Fick denna kommentar igår:
”Hej :) tycker att du har så fin hårfärg vad är det för färg ? Snälla skicka ett svar :)”

Jag får ganska mycket komplimanger för min hårfärg, och de senaste dagarna har jag fått fler komplimanger och frågor än någonsin, superkul! Därför tänkte jag ta upp det här i ett inlägg nu :)

rosé-hårfärg

Vad heter hårfärgen?
Många frågar vad hårfärgen heter, och jag vet inte riktigt vad jag ska svara då, menar man namnet på själva färgen eller vad min frisör har använt för färger? Jag svarar på båda i alla fall så är jag på den säkra sidan.

Jag frågade min frisör exakt vad hon använde, och hon svarade:
”Jag hade 4/65 i botten (mörk rödlila) sen 5/65 på det rödlila och lika delar 7/43 och 9/43 på det koppriga och nyanserade med 9/43 (rosé) längst ut!”

Vi gjorde alltså hårbotten rödlila, men ca en centimeter precis i botten är ett snäpp mörkare för annars kan färgen se lite för knallig ut i hårbotten. Mitten av håret är sedan färgat i en kopparfärg, medan längderna är min gamla mellanblonda hårfärg som är nyanserade med en roséton för att få det att smälta in lite bättre.

Vad hela hårfärgen heter går inte att svara på för det varierar väldigt mycket beroende på hur mycket jag underhåller det med min färgade inpackning, men just idag skulle jag säga att det är en ombré som går från rödlila till rosé.

Hur har hårfärgen ändrat sig?
Nu ser inte min hårfärg riktigt ut som när den var nyfärgad, på bilderna i bloggen den senaste veckan ser ni mitt hår när det är ganska urtvättat – då är längderna mycket ljusare och har ingen roséton alls. Ni ser det tydligt om ni kikar in detta inlägg. Och i det här inlägget kan ni se hur det såg ut när det var helt nyfärgat. Och till och från ser mitt hår mer/mindre rött ut och det beror på om jag slarvat med att ha min färgade hårinpackning eller inte :)

Hur underhåller jag hårfärgen?
Jag brukar bara ha min färgade hårinpackning (läs mitt inlägg om den här) i hårbotten, men i förrgår experimenterade jag mer med den och efter att jag hade applicerat den i hårbotten som vanligt, så blandade jag ut den med ganska mycket balsam och hade i i längderna.

Resultatet blev en ton som går mer åt rosé, och jag tycker att det blev superfint :)

rosé-hårfärg

Hårfärgen blir alltid mer färgstark på bild än i verkligheten av någon anledning, så jag har tonat ner färgerna i bilden lite i photoshop för att hårfärgen ska likna mer hur den är i verkligheten. Det är därför min hudton ser lite livlös ut :)

Om en vecka ska jag tillbaka till Monica Werner på Frisörerna i Uppsala och fräscha till färgen. Då försvinner utväxten (som jag nu sminkar bort med rosaröd ögonskugga) och dessutom ska vi, om det blir som planerat, lägga en roséton på hela längderna också istället för en kopprig som vi hade i mitten förut. Dels för att det är så snyggt, men främst för att jag tycker det blev svårt att applicera färginpackningen jämnt och snyggt ner mot en kopparfärg.

Jättekul att ha en hårfärg som går att variera lite med en färgad inpackning :)

Hojta till om ni har fler frågor ♥

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here