Den här sminkningen hade jag när jag var sjuk för ett tag sedan (men jag är frisk nu wihoo!) och som företagare så kan man ju inte vara sjuk.. tänkte jag säga men faktum är att jag alltid jobbat och gått i skolan fast jag varit sjuk, så länge jag kan stå på benen efter 2 alvedon och 1 ipren (bästa feber-kombon btw) så det har egentligen inget med entreprenörsskapet att göra ;) #arbetsmoralen har alltid varit på topp haha!

Feber och halsfluss och till råga på det när man är extra känslig så hade jag dessutom nackspärr, en bit-blåsa i munnen (jag biter på läpparna och ibland säger huden ifrån och bildar en blåsa istället haha) och två finnar som p.g.a. alla andra faktorer är de ondaste finnarna jag någonsin haft tror jag.

Ja men ni förstår ju, jag är inte den som klagar men min enda tanke när jag gått upp kl. 6 på morgonen, smällt i mig ett antal tabletter och satt mig framför sminkspegeln var ”jag måste sminka mig pigg!” och här är resultatet :)

Bassmink:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
Concealer – Pixis flytande concealer, nyhet som kommer inom kort!
Foundation – Pixi Illuminatint Tint & Concealer som färgad dagkräm och sedan foundationen Pixi H2O Skintint över det. Har aldrig testat den kombon förut men det blev superbra!
Contouring & matt highlighter – Pixi Book of beauty Contour Creator
Rouge glow-highlighter – Pixi Book of Beauty Minimal Makeup
Fixing mist – Pixi makeup fixing mist
Netmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

Brynpenna – gloMinerals Micro Brow Liner (Ash och Dark Brown)

Läppstift – gloMinerals Lipstick (Blush)

Denna sminkning förstorar ögonen och lyfter blicken vilket gör att du ser piggare ut! Dessutom la jag till lite turkost, det är svårare att se trött ut i färg ;)

Och som pricken över i så är den inte jättekomplicerad att göra! Ögonskuggorna från Pixis palett Minimal makeup är superlätta att jobba med om man vill ha en mjuk och jordnära sminkning.

 1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
  Ljus ögonskugga innerst på ögonlocket, Pixi Minimal Makeup
  (Applicerat med Nanshy Shader Brush)
 2. Brun ögonskugga längs globlinjen och ytterst på ögonlocket, Pixi Minimal Makeup
 3. Samma skugga längs undre fransraden
 4. Highlighter med guldlyster i ögonvrån och upp på ögonlocket samt under ögonbrynet, Pixi Minimal Makeup
 5. Svart ögonskugga ytterst på ögonlocket och ytterst på undre fransraden, samt sotat i en lite utdragen form för ännu mer lyft, Paese kashmir eyeshadow (602)
 6. Ljus skugga över den svarta ytterst på ögonlocket, Pixi Book of beauty Contour Creator
  Ljus kajalpenna längs vattenlinjen och i ögonvrån, gloMinerals eye pencil (Peach)
  (Detta steg gör jag sällan på mig själv eftersom jag har det tatuerat, men ville ha lite extra ljust i ögonvrån idag samt vill understryka hur mycket detta steg gör när man vill pigga upp blicken. När man är trött så är vattenlinjen ofta mörkare och mer röd än vanligt)
 7. Turkos kajalpenna längs undre fransraden och svagt på övre fransraden och under det ljusa ytterst på ögonlocket, gloMinerals Micro Pencil (Teal)
 8. Svart mascara på alla övre fransarna och de yttre underfransarna, Magnetic lash mascara

Klart!

Hoppas ni gillar looken :) ♥

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here