Hej Helena, jag älskar dina sminkningar och hur du lägger ut bilder med steg för steg visning, gör dt så enkelt för mig att köpa in dessa skuggar och försöka få ett likvärdigt resultat. Däremot har jag svårt att få till skuggan i ytterkanten eftersom jag inte vet hur formen ska se ut eller hur långt ut man ska gå? Jag gör aldrig en eyeliner vinge eftersom jag aldrig får den snygg så har tänkt strunta i den o bara lägga öggonskugga, men då är formen o hur långt ut man ska måla ett problem o veta, snälla du kan inte du lägga upp o visa steg för steg hur du gör =) /Malin.

Hej Malin! Vad kul att du gillar mina sminkningar!

Det här är en väldigt vanlig fråga, och den har lite olika svar. Men om man ska göra så enkelt för sig som möjligt så brukar jag följa ögats naturliga form.

Så här brukar jag tänka:

  1. Ögonskugga ut till ögonlockets slut, typ där ögonfransarna slutar
  2. Precis över globlinjen när man tittar rakt fram, sedan neråt mot yttre ögonvrån…
  3. …och ner mot undre fransraden så att du binder ihop ögonskuggan på ovansidan med undersidan i yttre ögonvrån.

Då får man en ögonskuggsform som följer sin egen ögonform :)

Här ser ni steg för steg också!

Tips!
♥ Titta rakt fram i spegeln när du formar ögonskuggan, då ser du tydligare hur din ögonform ser ut än om man spänner upp ögonbrynet och halvtittar in i spegeln.
♥ Använd en mindre borste till yttre ögonvrån och undre fransraden än den du använder på ovansidan av ögonen, det är mycket lättare när man har precision. Jag använder Nanshy Pencil Brush till det.

Resten av den här sminkningen får ni se färdiga bilder på i ett inlägg inom kort :)

Hoppas ni förstod mina bilder, det är bara att skriva en kommentar om ni har några frågor!

Kram ♥

6 KOMMENTARER

  1. När man har ögonskugga i rundningen i ytterkant vattnas det ju lätt så detbara blir kladd där.. hur ska man tänka?

    • Ja har man mycket vattniga ögon så kan det bli så trots att man har en bra ögonskuggsprimer, då skulle jag nog rekommendera att lägga en vattenfast kajalpenna där istället, och bara sudda lite med skuggan i ytterkanten av kajalpennan.

  2. Tack snälla du för en enkel beskrivning, får försöka testa på detta nu o se om jag själv får dt att se bra ut.
    Kram /Malin.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here