Tilda sa…
hej, jag är en tjej som har problem med finnar och oljig hud, sminkar mig kl 7 o kl 8 är sminket borta i skolan. går o tittar mig i spegeln o allt ser kakigt o sprickit ut, o finnarna lyser igenom för sminket har åkt bort.

 

Det finns många olika knep att testa, det gäller att hitta det som passar en själv allra bäst :)

Ansiktstvätt:
Testa att inte tvätta ansiktet med vatten, vatten torkar ut och kan då ge ännu oljigare hud!

Om du ändå känner att du hellre tvättar med vatten, så kan jag rekommendera Lactacydtvål som finns på vanliga mataffärer! Den återställer PH-balansen och jag märker stor skillnad på hur oljig huden blir.

Jag använder ögonsminksremover från H&M, en burk med oljiga pads för 39kr.
Denna använder jag bara till ögonen!

Sedan använder jag L’Oréals makeupremover (på en bomullstuss) till resten av ansiktet.

Jag avslutar med en oljefri ansiktslotion från Neutrogena!

Smink:
Sedan är det bra grundsmink som gäller. Man får prioritera här om man har lite pengar, grundsminket är det viktigaste för att hela sminkningen ska se bra ut. Sen kan man välja billiga ögonskuggor osv :)

 

Den Foundation som fungerar bäst för oljig hy är Pür Minerals Liquid Foundation.
Ger ett naturligt och täckande resultat, som hålls matt.

 

Men vill man verkligen ha täckning på sina finnar så rekommenderar jag GloMinerals Pressed Base Foundation! Har inte testat någon Foundation som täcker så bra!
Den har du även 10% rabatt på om du beställer från Creativemakeup.se och anger min rabattkod ”Imakeyousmile” :)

 

Det ultimata är att ha Pür Minerals i hela ansiktet först, och sedan täcka extra på finnarna med gloMinerals.

Att sedan alltid ha ett puder till hands under dagen är att rekommendera! GloMinerals Perfecting Powder är det jag gillar mest, men det finns på samma sida (creativemakeup.se) ett budgetpuder som också är transparent och bra! Rabattkoden fungerar på hela köpet

Hoppas du är nöjd med svaret, och lycka till med allt!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here