Jag hörde på Nyhetsmorgon i morse att hur varmt det än är ute så klassas det inte som vår innan 15:e februari, men det är ju snart! Håller värmen i sig så behöver jag alltså inte känna mig knasig som har vårkänslor och gör vårinspirerade sminkningar redan nu :)

Men det enda jobbiga på våren är att man inser mer än någonsin hur mycket vintern har påverkat huden, och man smälter inte alls in i dom våriga färgerna man plötsligt vill sätta på sig. Vårkänslorna inom mig ger spring i benen och massor av energi, men när jag tittar mig i spegeln så ser jag en blek, glåmig och livlös person som inte alls speglar min insida.

Någon som känner igen sig?

Men det kan man råda bot på! Och det har jag gjort idag och tänkte visa er hur :)

sminka-sig-solbrun

Vad vill man den här årstiden då? Man vill kanske inte se riktigt lika blek ut, man vill ha mer lyster som tar bort den torra, livlösa känslan, och man vill ha lite mer färg!

Svaret är:
1. Brun utan sol (jag har använt en bronzer-gel som bara varar för dagen!)
2. En lystergivande foundation/dagkräm
3. Rouge och läppglans

Mindre blekhet, och mer färg och lyster! :) Här ser ni förvandlingen steg för steg:

IMG_1041-(1)_111

1. Före
Här ser ni mig, helt naken i ansiktet :)

IMG_1049_111

2. Benefit Dew the Hoola Liquid Bronzer
Sen smorde jag in ansikte och dekolletage med en ”en-dags” brun utan sol, alltså en gel som ger brun utan sol-effekt men som man tvättar bort på kvällen sen. Den här är till för ansiktet men det finns för hela kroppen också.

Jag använde den första gången idag, ska testa lite till så får ni en hel recension sen :)

IMG_1076_111

3. Pixi Illuminating Tint & Conceal
Färgad dagkräm + concealer för en jämnare hudton, och massor av lyster! Huden får en jättefin glow, och blemmor  och ojämnheter trollas bort. Jag har använt nyansen 02 Bare Glow.

IMG_1081_111

4. Contouring, rouge, ögonbryn & läppar
För att få en komplett bassminkning så avslutade jag med contouring, en lystergivande hghlighter med en guldig glow, rouge, brynpenna, läppenna och läppglans som pricken över i för att få lite färg och form i ansiktet också :)

Jag har använt:
Contouring – Pixi Contour Creator Palette
Highlighter – Pixi Minimal Makeup Palette
Rouge – Paese Powder Blush (35)
Ögonbryn – Benecos Natural Brow Pencil (Brown)
Läppenna – Benecos Natural Lip Liner (Brown)
Läppglans – Paese Balm Lipgloss (supervårdande) i nyansen 223

Sen kan man göra ögonen hur man vill, antingen ingenting alls, bara mascara eller en sminkning med ögonskuggor och hela köret. Oavsett vad så behöver man inte så mycket mer än den här basen för att se pigg och fräsch ut!

IMG_1101_111

Klart! :) ♥

1 KOMMENTAR

  1. Hur sätter man på pixi-dagkrämen, med händerna eller med borste eller annat?
    Skulle gärna vilda ha mer filmer där du visar tekniker :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here