När jag var på pressfrukost med Indy Beauty – det nya hudvårdsmärket av Therese Lindgren som inte så många av er kan ha missat (?) :) så fick jag med mig en goodiebag med många av produkterna med mig hem!

Jag var då sugen på att göra en ”first impression-recension” direkt men det kom ut så många sådana av andra personer så jag bestämde mig för att testa produkterna en längre tid för att kunna göra en mer grundlig recension istället, som kompletterar ifall ni redan läst många first impression-recensioner :)

Så jag har testat produkterna sedan slutet av februari och rengöringen är nästan helt slut, så jag känner mig redo för ett utlåtande!

Varumärke & värderingar
Indy Beauty är en förkortning på ”Independent Beauty” och dom lägger stor vikt vid att man ska ta hand om sig själv, tycka om sig själv och vara snäll mot sig själv.

En så liten sak som att smörja in sig med en väldoftande lotion och njuta av lite egentid (även om det bara är för några sekunder) främjar hälsan även psykiskt! Kroppen utsöndrar då hormonet oxytocin som får oss att må bättre :)

Ingredienser
Alla produkter är 100% veganska och det är det som är hela konceptet med produkterna – Therese såg att det saknas prisvärda och bra hudvårdsprodukter som är veganska på marknaden och bestämde sig för att lösa problemet på egen hand!

Produkterna är inte ekologiska eller så men innehåller många naturliga och vårdande ingredienser vilket jag tycker är mycket trevligt! På hemsidan kan man också se en detaljerad lista på vad varje ingrediens är för någonting och varför den är bra i produkten, vilket jag tycker är toppenbra för hur många konsumenter förstår en inci-lista?

Jag hade ev. önskat ännu mer detaljer om ingredienserna. På t.ex. Dimethicone (silikon) står det bara ”mjukgörande” och ja den gör ju så att huden känns mer mjuk när silikonen ligger på, men silikon i sig är inte en hudvårdande ingrediens som på sikt gör huden mjukare vilket man lätt kan tro när man bara läser att den är ”mjukgörande”.

Dofter
Alla produkter är parfymerade förutom ansiktsoljan, med en fräsch, söt och fruktig doft som är väldigt god utan att dofta för mycket tycker jag. Jag är periodare när det kommer till dofter, nu har jag använt ekologiska och helt naturliga produkter under en väldigt lång tid och tycker därför att det är riktigt trevligt att starta dagen med en väldoftande hudvårdsrutin, fräscht känns det! Uppiggande :)

Jag börjar med att recensera rengöring, ansiktsvatten och två ansiktsmasker!

Indy Beauty Rich Cleansing Mousse (adlink) 99:-
Rengöringsskummet är en av mina favoritprodukter i hela serien! Den är inte särskilt mild men passar mig med oljig hy väldigt bra då den är effektiv och rengör verkligen ordentligt. Den är till och med ganska effektiv på ögonmakeup men eftersom den inte är mild så tar jag alltid bort ögonmakeupen med en specifik rengöring först för att inte torka ut den känsliga huden.

Jag gillar själva formulan på skummet mycket, jag hatar när rengöringsskum känns för ”luftiga” men den här blir mer krämig på huden när man masserar in den.

”Den innehåller extrakt från näckros som gör huden lugn och uppfriskad. Har antioxidativa egenskaper och en sammandragande effekt” står det på hemsidan.

Huden i ansiktet blir superren även de dagar jag har riktigt mycket basmakeup. Jag kan känna mig lite torrstram direkt efteråt om jag rengjort typ 3 gånger (vilket jag gör ibland när jag har mycket smink, vill vara säker på att varenda sminksmula försvinner, men annars tvättar jag 2ggr).

På hemsidan står det att man ska använda denna morgon och kväll, men att man kan skippa på morgonen om man har väldigt torr och känslig hy. Jag skulle vilja tillägga där att enligt mig bör man alltid rengöra på morgonen också, det är så mycket skit som kommer ut genom huden på natten och döda hudceller, svett m.m. Men eftersom den här är ganska effektiv så kan man använda en annan mild rengöring på morgonen istället om man tycker denna blir för stark, det finns dock inte i detta märke (än i alla fall).

Indy Beauty Refreshing Water Lily Toner (adlink) 99:-
Det här ansiktsvattnet doftar gott och känns fräscht på huden. Jag kan tycka att den känns lite lite klibbig på huden direkt efteråt faktiskt, men inget som stör när man får på alla krämer sen. Anledningen till att man använder ansiktsvatten är för att återfukta huden, återställa pH-balansen och få huden att bättre absorbera produkterna efteråt.

Vattnet innehåller extrakt från näckrosblomma som återfuktar och har en sammandragande och lugnande effekt samt antioxidativa egenskaper. Och extrakt från gurka som är fuktreglerande och vårdar huden.

Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask (Adlink) 169:-
Långt namn, men den här ler-ansiktsmasken gillar jag! Den känns aktiv på huden och det är nog för att den innehåller salicylsyra. Dessutom innehåller den aktivt kol, leror och extrakt från vit pion som lugnar huden.

