Ett av de nya märkena som kommer in i webshopen är Sanctum, och nu tänkte jag berätta lite mer för er om själva märket!

Sanctum är ett familjeföretag som tillverkar och säljer naturliga och ekologiskt certifierade hud/hårvårdsprodukter från Australien, företaget har funnits sedan 1992.

Jag har själv använt Sanctums hårvård och hudvård hela våren och jag älskar allt! Det känns så underbart med effektiva och milda produkter som man kan spola ner i avloppet med rent samvete. (Jag kommer recensera schampot och balsamet mer specifikt i ett inlägg på Modernmom.se senare idag har jag tänkt)

En av detaljerna som jag gillar med märket är deras ärlighet. Man behöver nämligen egentligen bara ha en viss procent ekologiska ingredienser för att kalla en produkt för ekologisk, men för varje enskild Sanctum-produkt framgår det exakt hur många % som är ekologiskt respektive naturliga ämnen, och den delen är alltid hög och inom ramen för att hela produkten ska få kalla sig för ekologiskt. Exempelvis balsamet för normalt hår innehåller 100% naturliga ingredienser varav 95% är ekologiska.

Varje Sanctum-produkt innehåller mer än 70% certifierade ekologiska ingredienser och många produkter är mer än 95% certifierad ekologiskt.

sanctum märkningar

 

Alla märkningar säger en hel del om märket:
USDA organic
Organic Food Chain
UK vegan
Cruelty free
100% Recyclable.

Produkterna är med andra ord mycket miljövänliga, veganska och förpackningarna är nedbrytbara i naturen efter 5 år.

Och inte nog med att Sanctum har väldigt bra produkter som i sig bidrar till en bättre miljö, för varje såld produkt planterar företaget dessutom ett träd! På bara ett år, har ett träd förmågan att producera 120 kilo syre och absorbera så mycket koldioxid som en bil producerar kör 41.000 km. Så varje Sanctum-produkt gör skillnad!

Har ni några frågor så är det bara att hojta till!

Kram!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here