Jag har fått pressprov på IsaDoras nya foundation Natural Matt Oil-free Foundation som lanserades i höstas. Jag har satt denna på prov och är nu redo för att ge er en recension :)

Produkten lovar dessa egenskaper:

• Mjuk, naturligt matt finish
• Sammetslen och strålande hy
• Oljefri
• Elastisk formula med en behaglig “second skin”-känsla
• Minimerar fina linjer och porer
• Mycket fuktgivande
• Mediumtäckande och byggbar
• Vakuum-pumptub

Förpackning
En pumpflaska i tubform vilket jag tycker är både smidigt och hygieniskt!

Formula
Lätt i konsistensen och enkel att applicera. Den sjunker in bra i huden utan att man måste jobba in den mycket. Foundationen torkar snabbt men det tycker jag är positivt, tror dock att det är en definitionsfråga om det är bra eller dåligt.

Jag har nyansen 10 och tycker att den passar bra på mig.

Applicering
Jag har testat applicera den både med fingrar och olika borstar och tycker att det blir bra med alla sätt.

Den ska vara byggbar, alltså att man kan lägga fler lager för mer täckning, detta har jag dock inte testat själv för jag gillar täckningen som den blev och använder hellre concealer för mer täckning på vissa områden.

Är man väldigt slät i huden och inte lika oljig som mig så kommer man kanske undan utan att fixera med puder, men jag måste ha puder över för min hudtyp.

Täckning
Den är inte heltäckande men det gjorde mig ganska glad för de flesta nedmattande, oljefria foundations har ofta ganska mycket täckning också och blir som en matt mask i ansiktet. Men den här blir mycket mer naturlig samtidigt som den ändå har mycket täckning så det får den ett plus för!

Resultat
Foundationen blir matt utan att kännas pudrig och blir slät och jämn på huden.

Hållbarhet och oljighet
Jag kan inte rekommendera denna foundation för personer med både oljighet och mycket rynkor, jag har en envis rynka från näsvingen ner mot mungipan och denna foundation lägger sig jättemycket i vecket där oavsett hur tunt lager jag försöker applicera och fast jag fixerar noggrant med puder.

Vad gäller oljigheten så om man har lika oljig hy som mig så är det ingen wow-foundation på den punkten. Jag klarar man ganska bra om jag har massor av puder som jag trycker fast ordentligt på huden men med ”normal mängd” puder så blir jag oljig redan efter typ en halvtimme. Jag gör basen först och sen när jag gjort ögonen så måste jag pudra mig igen.

Pris
Kostar 169:- men jag hittade den för 165:- på Nordicfeel.se (Adlink) om man vill tjäna 4 kronor hehe, dom har även fri frakt.

Sammanfattning – Väldigt trevlig formula, naturlig och fin täckning och även ett plus för att den inte gör huden lika pudrigt matt och platt som många andra foundations för oljig hy blir. Dessutom ett plus för att huden blir slätare. Har du inte rynkor/linjer eller supermycket oljighet så skulle jag kunna rekommendera denna. Om du som mig dock har några djupa linjer och dessutom skulle behöva ett lite mer nedmattande resultat utan att behöva ett ton puder så bör du leta vidare.

En 4 får denna i betyg av mig! Alla foundations kan inte passa alla så jag känner att alla punkter som bara har med min hudtyp att göra (min djupa rynka + att jag är lite för oljig för denna) kan inte dra ner betyget så mycket. Alltså, för vissa personer är nog denna en 5-poängare, men om man bara läser produktbeskrivningen så låter det som att jag skulle vara den perfekta målgruppen så det sänker betyget då den för mig personligen ligger på en 3:a i betyg.

Någon av er som testat denna? Vad tycker ni? :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here