Här kommer före- och efterbilder samt beskrivning och produktlista på en kund som jag hade en sminkkonsultation ink. produkter med här om dagen :)

Hon önskade en ”vardagssminkning för 40+” och brukar inte ha så mycket smink i vanliga fall. Vi gjorde en neutral makeup med naturlig täckning, välformade bryn (som jag även fick plocka lite) och en ögonmakeup som lyfter och öppnar upp blicken. Jättefint!

Här är resultatet:

BAS:

Ansiktsprimer – Pixi Flawless Beauty Primer
Foundation – Pixi H2O Skintint (2 Nude)
Contouring & highlighter – Pixi Book of beauty contour creator
Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
Fixing mist – Pixi Makeup Fixing Mist

Beskrivning:

 1. Massera in primern i hela ansiktet, den jämnar ut huden och ger en fin glow. Jag använder alltid fingrarna till en ansiktsprimer då den bör jobbas in ordentligt i huden.
 2. Applicera foundation, detta är en vatteresistent gel-foundation som sitter jättebra. Funkar att applicera både med fingrar eller med t.ex. en foundationborste så den sjunker in så bra i huden och behöver inte jobbas in.
 3. Applicera contouring: Mörk skugga i ansiktets djupa delar (under kindbenet, i tinningen och upp mot hårfästet, samt under käkbenet och lite på sidorna av hakan, man kan tänka som en 3:a på sidan av ansiktet. Jag la även litegrann på sidorna av näsan). Sedan ljust i mitten av ansiktet (näsbenet, mitten av pannan, amorbågen och hakan) samt på kindbenen. Jag ljusade även upp blicken med denna ljusa highlisghter genom att lägga den under brynet och under ögat. Avsluta med glow-highlightern i paletten och applicera på alla delar du har lagt den ljusa skuggan.
 4. Applicera rouge för mer form och liv i ansiktet. Här kan du se en video med tips och trix!
 5. Spraya fixing mist över hela ansiktet, det får alla puderprodukter att smälta in i huden och huden ser mer ut som hud fast det är mycket matta produkter.

ÖGON:

Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
Ögonskuggor – Paese Opal Eyeshadow (Colorado)
Ljus kajalpenna längs vattenlinjen – gloMinerals Eye Pencil (Peach)
Eyeliner med vinge– Kryolan HD Cream Liner (Ebony)
Mascara – Magnetic lash mascara

Beskrivning:

 1. Börja med primer för ett pigmentrikt och hållbart resultat.
 2. Lägg pyttelite puder i globlinjen för att fixera primern (inte på hela ögat) detta gör det enklare att få en mjuk ögonmakeup när du tonar ut ögonskuggan.
 3. Ljus ögonskugga innerst på ögat och i ögonvrån. Jag applicerar alla ögonskuggor på ögonlocket med Nanshy Tapered Crease Brush.
 4. Mellanljus ögonskugga på resten av ögonlocket
 5. Slappna av i pannan och titta rakt fram i spegeln, lägg den mellanljusa skuggan precis över globlinje-vecket.
 6. Brun ögonskugga ytterst på ögonlocket och över globlinjen (den mellansljusa ligger under och gör så att den bruna inte blir lika mörk, bra vardagsknep!)
 7. Tona ut kanterna med Nanshy blending brush.
 8. Lägg skuggorna på undersidan av ögat också, i samma ordning som på ögonlocket. ”Bind ihop” ögonskuggorna i yttre ögonvrån. Till detta använder jag den mindre borsten Nanshy Pencil brush.
 9. Gör lashliner med en kräm-eyeliner. Här kan du se en video på hur man gör detta.
 10. Ljusa upp vattenlinjen med en ljus kajalpenna
 11. Avsluta med mascara, vi la bara på överfransarna för en mer lyftande effekt på ögat.

LÄPPAR:

Läppstift – gloMinerals gloGloss (Naked)

ÖGONBRYN:

Ögonbrynspenna och bryngelé – Pixi natural brow duo (Natural Brown)

Brynen plockade jag och fyllde i med en penna som är formad som en trekant och har en bryngelé i andra änden. Jag brukar alltid börja med att fylla i undersidan av brynet och sedan fyller jag i genom att jobba i strånas riktning. Avsluta med gelén.

Väldigt fin lyster i huden! :)

Har ni några frågor så är det bara att hojta till ♥

Kram!

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here