Jag har fått två önskesminkningar som i princip efterfråga samma sak. Det roliga är att jag redan har gjort ett inlägg om detta förut som stämmer in ganska exakt på alla detaljer, så jag publicerar helt enkelt det inlägget igen! :)

1. ”Jag har glasögon och det gör att det liksom inte känns som någon ide att sminka mig för det syns inte :( Jag skulle vilja ha tips på hur vi med glasögon kan sminka oss så att det ser bra ut.”

Beskrivande ord: Vardaglig, Brun, Guld.

2. ”Är jätte dålig på det här med party/kvälls sminkning. Vill kunna göra en enkel och klassisk sminkning med fokus på att man bär glasögon. Har ganska klarblå små ögon och glasögon som är/har förstärkande effekt. Tycker inte om att ha varken mascara eller kajal under ögat. Vill att den ska vara enkel, gärna bara en ögonskuggs färg.”

Beskrivande ord: Naturlig, Party, Ljust, Eyeliner utan vinge, Intensiv, Fokus på bara ögonlocket, Brun, Guld.

Att göra en sminkning som passar under glasögonen beror litegrann på form och utseende på själva bågarna.

 

Men det finns en del tips som fungerar för alla!

1. Glasögonen täcker sminkningen en del, så för att den ska synas ordentligt kan man sminka lite starkare än vad man brukar göra utan glasögon. En lättare partysminkning blir en vardagssminkning under glasögon, om ni förstår hur jag menar.

2. En stark sminkning syns trots att man har glasögon, javisst. Men har man en väldigt synlig sminkning + glasögon över det, så kan det bli lite för mycket. Som en stor “blaffa” som täcker ögonen istället för att framhäva dom.

3. Det är en balansgång mellan punkt 1 och 2. Mitt tips är att inte lägga för högt upp mot ögonbrynen, eller för långt ut på sidorna. Och dessutom vara ganska diskret på undre fransraden.

4. För att framhäva ögat trots ett par glasögon som stjäl fokus, så är highlighter en bra idé! Exempelvis att ha en ljus ögonskugga på hela ögonlocket, i ögonvrån, undre fransraden och under ögonbrynet, men mörkare sminkning längs fransraderna och globlinjen. Då får man ögonen att “poppa” fram lite!

5. Har du diskreta glasögon med tunna bågar, så framhävs ögonen mer av en stark sminkning. Har du däremot breda mörka bågar, så framhäves ögonen mer om du är snäppet snålare med ögonskugga.

6. Vill man framhäva sina ögon så är det alltid smart att använda sig av ögonfärgens komplementfärg! Blått framhävs av gult/guld/orange. Grönt framhävs av lila/lilarosa. Bruna ögon framhävs av kalla färger så som blått!

Här kommer ett exempel!

Före – Efter

Jag hade lite problem att fota glasögonbilder, mina sminklampor speglade sig som attan! Tror det beror på att det är fejkbrillor, med platsglas.

Hoppas ni ser lite vad jag menar i alla fall :)

En väldigt mörk sminkning längs globlinjen, för övrigt ganska ljus.

Ju ljusare ögonskugga på ögonlocket, desto skarpare kontrast mellan det mörka i globlinjen – Och din sminkning syns mer!

1. Ljus skimrig ögonskugga på ögonlocket, Pür Minerals Trio Palette (Classic Beauty)
2. Ljus ögonskugga längs undre fransraden, Pür Minerals Trio Palette (Classic Beauty)
3. Ljusare skimrig ögonskugga i ögonvrån, Annikas Favoritskugga.

4. Sudda kanterna.

5. Brun ögonskugga ytterst på ögonlocket och längs globlinjen, Pür Minerals Trio Palette (Classic Beauty)
6. Mörkbrun ögonskugga ytterst på ögonlocket, gloMinerals (Kona)
7. Lägg på lite extra brun ögonskugga, om du vill ha ett skarpare resultat.

8. Svart eyeliner längs övre fransraden, Kryolan Cake Eyeliner.

9. Fyll i brynen, Anastasia Perfect Brow Pencil (Blonde)
10. Skimrig highlighter under ögonbrynen, Anastasia Brow Duality.
11. Vit kajalpenna längs vattenlinjen, IsaDora Inliner Kajal (50 Satin White)

12. Avsluta med svart mascara på alla fransarna, IsaDora Dynamic Lash Growth Mascara.

Läppglans, gloMinerals Liquid Lips (Beloved)

Hoppas ni känner er nöjda med svaret! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here