Den torkar ganska snabbt, det är den enda jag inte gillar med de flesta lermasker, jag älskar att sitta och mysjobba, städa eller nått och ha masken längre än vad man måste bara för lyx-känslan. Men den här torkar på några minuter och då är det dags att tvätta bort om huden inte ska kännas som en torr, sprucken fothäl :)

Efteråt känns huden ren och fräsch! Vid regelbunden användning (2-3 gånger i veckan har jag kört) så får jag mindre orenheter överlag!

Ett töntigt plus i kanten för att den blir så jämn och fin på huden, väldigt mycket färg även om man lägger ett tunt lager! Mitt estetiska öga tycker om det och dessutom har jag en skev åsikt att jag ser väldigt snygg ut i färgade, heltäckande ansiktsmasker hahaha!

Indy Beauty The Moisturising Bomb Facial Mask (adlink) 169:-
Jag lägger alltid en fuktmask efter sådana här lermasker som torkar, så jag personligen väljer inte den ena eller den andra utan älskar att använda båda!

Den här fuktmasken påminner mer om en lotion i konsistensen vilket jag först tänkte att jag inte gillar men det har visat sig att jag använder denna otroligt mycket faktiskt då jag brukar ha den som en nattmask både i ansiktet och *trumvirvel* över hela dekolletaget! Förstår ni vilken lyx ändå? Sova med ansiktsmask på dekolletaget :) Jag har blivit så duktig på att vårda huden på dekolletaget lika mycket som huden i ansiktet, älskar det.

Den känns ganska så aktiv på huden faktiskt, inte varje användning men ofta så känns huden lite varm direkt efter applicering.

Den här fuktmasken innehåller extrakt från näckrosblomma, havreolja och sheasmör, väldigt trevligt! Och nu kommer jag tjata lite om silikoner igen – jag är inte emot silikoner i rätt produkter men i en ansiktsmask känns det bara onödigt, den ska ju ändå tvättas bort! Ansiktsmasken innehåller nämligen ganska mycket silikoner, den 5:e ingrediensen i inci-listan, vilket märks om man vet hur silikoner känns. Silikoner är för mig en kosmetisk produkt och för en ansiktsmask skulle jag hellre lägga pengarna på ännu mer naturliga oljor och sheasmör t.ex.

Men den här masken används flitigt alltså! Jag är dock inte supertorr i huden så om det är en bra ”fuktbomb” eller inte är jag fel person att bedöma känner jag.

När jag har den efter lermask så lägger jag ett lite tjockare lager som på denna bild, men när jag sover med den så applicerar jag mindre, typ som en nattkräm fast lite mer, och då sjunker den in i huden jättebra och kladdar inte det minsta.

Ansiktsolja, serum, dagkräm och nattkräm!

Indy Beauty Moisturising Facial Oil (adlink) 199:-
En helt doftfri och väldigt trevlig olja som sjunker in i huden bra och innehåller bland annat rapsolja och kokosolja. Har du normal till torr hy så kan du absolut använda denna även innan makeup för den blir inte alls kladdig, men för mig med oljig hy så funkar det inte för den är inte tillräckligt tunn för det (det finns oljor som funkar innan makeup även för oljig hy).

Men varje kväll använder jag denna, ibland blandar jag den med nattkrämen och ibland efter nattkrämen för att ”låsa in” fukten.

Oljan har en pipett vilket jag gillar också.

Indy Beauty Moisturising Elixir Serum (adlink) 199:-
Det här är den produkten jag gillar allra minst av hela märket, jättetråkigt! Jag är annars ett stort fan av serum, jag tycker det är jätteskönt på huden och det finns så himla många bra! Problemet med detta serum är att den rullar sig och smular på huden och jag tycker att det är så irriterande och förstör hela den härliga rena känslan efter hudvårdsrutinen. Dessutom blir känslan lite lite klibbig på huden vilket jag inte heller gillar.

Jag vet inte varför den smular så, om jag tar en liten klick och jobbar in den ordentligt så smular den inte alltid men ibland smular den sig trots att jag är så noga. Så jag använder den aldrig på morgonen för det har varit några dagar jag inte blivit alls nöjd med basen p.g.a. serumet. Nu under min testperiod så använder jag den på kvällen men kommer nog byta ut den mot ett annat serum snart.

Ingredienserna hur som helt är bland annat extrakt från näckrosblomma, vit pion och så den goa ingrediensen hyaluronsyra!

Formulan är en gel-konsistens som ni ser tydligt på denna bild.

Indy Beauty Clear Moisturising Day Cream (adlink) 179:-
Dagkrämen tycker jag mycket om! Den är lätt och tunn i konsistensen och går in snabbt i huden. Precis som serumet så innehåller även denna hyaluronsyra och extrakt från näckrosblomma och vit pion. Den blir matt och passar även mig med oljig hy och huden ser och känns frisk och välvårdad.

Eftersom jag (som jag skrivit ovan) inte kan använda varken oljan eller serumet innan jag sminkar mig så kan jag vissa dagar känna att den inte är fullt så fuktgivande som min hud behöver, så då brukar jag komplettera med en annan ansiktsolja som funkar under makeup trots oljig hy. Men utöver det så tycker jag bara gott om denna! En pump räcker till hela ansiktet.

