”Kan inte du skriva ett inlägg om fransförlägning! :-) typ luxury lashes? :)”

Jag har faktiskt aldrig testat ögonfransförlängning själv, så ni får strypa mig efter det här inlägget om ni vill ;)

Vi får jättemånga förfrågningar om vi gör ögonfransförlängning på salongen, men svaret är nej och även fast vi får mycket önskemål så kommer svaret att förbi nej. Om ingen skillnad i kvalité o.s.v. görs, allt utvecklas ju hela tiden!

Anledningen är att vi ser så många kunder som har gjort detta, och därför har vi sakta men säkert blivit lite emot det här med ögonfransförlängning haha. Jag vet att många älskar det och är ”beroende” av det, och att det även handlar om vem man går till, det finns dom som gör det bra och dom som gör det mindre bra. Men här kommer anledningarna till varför jag inte vill testa detta:

 • Dyrt – Det kostar ungefär mellan 500-1500 kronor (beroende på var man går och om man gör det en gång eller fyller på) och det håller bara i ca 3 veckor. Och när några strån har försvunnit så ser det ofta inte bra ut heller. Jag förstår att det är dyrt, det är enligt mig till och med billigt om man tittar på allt jobb personen lägger ner, det tar typ två timmar att göra förlängningen och man måste vara noga. Men som kund får man ganska lite för pengarna.
 • Känsligt – Fransarna limmas på direkt på din naturliga frans, och är mycket känsliga och ofta hårdare än din naturliga frans. Därför måste man vara så extremt försiktig med sina fransar, för när ett fejkstrå ryker så ryker även din naturliga frans. Överallt står det att ögonfransförlängning inte sliter på fransarna, men jag hör många personer säga att förlängningen har förstört deras naturliga fransar.
 • Ohygieniskt – Och eftersom man måste vara så försiktig, inte använda rengöring med olja, och knappt röra dom, så ser jag ofta personer med förlängning som inte har gjort rent ordentligt, som har små ”sömngrus-klumpar” längs fransarnas hårbotten. Usch och fy och hej ögoninflammation :)

Och självklart så säger jag inte att alla upplever dessa negativa effekter, det beror så klart på vem som utför jobbet, och hur man sköter fransarna och rengöringen. Men man blir lite avskräckt när man ser och hör många som har dessa problem.

ögonfranspermanent-uppsala-före-efterjpg

Vad kan man göra istället?
Istället tycker jag att färga och permanenta (permanent böjning som gör att fransarna är böjda uppåt hela tiden) är betydligt bättre! Ni ser mitt resultat på bilderna ovan. När fransarna är böjda så ser de mycket längre ut även utan mascara, och man får ofta ett bättre resultat med mascaran då också när dom redan har en snygg böj.

De flesta som gör denna behandling regelbundet gör permanent och färgning var 10:e vecka, och endast färgning var 5:e vecka.

Vill man även ha dom längre så kan man antingen använda fibermascaran Magnetic Lash som bygger upp längden på stråna, eller använda BeautyLash – ett ögonfransserum som får ögonfransarna att växa!

Jag har använt BeautyLash i 2 veckor nu och börjar redan märka lite skillnad, men om 4-6 veckor till så ska ni få se före- och efterbilder :) Men de finns redan nu att köpa då jag har träffat såå många kunder som är stammisar på näringen och får makalöst fina resultat. Annika har nämligen sålt den på salongen tidigare, och själv använt den i flera år, och hon använder inget annat än fransnäring, fransfärgning och ögonfranspermanent, och när man säger till folk att hon är osminkad så svarar dom alltid ”fast mascara har hon väl?” men det har hon aldrig! Ska fota bild och visa er någon dag :)långa-ögonfransar

Vad är er uppfattning/erfarenhet av ögonfransförlängning? Kom gärna med er respons! :)

7 KOMMENTARER

 1. Jag har gjort singel fransar med luxury lashes nyss och känner mej jätte nöjd. Känner mig jätte fin i fransarna (ser naturligt ut) och för att inte tala om hur mkt tid jag sparar på morgonen ;-) Men blev orolig efter att ha läst det du skrev kring att du träffat så många som säger att dem slits mkt och tar lång tid att återhämta :-/ …annars får jag testa BeautyLash. Spännande att se före och efter bilder på dina fransar när du kört detta ett tag. :-)

 2. Hej!
  Jag tänkte bara höra om du kan fixa fram någon rabattkod på Amirs permanent makeup? :) Skulle uppskattas en massa! MVH en halvtidsarbetare som sååå gärna vill göra eyeliner :D

 3. Vad är det för skillnad på Beautylash Eyelash Booster och på Beautylash Growth Booster ? Eller är det samma?
  Mvh Ann

 4. Jag tycker att det är en enorm skillnad på klassiska fransar och volymfransar. Jag har haft båda och gillar inte alls de klassiska då de ser ut som ”spindelben” och är väldigt tjocka och hårda. Volymfransar ger mjukare och tätare look plus att varje frans är tunn och lätt, känner inget obehag av dem alls. Ja, det är väldigt dyrt men det är nog det enda negativa som jag kan säga om volymisar :)

 5. Jag var lite frestad att prova då jag vet flera som varit väldigt nöjda men jag backade av två skäl:

  1) folk som fick vänta ett bra tag på att egna fransarna skulle återhämta sig efter att man tyckte man var klar med det
  2) att ha lim så nära ögonen. Jag är personligen jättekänslig och brukar få rodnad och blåsor bara av både vanliga och ”sensitive”plåster, känns lite riskfyllt om man är en sån person (nu är ju inte alla det, naturligtvis).

 6. Det beror absolut helt på var man gör dem. Jag har efter att ha testat många olika utövare hittat en som är super. Det är snyggt i 3-4 veckor minst och de sitter mycket bättre än hos de där jag har gjort det tidigare (och då är de ändå sådana som är kända för att vara bra). Hon jag gör de hos nu är snabbare och billigare än de andra, jag går dit en timme var 3-4:e vecka och är supernöjd. Har alltid fina fransar och sminkningen tar 5 minuter på morgonen. Tror hennes knep är bättre lim och tunnare och fler fransar – då slipper man de fula gliporna man kan få annars när de börjar lossna. Har många men tunna fransar och de har inte glesnat eller påverkats negativt än iaf och då har jag gjort det i snart ett år. Kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here