Det är mycket snack om fransnäringar nu, efter det kommit fram att Neulash innehåller ämnet prostaglandin som testats på katter och apor, hemskt!

Eftersom jag har bloggat om ögonfransnäring (dock inte neulash) så känner jag mig skyldig att ge er lite klarhet i problemet! Annars är det lätt att dra alla produkter över en kam.

 

 

Revitalash som jag använt innehåller ingenting som har testats på djur, dock innehåller det ett ämne, DDDE, som inte räknas som kosmetik utan som läkemedel.

Revitalash har därför bytt ut den ingrediensen mot en som är klassad som kosmetika i Europa och deras nya formula finns att köpa redan nu, med leverans i slutet av november.

Athena Cosmetics som lanserar Revitalash står fortfarande för att den tidiga versionen är helt säker att använda!

Eyelinern Line n grow som jag använder på dagen, lovar också att produkten är helt fri från läkemedelsklassade produkter samt ingredienser som testats på djur.

 

Jag vill ändå understryka hur maktlösa vi är som konsumenter. Vi kan välja bort produkter som vi vet innehåller olämpliga saker, men om ingen granskning görs så är vi grundlurade. Vi har ingen aning om vad alla förkortningar betyder och innebär!

Så vi kan fortfarande inte egentligen veta vad som är en rättvis produkt. H&M’s kollektion med ekologisk bomull är färgade med samma gifter som alla andra kläder – gifter som till slut dödar de som arbetar med färgningen.

Det är en hemsk värld vi lever i!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here