”Hej Helena! Jag tänkte beställa lite från din fina webshop och undrar vad du rekommenderar för produkter för en heltäckande bas? Jag vill att det ska gå snabbt och enkelt att applicera och passa både oljig och torr hy då jag har en blandad hy. Jag gillar resultatet av heltäckande flytande foundations men tycker att det tar så lång tid att applicera. Tack på förhand!”

Den snabbaste foundationen att applicera är absolut mineralfoundation, då behöver man inte avsluta med puder utan när täckningen är färdig så kan man fortsätta med alla färggivande produkter.

Det går att bygga upp full täckning med bara mineralfoundation men för en snabbare applicering och naturligare resultat rekommenderar jag att grunda med en krämig concealer. Då behöver man inte lägga lika mycket foundation för ett heltäckande resultat.

Basen blir helt matt också och passar suveränt till oljig hy, vill man ha mer lyster går det jättebra att spraya på fixing mist och sen en highlighter över :)

Här kommer en steg för steg:

En annan vanlig fråga är om det går att kombinera flytande concealer med mineralfoundation. Det går hur bra som helst så länge man lägger concealern före foundationen! :)

Jag har använt Pixi Pat Away Concealing Base tillsammans med glo Skin Beauty Pressed Base Foundation i nyansen Golden Medium i detta inlägg!

Jag har inga tydliga finnar att täcka i skrivande stund men kan intyga att basen är heltäckande även på blemmor :)

1. Gör din hudvårdsrutin och grunda med ansiktsprimer som vanligt.

I denna makeup har jag använt Pixi Flawless & Poreless primer.

2. Applicera concealer under ögonen samt på områden som behöver mer täckning. Denna är väldigt dryg och lätt att sprida ut så den funkar jättebra även på större områden så som rödhet, akneärr o.s.v.

3. Och sen mineralfoundation på det så är du klar! Jag älskar att applicera mineralfoundation med Nanshy Buffed Base brush, den är kompakt och samtidigt extremt mjuk så det blir ett väldigt jämnt resultat.

På områden med concealer duttar jag på foundationen för att inte sprida ut concealern mer, men i resten av ansiktet så masserar jag in foundationen med cirkelrörelser.

Här ser ni resultatet! Matt och heltäckande och går hur snabbt som helst :)

Kram på er!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here