Ells sa…
Du är så himla duktig! Jag själv har köpt guldfärgat glitter till nyår, men glömde mixing liquid. Finns det något alternativ till det? Ögonfranslim? Eller något annat.

Kul fråga faktiskt!

Att vara en riktigt bra make up artist handlar inte bara om att kunna sminka, utan även att lösa problem! Även den bästa make up artisten kan strula till det, eller glömt en viktig produkt hemma ;)

Jag som är självlärd har ofta råkat ut för detta!

Ja, ögonfranslim är nog det jag skulle rekommendera. Det sitter bra och veckar sig inte när man blinkar, dessutom torkar det och blir dessutom genomskinligt!

MEN det finns massvis med grejer man kan använda sig av om man är lite påhittig :)

Det i princip alla har hemma – vatten. Jag brukade faktiskt (skäms lite över att säga detta) använda mitt saliv under vanliga ögonskuggor när jag började sminka mig, och inte insåg att det fanns en produkt vid namn primer!

Ännu bättre grejer att fästa glitter med är ett tunnt lager läppglans, lypsyl, hudlotion, alltså någonting lite kletigare än primer/concealer och sånt. Då måste man dock vara noggrann med att mätta det fuktiga ordentligt så att det inte veckar sig när man blinkar.

Det finns även en annan produkt som heter glitterlim (men då behöver du handla antar jag, och det var där problemet låg) Glitterlim har samma funktion som mixing liquid, förutom att glitterlim appliceras som en primer.

Det som Mixing Liquid har som är så bra, är att man kan applicera det över en ögonskugga så att skuggan fortfarande syns, utan att ögonskuggan under förstörs. Detta är svårt med de andra produkterna, då får man kanske göra en glittereyeliner eller helt enkelt bara heltäckande med glitter!

 

Lycka till! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here