsistensen på mascaran är lätt och krämig vilket jag gillar, den glider på ögonfransarna lätt som en plätt och klumpar inte det minsta. Många fibermascaror kan irritera mina ögon men dessa fibrer känns inte alls vilket är ett stort plus.

Resultatet är som sagt separerade och fina fransar, och längden med hjälp av fibrerna är det inget fel på heller men jag som inte brukar behöva böja ögonfransarna måste göra det med denna mascara då den inte riktigt orkar jobba upp volymen själv. För om jag inte böjer fransarna så märker jag inte av någon extra längd, men med böjda fransar så ser dom faktiskt lite längre ut!

Hållbarheten känns viktig att poängtera då mascaran som sagt är vattenfast, och jag tycker absolut att den klarar det testet! Den håller väldigt bra för tårar (jag som har känsliga ögon har satt detta på prov!) och ändå är den inte svår att tvätta bort utan lossnar som i stora bitar typ.

IMG_6960_111

Slutsats: Med andra ord säger jag tummen upp för denna mascara, men då jag föredrar att slippa böja fransarna så har det ändå inte blivit en av mina favoriter.

Någon av er som har testat? Vad tyckte ni? :)

4 KOMMENTARER

  1. Så detta är en fibermascara? I så fall blir jag sugen på att testa den. För jag kan inte ha vanliga eller vattenfasta mascaror då jag får pandaögon av dem pga fet hy. Men tubmascaror fungerar bra. Har du tips på fler tub/fiber/mascaror? Kram.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here