Eftersom jag arbetar på Creative Make Up en dag i veckan, samt har bloggat mycket om permanent makeup som Annika på salongen jobbar med, så får jag ofta frågor om just detta med att tatuera smink!

Vissa frågor är vanligare än andra, men nu tänkte jag svara på en del mer detaljerade frågor som dyker upp då och då, som inte är lika vanliga men som säkert många av er vill veta :)

”Föressten har hört att man inte gör taffy bryn på folk som har rosacea. Att kroppen jobbar aktivt med inflammationen i huden o då stöter även bort färgpigmenten så att det inte fäster. Vet du hur d är med 3D? Sååå sugen.”
Svar: Jag hade aldrig hört att det skulle vara några konstigheter att göra permanent makeup på en rosacea-hy, det är ju så vanligt så jag borde ha hört det tidigare i sådana fall tänkte jag. Frågade Annika och hon sa att hon aldrig har upplevt sådana problem, och hon har tatuerat många med rosacea.

Hon visste inte riktigt hur det är med andra metoder, men om färgen inte fäster så har dom nog inte tillräckligt bra utrustning trodde hon, men det är svårt att säga när man inte är insatt i andra metoder. Man är ju bara expert på det man själv jobbar med, man lär sig av erfarenheten :)

Har man dock utslag/eksem på själva området som ska tatueras så bör man nog kika förbi salongen och fråga först. Jag vet inte riktigt vad reglerna är kring det faktiskt.

3d-tatuering-ögonbryn

Här ser ni mina bryn före och direkt efter! Före-bilden är en tidigare tatuering som bleknat (och som var mycket smalare då), och efterbilden är taget samma dag, så den är inte lika skarp när den läkt.

”Jag har ögonfransförlängning och vill tatuera eyeliner, går det eller måste jag ta bort fransarna först?”
Svar: Du bör inte ha ögonfransförlängning under behandlingen av tre olika anledningar – 1 det är väldigt ohygieniskt och kan ge risk för infektioner, 2 det är i vägen när man ska tatuera och 3 dessutom så kommer de ändå inte hålla under behandlingen eftersom lösfransarna är hårda och fastnar är bomullen när man torkar bort överflödig färg (vilket man gör flera gånger under behandlingen). Men man kan sätta dit dom igen när tatueringen har läkt, vilket tar ca en vecka.

eyeliner-tatuering_111

Här ser ni före och efter på mina ögon, jag har tatuerat svart lashliner uppe, vit inliner (vattenlinjen) och brun lashliner nere. Jag färgade och permanentade mina fransar efter också, då får tatueringarna extra bra effekt :)

”Jag har sett flera personer som har tatuerade bryn, som blir röda när de bleknar. Det vill jag absolut inte och funderar därför på att inte tatuera alls. Hur stor är risken för det?”
Svar: Det är jättestor skillnad på tatuerare och tatuerare, jag rekommenderar Annika till alla! Hon är så populär och omtalad att hon redan nu är fullbokad fram till mitten av juni, hon vet vad hon håller på med och använder bara utrustning med bästa kvalitén (allt från bedövning till färger, nålar och maskiner). Med andra ord, jaa det är jättevanligt att permanent makeup blir rött när det bleknar, MEN INTE hos Annika för hon använder färger som inte blir det.

Hoppas att svaren var till hjälp för alla ni som undrar! Har ni frågor så är det bara att maila mig (Helena@imakeyousmile.se) jag är väldigt insatt i detta även fast jag inte tatuerar själv :) Och glöm inte att ni har 10% rabatt på permanent makeup hos Annika om ni anger mig och min blogg (rabattkoden är egentligen Imakeyousmile, min gamla blogg).

Vill ni läsa fler frågor och svar om permanent makeup så klicka här!

Kram ♥

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here