Indy Beauty Moisturising Night Cream (adlink) 199:-
Nattkrämen är tjockare i konsistensen och jag använder faktiskt en och en halv pump till ansiktet. Har bara gott att säga om nattkrämen! Den är väldigt fuktgivande och mjukgörande men går ändå in bra i huden. Den är även lite exfolierande då den innehåller BHA-syra, men den känns ändå inte alls stark på huden.

Här ser ni dagkrämen till vänster och nattkrämen till höger. Jag tycker det syns lite på bilden att dagkrämen är lite mer tunn och åt gel-hållet medan nattkrämen är mer en rik kräm.

Det var alla ansiktsprodukter jag har hemma, nu till kroppsprodukterna duschkräm och body lotion!

Indy Beauty Caring and Cleaning Shower Gel (adlink) 129:-
Det jag älskar med duschgelen (förutom den underbara doften!) är att den kommer i en stor pumpflaska! Det känns lite salong-lyxigt och 400ml duschgel gör att det faktiskt känns värt jämfört med att köpa en billig duschgel från matbutiken. För jag tror många kommer hålla med mig när jag säger att duschgel ofta inte är den produkt man prioriterar mest när det kommer till kvalité och pris?

Den löddrar lagom och huden känns ordentligt ren efteråt. Den är nog ingenting jag rekommenderar för den mest känsliga huden dock, Miska har väldigt känslig hud på kroppen och kan inte tvätta kläderna med parfymerat sköljmedel t.ex och han får lite irriterad hud av den här duschgelen.

Indy Beauty Smooth Body Lotion (adlink) 149:-
Även body lotionen kommer i stor pumpflaska, så bra! Hela kroppen doftar gott och känns mjuk och len. Krämen går in i huden så man kan smörja in hela kroppen och klä på sig direkt utan att det känns kladdigt. Innehåller sheaolja som återfuktar och mjukgör.

Här ser ni body lotionen :)

Sist men inte minst, handkräm!

Indy Beauty The Velvety Hand Cream – Vanilla (adlink) 69:-
Handkrämerna finns i de tre dofterna vanilj, kokosnöt och aprikos, den jag har hemma är vanilj. Jag tycker verkligen om vaniljdoften, mild och god! Innehåller naturliga oljor från raps, kokos och shea.

Handkrämen med kokosnöt är en fetare variant vilket är värt att nämna trots att jag inte testat den – för det jag först tänkte säga som nackdel med handkrämen är att den inte är tillräckligt vårdande om du har torra, fnasiga händer (vilket jag har den här årstiden). Men då omformulerar jag mig så här istället – Velvet handkrämerna vanilj och aprikos är perfekta för dig som vill ha återfuktade och väldoftande händer och en handkräm som sjunker in snabbt och går enkelt att applicera i farten under dagen. Men om du istället har väldigt torra och nariga händer så finns det en mer fet kräm som du kan välja istället.

Nu har jag inte testat kokos och aprikos men kan tänka mig att kokos är en perfekt handkräm innan man går och lägger sig på kvällen, medan den jag har med vanilj är en perfekt dag-handkräm som absorberas supersnabbt :)

Förpackningen innehåller 40 ml och är en perfekt storlek för att ha med i handväskan!

Sammanfattning – För den här prisnivån och de naturliga och fina ingredienserna så tycker jag att produkterna håller bra kvalité! Det är jättefina förpackningar som står så fint i badrummet, doften är supergod och majoriteten av produkterna tycker jag funkar väldigt bra!

Resultat: Min hud tycker mycket om produkterna! Ibland får jag väldigt dålig hy i börja när jag byter märke men min hud tyckte om dessa redan från första dagen. Har du mycket problem med huden eller har svårt med parfym och mycket doft så skulle jag rekommendera lite med avancerade produkter för just din hudtyp. Jag tror också att många av produkterna samt parfymeringen kan vara lite stark för personer med väldigt känslig hy eller om man har svårt för dofter. Men för dig som har relativt normal hudtyp (eller lite torr / lite oljig) så kan jag absolut rekommendera Indy Beauty!

Är det någon av er som hunnit testa produkterna än? Vad tycker ni? :)

8 KOMMENTARER

  1. Har testat rengöringsmouse några gånger. Verkar ta bort smink bra men man blir lite torr efter.
    Är nån över 40 år som prövat ögonkrämer?

  2. Bra recension!! :D Tack! Jag har tidigare köpt dyra produkter men funderar verkligen om det är sån skillnad eller bluff o båg.. Tänkte testa Indybeuty som första produkter som är lite billigare

  3. TACK för du tog din tid att skriva den här recensionen! Brukar oftast aldrig kommentera på bloggar men kände att det behövdes denna gången! Verkligen en superbra och välskriven review!

  4. Tack för en väldigt utförlig recension! Gillar sånna här mkt mer än ”first impression” och det kändes välarbetat. Många skriver en halvbra recension men din var grym! Ska kanske ta mig en kik och prova, annars använder jag helst naturliga produkter som aloe vera, oljor osv :D

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here