M sa…
Hej! Ska på konsert om en vecka ungefär, men jag är 17 och det är 18-årsgräns där. Folk brukar oftast säga att jag ser äldre ut men vill gärna vara mer ”säker” Kan du inte göra någon sminkning som gör att man faktiskt ser lite äldre ut? Ska kanske tilläggas att det är en hårdrockskonsert.

Menar du typ såhär eller?

Hahaha…

Skämt å sido :)

 

Rolig fråga faktiskt, det brukar ju vara tvärtom, men jag förstår precis hur du menar!

Det kluriga är att lite äldre ofta sminkar sig mindre, medan man själv bara ser ut som 12år med lite smink (i alla fall jag).

Här får man tänka psykologiskt!

 

Omedvetet så tänker nog folk lite mer ”barn” om man har färgglatt, exempelvis rosa läppar eller färgglad ögonskugga. Så en sådan sminkning skulle ja nog skippa, även glitter.

Jag skulle nog vrida på det hela, och inte försöka mig på en ”vuxen” sminkning. Utan istället försöka se sexig ut, med intensiva ögon!

Då tänker folk absolut inte att man ser barnslig ut, och man kan samtidigt få in en rockig partykänsla inför konserten :)

 

Denna sminkning (till vänster) gjorde jag till 40+ på ModernMom.se alldeles nyss.

Sen la jag till svart kajalpenna längs vattenlinjen och undre fransraden, samt ändrade läpparna från rosa till röda. Fick en mer intensiv/sexig blick direkt, samtidigt som jag har en ”mogen” ögonsminkning.

Hänger ni med? :)

 

För övrigt så har höga klackar också denna undermedvetna effekt, att hjärnan tror att folk är äldre bara för att man är lång. Kan vara ett tips :)

 

Lycka till, och berätta hur det går sen!

LÄMNA ETT SVAR