Produkterna och länkarna i inlägget går till min egen salong och webbshop Creativemakeup.se.

Likt varje säsong så är en del trender återkommande och en del trender nya/förändrade!

Jag brukar också dela in trenderna i två olika typer, 1. trender man ser i media/catwalks m.m samt 2. det som blir trender ”på riktigt” och används av privatpersoner.

I detta inlägg har jag fokuserat mest på de detaljer som jag faktiskt ser i verkligheten och inte bara i media! :)

1. Naturlig hud med fräsch glow

Så lite täckning som möjligt är det som majoriteten av våra kunder önskar just nu! Lite extra täckning på vissa områden bara, så som akne, ringar under ögonen m.m.

Gärna med en fin glow också, antingen subtilt i hela ansiktet eller på utvalda områden med en highlighter.

Så som exemplet på detta bild. Det är stor skillnad på huden i helhet: finnar är borttrollade och rödheten är minimerad, men min naturliga hud skiner fortfarande igenom och huden har en fin lyster!

Hur får man då till den huden? Det smartaste är Pixi Illuminating Tint & Conceal som är en dagkräm, SPF 20 samt en concealer i samma produkt!

Man får alltså alla dessa egenskaper samtidigt. En lätt täckning i hela ansiktet, heltäckande på utvalda områden (t.ex. concealer på finnar) samt vårdande ingredienser och en hud med fin glow.

2. Röda läppar

Trend nr.2 är röda läppar! Både murrigare burgundy-toner och vinrödlila nyanser, eller en mer klassisk körsbärsröd.

Jag har pushat för röda läppar ända sedan jag började blogga om smink, det är såå fint och gör så himla mycket för hela looken! Men så mycket röda toner vi sålt nu bara det senaste halvåret faktiskt har vi nog aldrig sålt :)

Bästsäljaren är utan tvekan glo Skin Beauty Suede Matte Crayon i nyansen Bombshell. Den är supersnygg i tonen, helt matt (men bekväm) och sitter superbra! För det är ju det man vill främst med röda läppar – slippa bättra på sminket stup i kvarten ;)

3. Ögonfransar!

Det har länge varit trendigt med maximerade fransar, vippig ögonfransförlängning som man får hålla i när det blåser och maxade volymmascaror.

Nu börjar trenden bli lite mer subtil, fortfarande mycket fokus på fransarna men det efterfrågas mer längd och separation snarare än mycket volym. Dessutom har det väl inte undgått någon hur poppis lash lift har blivit?

Vi har utfört lash lift på salongen i hur många år som helst (då man fortfarande sa ögonfranspermanent) men det exploderade 2018 och bara ökar och ökar. Nu ser man nästan inte fransförlängning längre då så många personer upptäckt fördelarna med lash lift och att bevara sina naturliga fransar istället.

Det finns flera sätt att få separerade, långa och vackra fransar:

  1. Lash lift och/eller fransfärg. Boka tid online här!
  2. Magnetic lash mascara – bra ensam eller +fibrerna som man får med vid köpet!
  3. Och/eller ögonfransserum som får dom att växa!

Vi har tagit in ögonfranserumet Long4Lashes FX5 som är den första produkten som mina kollegor testat före mig (jag håller på nu och märker skillnad redan men det är inte dags för före- och efterbilder än). Olga som kommer från Polen har använt den länge då den är väldigt stor i Polen, hon tipsade kollegorna som också beställde en sådan och nu har vi den i vårt svenska sortiment då alla älskar den! Riktigt effektiv och till bra pris :)

4. Glitter!

Aldrig har jag sett så många använda glitter, inte bara till fest heller utan också till vardags!

Det är ju det som är så roligt med glitter – man kan göra en ljus och diskret sminkning men som ändå livas upp och ger ögonen massor av fokus tack vare glitterdetaljer!

Pixi Liquid Fairy Lights är extra lättapplicerade då det är ett flytande glitter som torkar direkt och känns bekvämt kring ögonen. Enkelt att dutta på hela ögonen (med eller utan ögonskugga före). Eller bara en dutt i ögonvrån, som en glittereyeliner eller varför inte på ögonbrynen? :) Finns i flera färger!

Mood Wood Natural Glitter är också lättapplicerat men kräver en fästande vätska, vi använder Kryolan Cake Liner Sealer som fungerar galant! Klicka här för steg för steg. Det som är underbart med dessa är att de är gjorda av cellulosa från trä och är biologiskt nedbrytbara i naturen!  Inga plastpartiklar i naturen!

5. Naturliga bryn

Ja att less is more är en större trend nu gäller inte bara hud och ögonfransar utan även ögonbrynen.

Det var inte länge sedan man blev överröst med heltäckande foundations, extremt contouring (då man var helt randig innan det jämnades ut) och så kallade ”insta brows” med helt skarpa kanter och suddad ombré i innerdelen.

Det dröjde inte länge förrän lite mindre ifyllda bryn blev mer trendigt och nu i början av året så tog trenden steget längre och blev ännu mer fluffigt och naturligt med brow lift-trenden!

Helst ska stråna framhävas längs hela brynet och helst kammas uppåt så mycket som möjligt för att få fram ”stråtekniken” och ett lite mer fluffigt utseende. En fin ifylld form ändå men inte så mycket att man sminkar bort stråna.

  1. Brow lift – Boka tid online här!
  2. glo Skin Beauty Micro Brow Liner – En smal penna som ger precision och ändå ett naturligt resultat.
  3. Bryngel! glo Skin Beauty Brow Gel. Ett par välkammade bryns bästa vän! :)

Har ni också sett en ökning av dessa trender? Är det någon av dom ni hakat på själva?

Kram på er! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here