När jag var på pressmiddag med Make Up Store i början av året så visade dom nyheten Smoothing Primer, som inte är som vilken utjämnande ansiktsprimer som helst utan är faktiskt en primer i puderform hör och häpna!

Det väckte garanterat min nyfikenhet, och nu har jag satt denna puderprimer på prov och tänkte recensera den för er idag :)

img_2444_111

Vad är Make Up Store Smoothing Primer?
En ansiktsprimer i puderform som jämnar ut porer och linjer, och mattar även ner huden.

Hudtyper
Just eftersom primern är nedmattande + porutfyllande så är den ett riktigt bra val om man har en oljig hy med mycket porer. Jag upplever litegrann att primern kan få huden att se torr ut på områden som är ganska torra, men inte mycket. Så det är inte en 100% optimal produkt om du har mycket problem med torrhet i huden men för normala och fetare hudtyper så är den perfekt.

Användning
Jag tycker att den är allra bäst före foundation, men den kan användas över ovanpå bassminket för en utjämnande effekt. Jag applicerar pudret med en platt foundationborste, och man behöver inte jobba in den i huden utan den lägger sig bra direkt.

Den funkar också bra att använda om man ska vara osminkad i övrigt, men vill ha en slätare och mer matt hy.

img_2677_111

Pris
Priset ligger på kring 425:-, och det är en stor burk och pudret är väldigt drygt så det är väldigt prisvärt måste jag säga. Kommer räcka superlänge :) Finns att köpa online på bland annat Bubbleroom.se, alla återförsäljare av Make Up Store verkar inte ha den i sortimentet än.

Förpackning
Jag tycker att burken är supersmart verkligen! Dels snygg, men titta vilken bra lösning på löspuder-sil:

img_2685_111

Som ett nät, eller en liten studsmatta :) Enkelt att få upp pudret utan att behöva skaka burken upp och ner, men ändå så behöver man inte doppa borsten rakt ner i en burk med puder utan får enkelt upp lagom direkt. Love it!

Resultat
Huden blir betydligt slätare, den håller verkligen vad den lovar på den punkten! Den nedmattande effekten märker jag inte supermycket av dock, utan behöver nedmattande primer också, så har denna + flytande ansiktsprimer när jag sminkar mig faktiskt.

Men som sagt, två tummar upp för att trolla bort synliga porer, titta här:

make-up-store-smoothing-primer

Man tror nästan att efter-bilden är tagen utan fokus, ser helt suddig ut! Men den är lika skarp som före-bilden :) Galet bra!

Sammanfattning – Två tummar upp av mig! Slät hy på 2 sekunder. Inte jättenedmattande men väldigt bra, funkar ihop med andra primers också om man t.ex. vill ha ett ännu mattare resultat. Rekommenderar den varmt till personer med oljig hy och synliga porer. Ingen wow-primer om man inte har sådana problem eller väldigt torr hy tror jag, då gillar man nog en vanlig mer, men för min hy är det toppenbra!

img_2432_111namnlogo

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here