För ett tag sedan fick jag pressprov på några av Maybellines färgkorrigerande concealer-pennor Maybelline Camo Color Correcting Pen och har satt den gula nyansen ”Yellow” på prov och tänkte dela med mig av min recension idag :)

Vad är Maybelline Camo Color Correcting Pen (Yellow)
En gul concealer som är till för att ljusa upp mörkheter och trött/glåmig hud. På Maybellines svenska hemsida står det att den är framtagen för medium hudton men på .com-hemsidan står det att den är framtagen för både ljus och medium hudton.

Varför krämen är gul står inte i produktbeskrivningen, men gult neutraliserar blålila till röda toner och är en varm färg vilket är bra när man ska ljusa upp mörkheter under ögonen och mörkröda blemmor, pigmentfläckar och akneärr. Har man en ljus färg som är kall så kommer huden se ännu mer dassig och grå ut.

Färg & täckning
Krämen är till för att färgkorrigera och ska inte ge hög täckning, vilket den inte gör heller, utan behöver man mer täckning så applicerar man concealer och/eller foundation över. Den gula tonen är lagom gul, på ljus hud behöver man inte nödvändigtvis en foundation över för att täcka det gula utan det smälter in ganska bra i min hudton.

Här har jag lagt krämen tjockt på huden för att visa nyansen och precis under ser ni när den är insmord i huden.

Mina käkben med gamla blemmor som håller på att läka var ett bra ställe att visa färgkorrigeringen och täckningen på, för som ni ser så har den ljusat upp och neutraliserat det röda väldigt bra, men på den största blemman så behöver jag även täckning och behövde komplettera med en täckande concealer eller foundation över sen.

Förpackning
Krämen är inuti en penna, man skruvar i botten så kommer krämen fram och man kan applicera direkt med den lilla kudden på toppen.

Applicering & formula
Krämen är ganska lätt i konsistensen men torkar lite för snabbt tycker jag, den var inte särskilt lätt att blenda ut. På min hudton smälter färgen in bra som sagt så jag skulle kunna välja om jag vill applicera den före eller efter foundation. Kanske lägger den sig snyggare om man har en krämig foundation under. Jag har bara använt den före foundation.

Eftersom formulan inte är speciellt lätt att blenda ut och applicerings-kudden är ganska liten så är det inte heller en smidig produkt om man vill applicera på ett större område. På små områden dock så fungerar det bättre.

Resultat
Rödhet reduceras och mörka områden ljusas upp utan att se dassiga ut, men eftersom den torkar snabbt så lägger den sig inte särskilt snyggt under ögon och kring näsan på mig, så jag tycker inte att slutresultatet är en höjdare.

Ni ser redan på bilden på mitt käkben längre upp i inlägget att den framhäver torrheten på mina blemmor (även de små) ganska mycket, och på denna bild under ögat ser ni att den inte lägger sig så snyggt där heller.

Hållbarhet
Jag tycker att den håller bra utan att lägga sig i veck! Jag har alltid fixerat den med puder när jag har använt den, så vet inte hur hållbarheten är utan puder över.

Sammanfattning – Jag tycker inte att produkten är dålig men inget jag skulle använda fler gånger då formulan är ganska torr och lägger sig inte så snyggt på min hud. Men själva färgkorrigeringen tycker jag ändå fungerar som utlovat!

Jag hade svårt att bestämma mig om den skulle få en 2:a eller en 3:a i betyg för jag tror att det är många som kommer gilla denna beroende på hur man vill använda den och eventuellt vilka andra produkter man använder den tillsammans med. Har man en torr hy och använder ganska fet hudvård eller produkter i övrigt så kanske den inte alls blir torr på huden och lägger sig jättefint. Men för mig personligen landar den på en 2:a i helhet då den kommer läggas i en låda och antagligen inte användas igen.

Någon av er som testat denna? Eller någon av de andra nyanserna? Jag har bara testat den gula än så länge, men har fått prov på fler, skulle ni vilja se recension på dom också? :)

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here