Jag var på eventet när Antonio Axu firade 20 år som frisör och har nu under en ganska lång period testat hans torrschampo Antonio Axu Dry Shampoo Blonde som jag fick i goodiebagen! :)

Jag har bara läst positiva recensioner om detta torrschampo men den första gången jag testade detta så var jag faktiskt inte alls imponerad haha. MEN jag har haft slut på mina favorit-torrschampon och använt denna p.g.a. brist på annat och faktiskt börjar gilla den mer och mer – och insett varför jag inte gillade den så mycket i början. Så jag har faktiskt ändrat mig! :)

Användning
Eftersom jag har otroligt oljig hy och därmed även får väldigt snabbt fett hår så är jag van att använda väldigt mycket torrschampo, för mitt hår behöver mer av det nedmattande pulvret i torrschampot än vad många andra behöver.

Om man sprayar så mycket så är Antonio Axu Dry Shampoo är ingen höjdare i formulan, det blir otroligt strävt och känns nästan mer smutsigt när det blandas med oljan i hårbotten.

Men som jag sa så har jag börjat gilla detta torrschampo mer och det är helt enkelt för att jag insåg att den är som bäst om man sprayar mer sparsamt.

Resultat
Det här torrschampot är väldigt volymgivande och ger en bra stadga, man kan även bygga upp lite volym i längderna av håret vilket jag tycker om!

Många använder torrschampo mer som en stylingprodukt än för att absorbera fett, och i sådana fall kan jag rekommendera denna.

För mitt hår
För mig personligen så ger detta torrschampo mer volym och ”tjockhet” i hårbotten än vad den absorberar olja, vilket krockar lite då jag älskar volymen men om jag sprayar tillräckligt mycket för att få bort allt fett så blir känslan för smutsig och obekväm i hårbotten. Om jag sprayar i direkt efter dusch och fön så får håret en fin volym och blir inte oljigt riktigt lika snabbt som vanligt, så då funkar den bra, men om jag använder den flera dagar i rad för att få bort allt fett så blir den för tjock och ger en smutsig känsla i hårbotten.

Hade detta torrschampot gett samma volym men en lite lättare känsla i håret så hade den varit perfekt!

Jag vill även ge ett extra plus för stor förpackning, om man använder den sparsamt som en stylingprodukt så kommer den räcka otroligt länge.

Här ser ni mitt hår 3 dagar efter tvätt. Jag tycker att det syns lite att jag har mycket volym men att det inte är så fluffigt utan att håret är ganska tjockt och kompakt upptill. Vilket är fint men känns inte så skönt när man drar fingrarna igenom. Eller så tycker jag att det syns bara för att jag vet om att det är så, vad tycker ni? :)

Sammanfattning – Jag förstår att många gillar detta torrschampo om man inte har lika fett hår som mig, eller om man tvättar håret oftare och bara behöver torrschampo 1-2 dagar. Så för er med mindre oljighet och som gillar att använda torrschampo som en stylingprodukt så kan jag absolut rekommendera denna!

Kram på er ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here